Katalog

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

12.07.2024 00:07

Genbrugsmaterialer som det næste skridt mod øget bæredygtighed for avancerede laboratorieforbrugsvarer

I biovidenskabelige laboratorier, hvor præcision og renhed ikke er til forhandling, er efterspørgslen efter miljøvenlige løsninger nu højere end nogensinde før. Laboratorierne kæmper med miljøpåvirkningen fra deres aktiviteter, og de er klar over, at den stadigt stigende efterspørgsel efter plastforbrugsvarer ikke er ressourcevenlig. For at blive mere bæredygtige skal fremtidens laboratorieforbrugsvarer af plast derfor kunne fremstilles af fornybare eller genanvendte råmaterialer.

Eppendorfs engagement i bæredygtighed er tydeligt på mange områder, herunder i overgangen til biobaserede råmaterialer for laboratorieforbrugsvarer, der begynder i 2022. Samtidig viser genbrugsmaterialer også et stort potentiale for de dele af et produkt, som ikke kommer i direkte kontakt med prøven. Genbrugsmaterialer, også kendt som recyclater, er generelt kendt som genbrugt plast fremstillet af PE (polyethylen), PP (polypropylen) eller PET (polyethylenterephthalat), som er blevet kasseret mindst én gang af husholdninger eller virksomheder, og som bruges til fremstilling af nye produkter.

"Det "Post Consumer Recyclate (PCR)", der bruges til engangsstativer til pipettespidser, er af industriel oprindelse og stammer udelukkende fra restmaterialer, der opstår under fremstillingsprocessen for kontaktlinser", siger Brigitte Klose, Global Marketing Manager for Consumables hos Eppendorf SE."Denne type "single source" intra-type indsamling af polypropylen fra produktionen af medicinske produkter sikrer, at genbrugsmaterialet bevarer den renhed og integritet, som er en betingelse for fremstillingsprocessen af laboratorieforbrugsvarer. Vi kræver dokumentation fra vores leverandører med hensyn til sporbarheden af genbrugsmaterialet samt overholdelse af alle processer i henhold til EN 15343:2007."


Siden slutningen af maj i år har Eppendorf indledt overgangen til genbrugsmaterialer i de beholdere, der omslutter forbrugsvarer. I første omgang drejer det sig om stativer til engangspipetter, som typisk bruges i laboratorier, der udfører sterilt arbejde. Disse engangsstativer er uundværlige for udnyttelsen af pipettespidserne. Stativerne giver pipettespidserne stabilitet og beskyttelse helt ud til den sidste spids. Ligesom pipettespidserne skal disse engangsstativer være af samme renhed og sterilitet, og hidtil har de været fremstillet af meget ren fossilbaseret polypropylen. "Denne overgang til genbrug vil spare på denne begrænsede fossile brændstofressource, og Eppendorf vil opnå en besparelse på mere end 166 tons CO2 om året", siger Klose.

Denne ændring i den polypropylen, der bruges til fremstilling af stativerne, vil hverken påvirke renheden, steriliteten eller stabiliteten af epT.I.P.S.®-pipettespidserne i engangsstativerne. Vores kunder kan nemt skifte uden at lide noget tab af kvalitet. Dette bekræftes yderligere af partispecifikke kvalitetscertifikater.

Flere nyheder

I bioprocesudvikling er data nøglen til succes.
Det er nødvendigt at forst&ari...

Effektivt samspil mellem manuel og automatiseret pipettering Eppendorf præsenterer sit nye,...

ACT-mærkerne (Accountability, Consistency and Transparency) fungerer på samme måde...
Investigators 2024 går til Clemens Plaschka, Østrig

Den uafhængige jury med professor Laura Machesky som formand valgte Clemens' forskning i de molek...

Laboratorier er afhængige af den høje ydeevne og pålidelighed af de plader, de bruger i deres hig...