Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

25.09.2021 01:09

ACE industrielle støddæmpere: Skræddersyet til automatisering

En effektiv måde til hurtigt og pålideligt at aflede destruktive energier i automatiserede processer er at bruge små og industrielle støddæmpere. Lineære karakteristiske kurver gør de hydrauliske komponenter overlegne i forhold til andre dæmpningsløsninger, når det drejer sig om at bremse bevægelige masser hurtigt, sikkert og præcist. Nøglen til succesen for særligt højtydende dæmpningselementer i industriel anvendelse er støddæmperingeniørernes knowhow, simuleringsteknikker og årtiers videreudvikling inden for tætnings- og væsketeknologi.

Automatisering har for nylig gjort hurtige fremskridt takket være den nye udvikling inden for elektronisk signalindsamling og -behandling samt datakommunikation. Takket være den mere effektive drevteknologi kan virksomhederne også udvide automatiseringsgraden til små serier, prototype- og engangsfremstilling. Mange virksomheder anvender f.eks. automatiserede processer, hvoraf nogle indebærer meget hurtige bevægelser med meget store inertialkræfter. Men hvad nytter den bedste driv- og sensorteknologi, hvis den kinetiske energi fra de bevægelige masser er for stor til, at de elektriske komponenter eller pneumatikken straks kan bremse dem? Og hvad sker der, hvis systemerne og maskinerne bliver lammet af strømsvigt eller hackerangreb, mens de er i fuld bevægelse? I disse og andre tilfælde bruger designerne hydrauliske komponenter som f.eks. industrielle støddæmpere. Disse er f.eks. integreret i drejeborde og muliggør høje produktionshastigheder gennem præcis deceleration ved hver cyklus. På drejearme og portalsystemer bremser de pålideligt lineære bevægelser og understøtter den hurtige transport af tidskritiske komponenter fra en arbejdsstation til en anden. ACE Stoßdämpfer GmbH byggede de første justerbare industrielle støddæmpere til bilproducenter nær Detroit i USA for næsten 60 år siden. I dag er virksomheden med hovedsæde i Langenfeld, Tyskland, en del af STABILUS-koncernen og tilbyder ikke kun støddæmpere, men også komponenter som industrielle gasfjedre, roterende bremser, spændingselementer og talrige andre løsninger, bl.a. til afkobling af vibrationer. Små og industrielle støddæmpere er fortsat et centralt forretningsområde. Ikke mindst fordi den unikke knowhow løbende er blevet udbygget af udviklingsingeniørerne i USA og Europa.

MAGNUM-serien: Hvordan en støddæmper fra et katalog bliver til et unikt kundespecifikt produkt

Et godt eksempel herpå er MAGNUM-serien, som er blevet udviklet løbende i de sidste 20 år. Den er udviklet til høje krav og fleksibilitet og består af seks familier af justerbare og selvjusterende industrielle støddæmpere af middelstørrelse med i alt 17 forskellige grundtyper. Hver produktfamilie dækker et forskelligt spektrum af krav. Der findes f.eks. specielle industristøddæmpere med særlig høj energioptagelse, kompakt design og trinløs indstilling samt modeller til ekstremt høje og lave temperaturområder.

Der findes også lagerførende udgaver i rustfrit stål til de særlige hygiejnebestemmelser i fødevareindustrien eller medicoteknikken. Disse komponenter, som blandt brugerne betragtes som støddæmperens referenceklasse, har én ting til fælles: de bremser jævnt og konstant over hele slaglængden. Dette resulterer i maksimal beskyttelse af den samlede struktur og muliggør hurtigere bevægelse af maskiner og anlæg. En yderligere fordel ved den bløde deceleration af hydrauliske støddæmpere er en betydeligt mere støjsvag drift.

