Katalog

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

01.08.2024 01:08

Eppendorf modtager endnu et ACT-mærke som en pris for miljøvenligt udstyr

ACT-mærkerne (Accountability, Consistency and Transparency) fungerer på samme måde som ernæringsmærkning og giver en omfattende vurdering af bæredygtighedsrelaterede aspekter. Det giver laboratorier mulighed for nemt at vurdere deres leverandørers miljøvenlighed.


Certificeringsprocessen evaluerer grundigt fremstillingsprocesser, energi- og vandforbrug, emballage og produktbortskaffelse. Eppendorf har allerede modtaget ACT-mærket for mere end 150 produkter.

Nu er yderligere tre produktgrupper blevet tilføjet
  • multipette®1) M4 multidispenser,
  • thermoMixer© C og
  • den nyligt lancerede Mastercycler® X40.

Disse produkter slutter sig til et voksende udvalg af Eppendorfs laboratorieprodukter, der er blevet vurderet af My Green Lab for deres miljøvenlighed, herunder centrifuger, biobaserede laboratorieforbrugsvarer, pipetter og frysere til ultra-lav temperatur.


Eppendorfs engagement i bæredygtighed er tydeligt i fremstillingen af alle disse nyligt ACT-mærkede enheder, som samles på tyske fabrikker, der bruger 100 % vedvarende energi. Derudover har Eppendorf taget en række initiativer for at minimere energiforbruget og reducere spild på disse produktionsanlæg.





Gennem strenge miljø-, sundheds- og sikkerhedspolitikker, herunder ISO 14001-certificering og ansvarlig kemikaliehåndtering, samt brug af genbrugte og genanvendelige emballagematerialer, sikrer Eppendorf høje standarder for sikkerhed og miljøansvar. Om ACT-mærket Kriterierne for ACT-mærket, også kendt som Environmental Impact Factor (EIF)-kriterierne, blev udviklet med input fra brancheeksperter og eksterne interessenter. Forskere, bæredygtighedsansvarlige, indkøbseksperter og producenter har alle givet værdifuld feedback på EIF-kriterierne, hvilket har resulteret i det mest omfattende produktmærkningsprogram for life science-produkter. ACT-mærkningsprocessen involverer tredjepartsverificering af den bæredygtige påvirkning af et produkt, dets drift og dets end-of-life. Gennemførelsen af denne proces er en betydelig præstation, som giver producenten et fundament og en ramme for løbende forbedringer.

Flere nyheder

I bioprocesudvikling er data nøglen til succes.
Det er nødvendigt at forst&ari...

Effektivt samspil mellem manuel og automatiseret pipettering Eppendorf præsenterer sit nye,...

I biovidenskabelige laboratorier, hvor præcision og renhed ikke er til forhandling, er efte...

Investigators 2024 går til Clemens Plaschka, Østrig

Den uafhængige jury med professor Laura Machesky som formand valgte Clemens' forskning i de molek...

Laboratorier er afhængige af den høje ydeevne og pålidelighed af de plader, de bruger i deres hig...