Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

18.03.2024 01:03

Design af faldtest: Ungt maskinteknisk talent stoler på dæmpere fra ACE

Når kørestole skal testes, er producenterne af forståelige grunde på den sikre side. Derfor tog tre maskiningeniører ingen chancer, da de fik til opgave af den anerkendte virksomhed Meyra at udvikle en faldtestbænk til kørestole - de brugte miniaturestøddæmpere fra ACE til at beskytte deres design.

Arne Hankemeier, Julian Raimann og Tobias Ridder afsluttede deres uddannelse som statscertificerede teknikere med speciale i maskinteknik som en del af et efteruddannelseskursus på Felix-Fechenbach-Berufskolleg i Detmold. Volker Geise er ansvarlig for den pædagogiske ledelse der. Han forsikrer os om, at specialiseringen i maskinteknologi på den tekniske skole lægger stor vægt på praksisorienteret arbejde. Han glæder sig derfor over, at hans tre dimittender som en del af deres afsluttende speciale vil arbejde tæt sammen med MEYRA GmbH, der er en del af den internationalt aktive MEYRA Group fra Kalldorf. Virksomheden er en af verdens førende producenter af kørestole af høj kvalitet og har også skabt sig et navn som leverandør af rehabiliteringshjælpemidler. I tråd med deres eget slogan "We move people" støtter og motiverer MEYRAs medarbejdere mange mennesker med handicap over hele verden til at opnå større mobilitet og uafhængighed. MEYRA samler ekspertisen og erfaringen fra individuelle kernekompetencer for at få nye perspektiver og udvikle innovative løsninger. Den konstante dialog med de berørte og med eksperter inden for medicin, terapi og pleje samt det tætte samarbejde med forhandlere af medicinsk udstyr gør det muligt at udvikle praksisorienterede produkter.

Denne holistiske og praksisorienterede tilgang fra MEYRA var meget i tråd med læringsgruppen på Felix-Fechenbachs-Berufskolleg, og vejen til den næste generation af teknikere er alligevel ikke langt. Tobias Ridder, en af de tre juniormedarbejdere, arbejder nemlig som designingeniør i kørestolsproducentens afdeling for skræddersyet produktion. Sammen med Arne Hankemeier og Julian Raimann har han som afgangsprojekt udviklet en faldprøvestand til kørestole, som især skal teste nye modellers bæreevne.


Høj belastningsevne påkrævet

Denne testanordning er konstrueret på en sådan måde, at hvert testeksemplar belastes med den maksimalt tilladte vægt og køres ind i teststanderen. Den pågældende kørestol låses derefter fast på en griber og løftes ved hjælp af pneumatik og slippes fra en foruddefineret højde, efter at den er låst op. For at dæmpe kraften fra løfteanordningens slagplade og beskytte konstruktionen fik de tre teknikere den idé at installere støddæmpere. Når alt kommer til alt, skulle ikke kun kørestolenes stabilitet bevises, men selve testanordningen skulle også være stabil og ikke skulle repareres efter blot et par cyklusser. Et andet argument for de hydrauliske dæmpningselementer var, at de ikke lider af rebound-effekter takket være deres lineære egenskaber. Det sikrer, at den i forvejen tidskrævende faldtest ikke forlænges for meget. "Takket være en præsentation fra ACE Stoßdämpfer GmbH, som vi kunne deltage i som en del af vores undervisning, vidste vi, at støddæmpere ikke kun er bedre til at løse de opgaver, der er tiltænkt dem med hensyn til deres dæmpningsegenskaber.de bidrager også til, at testen er mere støjsvag end f.eks. ved dæmpning med stålfjedre eller gummibuffere," husker Arne Hankemeier. Da potentielle cases til enhver tid kan vises på hjemmesiden www.ace-ace.de, og de tilsvarende produkter også kan bestilles direkte, henvendte studenterteamet sig til ACE i Langenfeld. Til deres store glæde bekræftede salgsingeniørerne ikke blot de studerendes designdata, men forsynede dem også gratis med prøver på fire små støddæmpere. Denne tilgang har været standardpraksis hos ACE i årevis, da virksomheden har erfaret, at sådanne støtteforanstaltninger og samarbejder med unge akademikere og tekniske skoler ofte resulterer i innovative løsninger og endda nye produktserier. Sidst, men ikke mindst, har både kørestolsproducenten MEYRA og ACE, som leverandør af alle slags dæmpningsløsninger, samme mål: at give kunderne rådgivning og støtte, så de kan gøre så meget som muligt selv.


Hydrauliske dæmpningselementer er problemløsere

Efter at teamet havde modtaget de fire MC25EUM mini-støddæmpere fra ACE, gik alt meget hurtigt: De hydrauliske komponenter er prædestinerede til hurtigt at blive integreret i eksisterende designs takket være deres kompakte design. Dæmperne fås i versioner med og uden rullemembran og optimerer en lang række maskiner ved at bremse masser hurtigt og ikke-destruktivt. Kunderne kan vælge mellem justerbare og selvjusterende versioner. I Detmolds tilfælde blev der brugt selvjusterende typer. Dæmpernes ydre legemer, som er fremstillet af massivt materiale, er fyldt med temperaturstabil olie og har også et integreret fast stop. Maskinelementerne er også vedligeholdelsesfrie. De anvendte modeller er egnede til en energiabsorption på 2,8 Nm/slag med en slaglængde på 6 mm. Teamarbejdet mellem de tre erhvervsskoleuddannede fungerede perfekt gennem hele projektet. Tobias Ridder var ansvarlig for designet, mens Arne Hankemeier og Julian Raimann var ansvarlige for layout og dokumentation. Integrationen af de fire komponenter fra ACE var i sidste ende en lille øvelse, siger Arne Hankemeier og drager denne positive konklusion: "Vi var i stand til at foretage justeringen præcist ved hjælp af det fine gevind og pålideligt holde den i den forudindstillede position ved hjælp af låsemøtrikken. Dæmperne afbøder den tilladte belastning pålideligt, støjsvagt og hurtigt og opfylder deres formål fuldt ud. Vi har også haft den positive oplevelse, at en stor last kan bremses næsten lydløst og uden tilbageslag i de mindste rum."


Flere nyheder

Digitalisering og lean management-tilgangen ses som en kærkommen slankekur i mange virksomheder....

Når producenterne tester kørestole, er de af forståelige grunde p&arin...

22.12.2023 01:05

Sikkerhedsstøddæmpere
Nødstopspecialister fejrer premierer i film og tv
Når det drejer sig om industriel dæmpningsteknologi, er ACE et af de første steder, de fleste ingeniører og designere verden over ringer til. Uanset hvilke forespørgsler eksperterne har i disse dage, besvarer ACE dem altid hurtigt, enten online eller gennem personlig kontakt på stedet.

Der er masser af plads til forbedringer i designet af kørestole. Det viser den enakslede Hoss Mob...

Aflastning under håndtering og ombygning: universalskruetrækker med gasfjeder og strukturelle dæmpere fra ACE