Nøglen til disse fordele er den unikke dæmpningsteknologi, hvoraf den første er trykmuffen. Den sikrer, at den stødende masse sætter den anvendte olie i bevægelse og i sidste ende omdanner kinetisk energi til termisk energi ved et næsten konstant hydraulisk tryk. Markedet kræver, at dette sker i et stadigt stigende tempo, da konstruktioner forventes at blive mere effektive og hurtigere. For at gøre dette muligt i standardproduktfamilien MC33 til MC64 med de tilsvarende gevindstørrelser M33x1,5 til M64x2 modificerer ingeniørerne hos ACE bl.a. spjældboringerne på en sådan måde, at den anvendte olie kommer bag stempel og ind i kompensationsbeholderen på kortest mulig tid. Ud over sådanne optimeringer af olietilbagestrømning og boringer spiller forkorte slaglængder også en afgørende rolle for at øge cyklushastighederne. Modifikationerne gør det f.eks. muligt for den Langenfeld-baserede virksomhed at øge de allerede gode værdier med hensyn til energioptagelse pr. slag for de enkelte modeller yderligere fra 170 Nm til 6 780 Nm og slaghastighederne fra 0,02 til 5 m/s pr. sekund. Konkret er der blevet realiseret kundespecifikke applikationer med slaghastigheder på 30 m/s og en energioptagelse, der er øget med op til 250 procent. Takket være ACE's knowhow og den særlige højkvalitetsudformning af maskinelementerne kan disse stigninger ikke kun realiseres med MAGNUM-støddæmpere, men også med små støddæmpere og sikkerhedsstøddæmpere fra ACE. Sådanne ydelsesspring gennemføres derefter i hvert enkelt tilfælde på kundespecifik basis og i tæt koordinering med de respektive applikationspartnere.

Modulært system med unikke simuleringsteknikker

For at kunne opfylde individuelle krav optimalt, benytter ACE sig af simuleringssoftware ud over årtiers erfaring og viden hos sine ingeniører. Dette gør det muligt for forsknings- og udviklingsteamet fra Rheinland at simulere og ændre et væld af parametre. Forskellige værdier og grafikker som f.eks. decelerationskurver, tids-forskydningskurver eller støttekraft-forskydningskurver leveres til kunderne ud over det individuelle tilbud. Ud over dæmpernes egenskaber og deres decelerationsadfærd indgår også andre relevante komponenter i konstruktionen i simuleringerne. Hertil hører først og fremmest de anvendte drev, som genererer den energi, der skal afgives i det videre forløb. For det andet undersøges driftsbetingelserne i detaljer. Til anvendelser under ekstreme forhold uden for standardtemperaturområdet fra -12 °C til 66 °C tilbyder ACE derfor forskellige olier og tætninger, som kan konstrueres til 150 °C i det øvre og -50 °C i det nedre område. Til fødevareindustrien kan der også tilbydes renrumskompatible varianter med fødevareolie og NSFH1-godkendelse og simuleres på forhånd. Korrosionsbeskyttede varianter af rustfrit stål muliggør anvendelse i særligt aggressive miljøer eller områder, hvor også det visuelle udseende er vigtigt. Særligt tilbehør afrunder anvendelsesmulighederne. F.eks. tillader

boltforspændinger stød op til en vinkel på 25 grader uden negative virkninger på støddæmpernes tætningsteknik og levetid. Dette kan også beregnes præcist på forhånd, og det kan således forudsiges, om foranstaltningen vil lykkes. Det samme gælder for brugen af PU-hoveder til yderligere støjbeskyttelse.

Takket være dette unikke modulsystem i kombination med den tekniske knowhow og simuleringssoftwaren kan ACE sikre den højest mulige grad af individualitet i automatiseringen ved hvert enkelt design og omdanne industrielle standardstøddæmpere af høj kvalitet til skræddersyede løsninger efter kundens ønske.

Flere nyheder

Digitalisering og lean management-tilgangen ses som en kærkommen slankekur i mange virksomheder....

Når producenterne tester kørestole, er de af forståelige grunde p&arin...

Når kørestole skal testes, er producenterne af forståelige grunde p&ar...

22.12.2023 01:05

Sikkerhedsstøddæmpere
Nødstopspecialister fejrer premierer i film og tv
Når det drejer sig om industriel dæmpningsteknologi, er ACE et af de første steder, de fleste ingeniører og designere verden over ringer til. Uanset hvilke forespørgsler eksperterne har i disse dage, besvarer ACE dem altid hurtigt, enten online eller gennem personlig kontakt på stedet.

Der er masser af plads til forbedringer i designet af kørestole. Det viser den enakslede Hoss Mob...