Katalog

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

01.08.2023 01:08

PFISTERER repositionerer sig selv og styrker sin position som en international teknologivirksomhed.

Karl-Heinz Pfisterer bliver æresformand for SE's bestyrelse.

Winterbach, Tyskland - 28. juli 2023 - Omdannelsen af PFISTERER Holding AG til et europæisk selskab (Societas Europaea, SE) blev afsluttet med registreringen i handelsregistret (HRB 790497), som fandt sted den 28. juli 2023. Den nye juridiske form understreger PFISTERERs position som en fremtidsorienteret international teknologivirksomhed inden for forbindelsesteknologi i elnet. Samtidig markerer det et vigtigt skridt for den videre succesfulde udvikling af virksomheden uafhængigt af grundlæggerfamilien.

Som en globalt aktiv virksomhed er PFISTERER involveret i adskillige projekter inden for vedvarende energi, energitransmission og distribution. Omdannelsen vil gøre det muligt for virksomheden med lokationer i Europa, USA, Mellemøsten og Fjernøsten samt Asien og Argentina at leve endnu bedre op til sin internationale orientering og medarbejderstruktur.

Den gennemprøvede todelte ledelsesmodel med bestyrelsen som ledelsesorgan og tilsynsrådet som tilsynsorgan vil også blive bibeholdt under den nye SE-struktur. Karl-Heinz Pfisterer, næstformand for bestyrelsen og barnebarn af virksomhedens grundlægger, blev udnævnt til æresformand for bestyrelsen. i mere end 50 år har han båret ansvaret for virksomheden som aktionær, først i den operative ledelse og siden i bestyrelsen. Posten som næstformand for bestyrelsen overtages af Erich Schefold, som hidtil har været formand for revisionsudvalget.
Allerede med omdannelsen til aktieselskab i 1999 blev grundlaget lagt for, at virksomheden kunne udvikle sig uafhængigt af familien. På længere sigt skal den almennyttige KAP Foundation også overtage Karl-Heinz Pfisterers position som aktionær i virksomheden. Den nye juridiske form og sammensætningen af de udøvende organer har skabt grundlaget for en langsigtet, uafhængig og succesfuld fremtid for PFISTERER-koncernen. Adskillelsen af familie- og virksomhedsledelse er dermed fuldført.

Den nye juridiske form har stort set ingen indflydelse på virksomhedens kontraktpartnere og kunder. Hovedsædet for PFISTERER Holding SE forbliver uændret i Winterbach.

"PFISTERERs mål er at ledsage den globale energirevolution og forbedre eltransmission og -distribution," siger Prof. Dr. Wolfgang Blättchen, formand for bestyrelsen. "I årenes løb har vi udviklet os til en af nutidens førende globale teknologileverandører inden for kontakt, isolering og tilslutning af elektriske ledere."

I forbindelse med SE-omdannelsen har PFISTERER Holding SE også til hensigt at fremme medarbejderloyaliteten yderligere. Etableringen af et SE-virksomhedsråd vil skabe et tværnationalt organ af medarbejderrepræsentanter. "I et sådant organ ser vi muligheden for, at vores arbejdsstyrke kan vokse yderligere sammen på tværs af landegrænser," forklarer Johannes Linden, talsmand for bestyrelsen. "Vi ser frem til at videreudvikle vores voksende og mangfoldige organisation og virksomhedskultur i et internationalt miljø."

Direktionen forventer stærk vækst i de kommende år. "Det fremtidige potentiale for vores arbejde er enormt," forklarer bestyrelsesmedlem Dr. Konstantin Kurfiss. "Vi befinder os midt i en dynamisk vækst drevet af det globale skift til vedvarende energi, udbygningen af elnettene og den stigende efterspørgsel på energi. Som pioner og drivkraft for innovation er vi stolte af at være med til at forme energiomstillingen."

Flere nyheder


Winterbach, Tyskland - 06. februar 2024 - Det stikbare forbindelsessystem CONNEX fra PFISTE...

Winterbach, Tyskland - 7. november 2023

Offshore-platformen DolWin kappa blev ins...


Winterbach, Tyskland - 26.09.2023 -

Transmissionsnetoperatøren TenneT har be...

Winterbach, Tyskland - 15. juni 2023 -

Pfisterer, en førende leverandør af energiinfrastr...

Energidistribution og energitransmission har været PFISTERERs kernekompetencer i næsten 100 år. S...

Siden begyndelsen af året har Küssnacht am Rigi været det nye centrale sted for vores ca. 160 medarbejdere i Schweiz. For PFISTERER-koncernen, som har været forankret i Schweiz i årtier, markerer dette begyndelsen på en ny æra: I Küssnacht samler vi vores afdelinger, som tidligere var placeret i Malters og Altdorf, i et nyt centralt teknologi- og salgscenter.