Katalog

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

10.11.2023 01:11

PFISTERER støtter TenneT med jævnstrømsforbindelse - Offshore-platformen DolWin kappa installeret med succes

Winterbach, Tyskland - 7. november 2023

Offshore-platformen DolWin kappa blev installeret med succes ud for Niedersachsens kyst som en del af TenneT's DolWin6-nettilslutningsprojekt. I fremtiden vil den omdanne vekselstrømmen Vekselstrøm (AC) fra tre vindmølleparker fra 155 kV til 362 kV og derefter til 320 kV jævnstrøm (DC) og derefter transmittere den til land næsten uden tab. Platformen er den første, der har to gasisolerede koblingsanlæg (GIS) til dette formål. Forud for dette var gået en vellykket højspændingstest af HV-installationen hos PFISTERER i Cádiz, Spanien Cádiz. Transmissionssystemoperatøren TenneT bruger også stikbare indendørs CONNEX-højspændingsfittings fra PFISTERER CONNEX-produktfamilien til DolWin kappa.

I alt er DolWin6 allerede den 13. offshore-nettilslutning fra TenneT i Tyskland. Transmissionssystemoperatøren er føre nde inden for offshore-sektoren i EU. Den nye 900 MW-forbindelse vil levere vedvarende vindenergi fra Nordsøen til teoretisk over en million husstande og dermed yderligere styrke forsyningssikkerheden i Tyskland og Europa. PFISTERER støtter projektet, og hovedentreprenøren SIEMENS Energy har stået for opførelsen af platformen - fra omfattende ingeniør- og planlægningsydelser til tilsyn med installationen af kablerne. PFISTERER overtog derefter installationen af højspændingsarmaturerne og den endelige højspændingstest af hele HV-kablet. Blandt andet blev der installeret omkring 200 CONNEX-stik af størrelse 6-S, epoxyharpiksmuffer og linkbokse fra PFISTERER til permanent sikker energitransmission.


Første gasisolerede koblingsanlæg til jævnstrømstransmission
DolWin kappa-omformerplatformen har for første gang to GIS-systemer - et til vekselstrømssiden (AC) og et til jævnstrømssiden (DC) af søkabelforbindelsen på land. Det giver betydelige pladsfordele inden for platformen. PFISTERER beregnede først strømføringsevnen og energibelastningen for forskellige kabelforbindelser - fra vindmølleparkforbindelsen i platformen via GIS'et på 155 kV-niveauet til transformeren og derfra til det andet GIS på 362 kV DC-siden. PFISTERER var således i stand til at yde støtte til design og udvælgelse af den interne kabling samt til den tidsoptimerede planlægning af alle installationsprocesser. PFISTERER overvågede og dokumenterede kabelinstallationen på stedet, både i Cadiz og offshore i Nordsøen, og koordinerede og udførte derefter installationen af HV-stik og epoxyharpikssamlinger. Baseret på den eksisterende projekterfaring inden for offshoreplatformsegmentet blev arbejdsgangene for kabellægning optimeret og tilpasset projektets udfordringer.
Dette gjorde det muligt at mestre den komplekse logistik og stramme projektplan PFISTERER understøtter TenneT med DC-forbindelse - offshoreplatform DolWin kappa installeret med succes.

HV-test natten over
En afsluttende højspændingstest sikrer systemernes integritet på spændingsniveauerne 155 kV og 362 kV, efter at alle installationer på land er blevet afsluttet. For ikke at hindre andet arbejde på platformen blev disse tests udført om natten. For at tilføre testspændingen blev en mobil testtrailer med en PFISTERER-bøsning og en gasisoleret albuesamling forbundet til platformen via et testkabel. PFISTERER-teamet skabte også en passende forbindelse til 362 kV GIS i platformens omformerrum. Mufferne og kablerne skulle også flyttes flere gange for at teste alle tre faser. Platformen blev endelig overdraget i marts 2022. I august 2022 begyndte den sin rejse via Rotterdam til Nordsøen, hvor den blev installeret 45 km ud for kysten.

Vellykket offshore-kabelforbindelse på åbent hav
For at øge redundansen og netsikkerheden vil DolWin kappa blive forbundet med sin søsterplatform DolWin beta på havet. Som med DolWin gamma-projektet realiserede PFISTERER dette med en 155 kV Feltoflex-broforbindelse. Omkring 2 kilometer kabel blev trukket mellem de to platforme og forbundet ved hjælp af epoxyharpikssamlinger og CONNEX-forbindere. Ud over installationen på havet var PFISTERER også involveret i den endelige test af HV-kabelforbindelserne.

TenneT har længe stolet på de sikre og gennemprøvede CONNEX HV-fittings fra PFISTERER til sine offshore-projekter. De bruges i DolWin alpha, DolWin beta, DolWin gamma og DolWin epsilon netforbindelser og offshore-platforme samt flere satellitplatforme. Siemens Energy er hovedentreprenør med ansvar for opførelsen af DolWin kappa-platformen. PFISTERER Group ydede support med sine lokale teams og afdelinger i Spanien, Tyskland og Schweiz.

Flere nyheder


Winterbach, Tyskland - 06. februar 2024 - Det stikbare forbindelsessystem CONNEX fra PFISTE...


Winterbach, Tyskland - 26.09.2023 -

Transmissionsnetoperatøren TenneT har be...

Karl-Heinz Pfisterer bliver æresformand for SE's bestyrelse.

Winterbach, Tyskland - 15. juni 2023 -

Pfisterer, en førende leverandør af energiinfrastr...

Energidistribution og energitransmission har været PFISTERERs kernekompetencer i næsten 100 år. S...

Siden begyndelsen af året har Küssnacht am Rigi været det nye centrale sted for vores ca. 160 medarbejdere i Schweiz. For PFISTERER-koncernen, som har været forankret i Schweiz i årtier, markerer dette begyndelsen på en ny æra: I Küssnacht samler vi vores afdelinger, som tidligere var placeret i Malters og Altdorf, i et nyt centralt teknologi- og salgscenter.