Katalog

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

28.09.2023 00:09

PFISTERER udvikler verdens første universelt stikbare reparationsløsning til undersøiske kabler op til 170 kV til TenneT


Winterbach, Tyskland - 26.09.2023 -

Transmissionsnetoperatøren TenneT har bedt PFISTERER om at udvikle en universel reparationsmuffe til undersøiske kabler. One-size-fits-all-løsningen er beregnet til at reparere kabelfejl, der opstår hurtigt og effektivt med minimal opbevaringsindsats - helt uafhængigt af strukturen eller producenten af de anvendte kabler. Det er første gang på verdensplan, at en sådan løsning er blevet realiseret. For transmissionssystemoperatøren skaber dette helt nye muligheder for lagring og reparation af søkabler.

TenneT driver mere end tredive 155 kV og 220 kV AC søkabelplatformsnetforbindelser i Nordsøen ud for den tyske og hollandske kyst, som transporterer vedvarende elektricitet fra havvindmølleparker til fastlandet. i løbet af de sidste 15 år er der blevet brugt mange forskellige kabeltyper med forskellige ledertværsnit og fra forskellige kabelproducenter til de undersøiske kabelforbindelser. For at kunne reparere eventuelle kabelfejl, der måtte opstå, har man reservekabler, reparationsmuffer specielt til det anvendte kabel og reservedele på lager til hver specifik forbindelse. Det kræver meget lagerplads, og håndteringen er ekstremt kompleks.

Sikkerhed i tilfælde af skader med forenklet lagerstyring
For at reducere kompleksiteten i håndtering og opbevaring til et minimum og samtidig være optimalt rustet til tilfælde af skader, fik PFISTERER til opgave af TenneT at udvikle en universel reparationsmuffe. Det gør det muligt at forbinde kabler, der er helt forskellige. Uanset egenskaber som kabelproducent, materialer og ledertværsnit kan fejl på søkabler repareres hurtigt og effektivt. "Det universelle design giver os mulighed for at bruge en enkelt reparationsmuffe til alle søkabler med et minimalt behov for reservedele. Det giver os mulighed for at forbedre vores lagerstyring betydeligt, og vi er godt forberedt på mulige skadestilfælde," forklarer Dirk Hansen, projektleder for kabelreparationer hos TenneT.

Den universelle løsning til reparation af undersøiske kabler op til 170 kVfra PFISTERER
Løsningen er baseret på den stikbare epoxyharpiksmuffe op til 170 kV fra PFISTERER's Connex-produktfamilie. Denne teknologi er allerede i brug på adskillige offshore vind- og olieplatforme som en forbindelse mellem platformskablet og eksportkablet. Den bruges også i vid udstrækning af energileverandører i onshore-sektoren som en universel interferensreserve. Ud over det kompakte og robuste design er det især imponerende på grund af den hurtige installationstid. PFISTERER er til dato den eneste producent af stikbare epoxyharpikssamlinger op til 170 kV. "Vi er banebrydende med verdens første reparationskoncept for AC-søkabelsamlinger i offshore-sektoren som en stikbar løsning. Vores epoxyharpiksmuffer er nøglekomponenten her. Takket være deres plug-in-teknologi muliggør de en hurtig og effektiv reparation af kabler af forskellige typer," forklarer Vukašin Basara, Senior Product Manager og projektleder for dette projekt. ud over udvikling og design af reparationsmufferne omfatter ordren også udførelse af typetest til mekanisk og elektrisk produktkvalificering.
"Med Connex-produktporteføljen har vi som pioner på offshore-markedet vist, hvor hurtigt og nemt offshore-platforme kan forbindes ved hjælp af stikbare højspændingsfittings. Nu vil vi bruge dette koncept specifikt til undervandsapplikationer," siger Vukašin Basara og understreger projektet.

Universal submarine cable repair sleeve up to 245kV
Ud over varianten op til 170kV udvikler PFISTERER også en universal reparationsmuffe op til 245kV til TenneT. konceptet er at designe denne med komponenter, der ligner 170kV-løsningen så meget som muligt. Fokus er også på en central samlemuffe til alle kabelkonstruktioner, som kan forbinde forskellige ledertværsnit og geometrier. Projektperioden for udvikling og prototypekonstruktion er planlagt til udgangen af 2024.


Om PFISTERER
I 1921 grundlagde Karl Pfisterer sin fabrik for elektriske specialartikler i Stuttgart med det formål at forbedre verden inden for kraftoverførsel. PFISTERER-gruppen har fulgt dette krav om kvalitet og teknologisk lederskab i mere end 100 år. I dag er PFISTERER en af verdens førende specialister og systemudbydere inden for energiinfrastruktur - med et komplet sortiment af kabelfittings, luftledningsteknologi og komponenter langs hele transmissionskæden fra elproduktion til forbrug. Med state-of-the-art produktionsprocesser og 1.200 medarbejdere på 19 internationale lokationer og 5 fabrikker forbinder PFISTERER ikke kun nutidens og fremtidens elnet, men yder også et vigtigt bidrag til en bæredygtig og sikker energiinfrastruktur.

Om TenneT
TenneT er en førende europæisk netoperatør. Vi er forpligtet til en sikker og pålidelig elforsyning - 24 timer i døgnet, 365 dage om året. Vi er med til at forme energiomstillingen - for en bæredygtig, pålidelig og økonomisk overkommelig energifremtid. Som den første grænseoverskridende transmissionssystemoperatør planlægger, bygger og driver vi et næsten 25.000 kilometer langt højspændings- og ekstrahøjspændingsnet i Holland og store dele af Tyskland og muliggør det europæiske energimarked med vores 17 interconnectors til nabolandene. Med en omsætning på 9,8 milliarder euro og samlede aktiver på 41 milliarder euro er vi en af de største investorer i nationale og internationale elnet, til lands og til vands. Hver dag yder vores 7.400 medarbejdere deres bedste, og i overensstemmelse med vores værdier om ansvar, mod og netværk sikrer vi, at mere end 43 millioner slutbrugere kan stole på en stabil elforsyning. Sammen lyser vi vejen frem

Flere nyheder


Winterbach, Tyskland - 06. februar 2024 - Det stikbare forbindelsessystem CONNEX fra PFISTE...

Winterbach, Tyskland - 7. november 2023

Offshore-platformen DolWin kappa blev ins...

Karl-Heinz Pfisterer bliver æresformand for SE's bestyrelse.

Winterbach, Tyskland - 15. juni 2023 -

Pfisterer, en førende leverandør af energiinfrastr...

Energidistribution og energitransmission har været PFISTERERs kernekompetencer i næsten 100 år. S...

Siden begyndelsen af året har Küssnacht am Rigi været det nye centrale sted for vores ca. 160 medarbejdere i Schweiz. For PFISTERER-koncernen, som har været forankret i Schweiz i årtier, markerer dette begyndelsen på en ny æra: I Küssnacht samler vi vores afdelinger, som tidligere var placeret i Malters og Altdorf, i et nyt centralt teknologi- og salgscenter.