Katalog

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

03.08.2023 01:08

Pipettespidser - det kan også være mere bæredygtigt

Hos Eppendorf anerkender vi den nøglerolle, som forbrugsvarer af plast spiller i laboratoriet. Samtidig er vi klar over, at balancen mellem kravene til moderne videnskab og hensynet til miljøet er en central udfordring for ledelsen af et life science-laboratorium. Derfor følger vi princippet "Reduce, Reuse, Recycle", når og hvor det er muligt, og vi er i stigende grad afhængige af brugen af biobaserede råmaterialer.

Reduce, Reuse, Recycle
Hvad angår emballagemulighederne for vores epT.I.P.S.®-pipettespidser, har vi siden 2002 udelukkende brugt vores genanvendelige
epT.I.P.S.-æsker til ikke-præsteriliserede renhedsklasser. De kan fyldes igen og igen med vores forudindsatte reloads og kan endda autoklaveres op til 100 gange, hvis det er nødvendigt.
Det er først for nylig, at designet af vores epT.I.P.S. Engangsstativer blevet strømlinet i en sådan grad, at der, afhængigt af størrelsen, er brugt op til 30% mindre plast i disse stativer, som opfylder vores kunders højeste krav.


I år er vi gået et skridt videre:
Vi har udviklet en ny form for emballage specielt til præsteriliserede pipettespidser, som kræver op til 54% mindre polypropylen end de engangsstativer, der er beskrevet ovenfor, afhængigt af størrelsen. Sammen med epT.I.P.S. Box 2.0, som også er blevet redesignet, udgør disse "Sterile Reloads" et bæredygtigt, plastbesparende system.
Hos Eppendorf er vi bevidste om den nøglerolle, som forbrugsvarer af plast spiller i laboratoriet.
Samtidig er vi bevidste om, at balancen mellem kravene til moderne videnskab og hensynet til miljøet er en central udfordring for ledelsen af et life science-laboratorium.
Derfor følger vi princippet "Reduce, Reuse, Recycle", når og hvor det er muligt, og satser i stigende grad på brugen af biobaserede råmaterialer.

Biobaserede råmaterialer
Samtidig med at vi introducerer de nye Sterile Reloads, optimerer vi også bæredygtigheden af de pipettespidser, de indeholder. Efter den succesfulde introduktion af Eppendorf Tubes ® BioBased fremstillet af biobaseret polypropylen (PP), er pipettespidsvarianterne af de nye Sterile Reloads også fremstillet af biobaseret PP. Med biobaseret PP erstattes råolie i vid udstrækning af 2. generations spiseolie, dvs. spiseolieaffald og restprodukter, der hovedsageligt genereres i fødevareindustrien. PP baseret på fornybare råmaterialer og alle produktionstrin er certificeret af ISCC Plus - et anerkendt, verdensførende certificeringssystem til produktion af bæredygtige produkter.

Biobaseret - ingen kompromiser
Pipettespidserne har ingen forskelle i kvalitet og ydeevne i forhold til fossilbaserede epT.I.P.S. og ep Dualfilter T.I.P.S.® pipettespidser. Alle kvalitetsgarantier, som vi giver med vores
produkt- og batchspecifikke certifikater, gælder også for epT.I.P.S. og ep Dualfilter T.I.P.S. BioBased. At skifte til disse pipettespidser fremstillet af biobaseret råmateriale udgør ingen risiko for dine prøver eller testresultater
.

Flere nyheder

Med Mastercycler® X40 bliver dine daglige laboratorierutiner ikke bare pålidelige og effektiv...

Takara Bio Inc (Takara Bio) og Eppendorf SE, to førende virksomheder inden for life science-industrien, er glade for at kunne annoncere deres samarbejde under en strategisk co-marketing-aftale.
kampagner 01. september 2023 - 31. december 2023

I år uddeler den Hamborg-baserede life science-virksomhed Eppendorf SE sin prestigefyldte forskni...

Eppendorf Xplorer® og Xplorer plus enkeltkanalspipetter er blevet certificeret med ACT®-m...

Da forskning og udvikling er en tidskrævende branche, er der et konstant behov for tidsbesparende...