Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

30.03.2024 01:03

Stød uden rekyl: Studerende vælger miniaturestøddæmpere fra ACE til faldtestkonstruktioner

Når producenterne tester kørestole, er de af forståelige grunde på den sikre side. At tre spirende maskiningeniører tog ingen chancer, da de udviklede en faldtestkonstruktion til kørestole på vegne af det anerkendte tyske firma MEYRA testkonstruktion til kørestole på vegne af det anerkendte tyske firma MEYRA.
For at beskytte de indre dele af deres konstruktion brugte de miniaturestøddæmpere fra ACE konstruktion.

Arne Hankemeier, Julian Raimann og Tobias Ridder afsluttede for nylig deres uddannelse som
statscertificerede teknikere med speciale i maskinteknik på Felix-Fechenbach-Berufskolleg i Detmold. Volker Geise, der er ansvarlig for uddannelsesledelsen på stedet, bemærker, at andelen af praksisorienteret arbejde er meget
vigtig i erhvervsskolens maskintekniske afdeling. Derfor var han fra starten glad for, at hans tre dimittender ønskede at arbejde tæt sammen med den nærliggende virksomhed MEYRA GmbH som en del af deres afsluttende speciale.

Som medlem af den internationalt aktive MEYRA Group fra Kalldorf er virksomheden en af de førende producenter af kørestole af høj kvalitet og har også skabt sig et navn som leverandør af rehabiliteringsudstyr. I overensstemmelse med sit slogan "We move people" støtter og motiverer MEYRA mange mennesker med handicap over hele verden til at opnå større mobilitet og uafhængighed. Den konstante dialog med de berørte samt med sundhedspersonale og folk fra terapi og pleje gør det også muligt for MEYRA at udvikle praksisorienterede produkter, ikke mindst i tæt samarbejde med den medicinske specialhandel. Denne holistiske, praktiske tilgang passede studiegruppen på det tyske universitet rigtig godt, selv om der var en anden forbindelse: Tobias Ridder, et af de tre unge talenter, arbejdede allerede som designer af skræddersyede produkter hos MEYRA, da han sammen med Arne Hankemeier og Julian Raimann besluttede at udvikle en
professionel faldtestanordning til kørestole som sin afsluttende afhandling på universitetet. Med fuld støtte fra sin arbejdsgiver gik de i gang med at bygge en struktur, der primært skulle bruges til at teste bæreevnen af MEYRAs nye kørestolsmodeller.

Krav: høj belastningskapacitet

Testanlægget er konstrueret således, at hver kørestol først belastes med den maksimalt tilladte vægt og derefter køres ind i konstruktionen. Hver model låses derefter fast på en griber og løftes og slippes pneumatisk fra en foruddefineret højde efter fastlåsning. For at dæmpe kraften fra løfteanordningens slagplade og beskytte hele konstruktionen, overvejede de tre teknikere at installere støddæmpere. Målet med denne plan var ikke kun at bevise kørestolenes stabilitet, men også at sikre, at selve testanordningen var så stabil som muligt og ikke skulle repareres efter blot et par cyklusser.

I et interview sagde de studerende, at de var opmærksomme på en af de største fordele ved hydrauliske dæmpningselementer, nemlig at de fungerer uden rebound-effekter på grund af deres lineære egenskaber. "Takket være en præsentation fra ACE Stoßdämpfer GmbH, som vi kunne overvære som en del af kurset, vidste vi, at visse støddæmpere ikke kun kan løse decelerationsopgaverne bedre med hensyn til deres dæmpningsegenskaber, men også hjælpe med at minimere støddæmperens påvirkning.men de er også med til at gøre testene mere støjsvage end tidligere, især når man sammenligner dæmpningsopgaverne med stålfjedres eller gummibufferes ydeevne," husker Arne Hankemeier.
Da ACE tilbyder dimensioneringsværktøjer på sin hjemmeside: www.acecontrols.co.uk/uk/sizing.html og mange andre nyttige tjenester, der følger med produkterne, kontaktede de studerende ACE's europæiske hovedkvarter i Langenfeld. Til deres store glæde bekræftede salgsingeniørerne ikke bare de unge ingeniørers designdata over telefonen, men gav dem også gratis prøver på fire miniaturestøddæmpere. Denne støtte til unge ingeniører har været praksis hos ACE i årevis, da virksomheden har erfaret, at støtte til unge akademikere og tekniske skoler ofte fører til innovative løsninger og endda nye produktserier.

Problemløser: Hydrauliske dæmpningselementer

Da teamet først havde modtaget de fire MC25EUM miniaturestøddæmpere fra ACE, gik alt
meget hurtigt: Takket være deres kompakte design er de hydrauliske komponenter prædestinerede til at blive integreret hurtigt, selv i eksisterende designs. Støddæmperne fås i versioner med og uden membrantætningsteknologi og optimerer en lang række maskiner ved at bremse masser hurtigt og ikke-destruktivt. Kunderne kan vælge mellem justerbare og selvkompenserende versioner. Sidstnævnte blev brugt i dette tilfælde. Miniaturestøddæmpernes ydre legemer er fremstillet af et massivt stykke stål og fyldt med temperaturstabile specialvæsker. Disse hydrauliske maskinelementer har integrerede faste stop og er vedligeholdelsesfrie. De er udviklet og perfektioneret af ACE, der har været teknologi- og markedsførende inden for industrielle støddæmpere i mere end 60 år. De modeller, der bruges i denne applikation, har en slaglængde på 6mm og er egnet til en energiabsorption på 2,8 Nm pr. cyklus.

Teamarbejdet mellem de tre universitetsuddannede fungerede perfekt gennem hele
projektet. Tobias Ridder var ansvarlig for designet, mens Arne Hankemeier og Julian Raimann var ansvarlige for konstruktionen og dokumentationen. I sidste ende var integrationen af de fire komponenter sponsoreret af ACE en lille øvelse, siger Arne Hankemeier og drager denne positive konklusion: "Vi var i stand til at foretage justeringen præcist ved hjælp af det kontinuerlige
gevind på komponenterne og pålideligt holde dem i de forudindstillede positioner med de medfølgende låsemøtrikker. Disse dæmpere absorberer den tilladte belastning virkelig pålideligt, støjsvagt og hurtigt og opfylder deres formål fuldt ud. I vores testserie var vi også meget glade for at opdage, at en lang række store masser kan bremses næsten lydløst og sikkert uden tilbageslag i det lille installationsrum i vores design.

Flere nyheder

Digitalisering og lean management-tilgangen ses som en kærkommen slankekur i mange virksomheder....

Når kørestole skal testes, er producenterne af forståelige grunde p&ar...

22.12.2023 01:05

Sikkerhedsstøddæmpere
Nødstopspecialister fejrer premierer i film og tv
Når det drejer sig om industriel dæmpningsteknologi, er ACE et af de første steder, de fleste ingeniører og designere verden over ringer til. Uanset hvilke forespørgsler eksperterne har i disse dage, besvarer ACE dem altid hurtigt, enten online eller gennem personlig kontakt på stedet.

Der er masser af plads til forbedringer i designet af kørestole. Det viser den enakslede Hoss Mob...

Aflastning under håndtering og ombygning: universalskruetrækker med gasfjeder og strukturelle dæmpere fra ACE