Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

05.04.2024 01:04

Strømlining af planlægning og design: gratis onlineværktøjer fra ACE i praksis

Digitalisering og lean management-tilgangen ses som en kærkommen slankekur i mange virksomheder. Hvordan den digitale udvikling forenkler processer inden for planlægning og design, demonstreres først og fremmest af løsninger, der er designet ud fra brugerens perspektiv. Konfigurations- og beregningsprogrammer fra ACE og to praktiske cases tjener som eksempler.


ACE Stoßdämpfer GmbH tilbyder konstruktører en produktportefølje, der rækker ud over dæmpningsteknologi. Ud over hastighedskontrol og sikkerhedsprodukter har virksomheden tilføjet adskillige løsninger til sit sortiment af vibrationskontrolteknologi. Uanset om det drejer sig om industri- og sikkerhedsstøddæmpere, industrielle gasfjedre eller hydrauliske bremsecylindre, klemelementer, roterende bremser, pneumatiske luftfjederelementer eller vibrationsisolerende plader og gummimetal-isolatorer, tilbyder ACE gratis digitale tjenester til konfiguration og design af sine komponenter til stort set enhver konstruktion 24/7 på sin hjemmeside:

www.ace-ace.de/de/berechnungen.html

Derudover kan ACE's kommercielle kunder bruge onlinebutikken, der er knyttet til værktøjerne på ACE's hjemmeside, til problemfrit at bestille de produkter, der er bestemt af designet, med et museklik og få dem leveret med pakkeservice på kort tid.

Kunde 1 løser vibrationsproblem med ACE's onlineværktøj

Det var den løsning, der blev valgt af en ACE-kunde, som bruger en skålføder til forsortering, organisering, transport og levering af dele i en automatiseret produktionsproces. Under driften blev vibrationer overført til en aluminiumsramme. Resultatet var en forstyrrende brummende lyd. Kunden fandt den ideelle løsning i løbet af få minutter på ACE's hjemmeside. Han skulle blot indtaste nogle få nøgledata som den eksisterende masse på 212 kg, en excitationsfrekvens på 100 Hz og støttepunkterne. Siden da har fire vibrationsisolerende vibrationsdæmpere overgået kundens ønskede vibrationsisolering på 90 procent og afkobler pålideligt vibrationskilden.

Udgangspunktet for denne eksemplariske løsning er det direkte link til beregningsprogrammet for vibrationsdæmpning:

www.ace-ace.de/en/berechnungen/schwingungsdaempfung.html

Brugere kan selv beregne mere end to tredjedele af alle typiske designtilfælde på meget kort tid og få vist den passende maskinmontering. Efter indtastning af nogle få nøgledata beregner programmet direkte maskinens massemidtpunkt og dermed den individuelle belastning på støttepunkterne, med mulighed for at vælge mellem alternative produkter og dermed også mellem forskellige slutomkostninger for vibrationsdæmpning.

I teorien kunne vibrationsmålingen også have været bestemt hurtigt og nemt på stedet ved hjælp af ACE's egen app, VibroChecker. Den Langenfeld-baserede virksomhed tilbyder denne gratis app på tre sprog til iPhones og iPads, og med et ekstra lille hjælpeprogram også til stationære computere. VibroChecker kan f.eks. findes som iOS-app i Apple Store på dette link:

https://apps.apple.com/de/app/vibrochecker/id819293915


Kunde 2 finder skræddersyet løsning mod vibrationer

Den anden applikation handlede også om at adskille materialer fra hinanden. Denne gang var opgaven at afkoble to blæsehjulssystemer, der vejer flere tons, fra betongulvet. Til det formål blev der eftermonteret vibrationsisolerende paneler under systemerne. Deres primære opgave er at forhindre, at de vibrationer, som systemerne overfører til betongulvet, påvirker følsomme ruhedsmålere og personalet i det tilstødende målerum. Sidstnævnte var beskæftiget med at bestemme ruheden af overflader, der skulle bearbejdes. Afhængigt af driftstilstanden for de to blæsehjulssystemer var de nødvendige målinger ikke længere mulige på grund af de vibrationer, der blev genereret under arbejdsprocessen.

I dette komplekse tilfælde blev ACE, som en mangeårig partner, først konsulteret telefonisk. De tekniske rådgivere anbefalede SLAB-panelerne fra området for vibrationsteknologi:

www.ace-ace.de/de/produkte/schwingungstechnik/schwingungsisolierende-platten/slab-170-bis-slab-275.html

De leverede elementer kan limes på underlaget under eksisterende maskiner og systemer til installation med en lille indsats. Selvom denne type dæmpning med viskoelastiske PUR-materialer forbindes med isolering eller deceleration af vibrationer i de fleste industrielle applikationer, er det også lykkedes ACE at eliminere yderligere stød med dette materiale. Til dette formål kan pladerne i produktfamilien SLAB 030 til SLAB 300 hurtigt tilpasses til den respektive anvendelse:

www.ace-ace.de/de/berechnungen/daempfungsmatten-konfigurator-online.html

I dette tilfælde blev SLAB 720-paneler bestemt til det større blæsehjulssystem og specifikke dimensioner til den mindre SLAB 600 ved hjælp af beregningssoftwaren til vibrationsisolerende paneler, som også kan findes online gratis:

www.ace-ace.de/de/berechnungen/isolationsmatten-konfigurator-online.html

Panelernes kvalitet og størrelse blev bestemt på forhånd ved hjælp af excitationsfrekvens- og punktbelastningsberegninger. Med standardtætheder på 720 eller 600 kg/m³ og en materialetykkelse på 25 mm er de nu i stand til at eliminere de vibrationer, der opstår i en sådan grad, at de ikke længere kan mærkes i det tilstødende målerum. Ifølge kunden er dette en reel konkurrencefordel, og for ACE er det endnu en sag, der er blevet løst takket være SLAB-paneler, og en sag, der bogstaveligt talt er vanskelig, da systemerne vejer flere tons.

Flere nyheder

Når producenterne tester kørestole, er de af forståelige grunde p&arin...

Når kørestole skal testes, er producenterne af forståelige grunde p&ar...

22.12.2023 01:05

Sikkerhedsstøddæmpere
Nødstopspecialister fejrer premierer i film og tv
Når det drejer sig om industriel dæmpningsteknologi, er ACE et af de første steder, de fleste ingeniører og designere verden over ringer til. Uanset hvilke forespørgsler eksperterne har i disse dage, besvarer ACE dem altid hurtigt, enten online eller gennem personlig kontakt på stedet.

Der er masser af plads til forbedringer i designet af kørestole. Det viser den enakslede Hoss Mob...

Aflastning under håndtering og ombygning: universalskruetrækker med gasfjeder og strukturelle dæmpere fra ACE