Katalog

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

29.06.2023 01:06

Eppendorf Award for Young European Investigators 2023 går til Maurice Michel, Sverige

I år uddeler den Hamborg-baserede life science-virksomhed Eppendorf SE sin prestigefyldte forskningspris for 28. gang. Den uafhængige jury med professor Reinhard Jahn som formand valgte Dr. Maurice Michel, Science for Life Laboratory, Karolinska Institutet, Stockholm, Sverige, som vinder af Eppendorf Award for Young European Investigators 2023.


Maurice Michel, født 1986, modtager prisen på 20.000 euro for sin forskning i kunstige funktioner af DNA-reparationsenzymer til behandling af sygdomme. Dr. Michel viste, at binding af et lille molekyle til det aktive sted i et DNA-reparationsenzym ikke blot øger dets aktivitet, men også får det til at udføre en reaktion, der ikke findes i det frie protein, hvilket fører til forbedret DNA-reparation efter oxidativ skade.


"Disse banebrydende opdagelser kan have vidtrækkende anvendelser i behandlingen af kræft eller aldersrelateret degeneration", sagde dommerne.

Maurice Michel: "Det er en enorm ære, og jeg føler mig ydmyg over at blive tildelt Eppendorf-prisen 2023. Dette ville ikke have været muligt uden bidrag og ånd fra mange forskere, det være sig kolleger eller samarbejdspartnere, såvel som mentorer og en utrolig familie, som jeg kalder min. Prisen anerkender potentialet i at manipulere enzymatiske funktioner i levende celler efter eget ønske. Ved hjælp af små molekylære organokatalysatorer installerede vi nye biokemiske reaktioner i et enzym og har dermed haft held til at omskrive base excision repair pathway. Vores forskning fokuserer nu på en udvidelse af denne teknologibase ved at undersøge andre enzymer og forstå biokemiske reaktionsveje og deres biologiske konsekvenser. Omdirigering eller reduktion af oxidativ DNA-skade afhængigt af individuelle behov kan fungere som en ny strategi for udvikling af fremtidens præcisionsterapi."


Prisoverrækkelsen fandt sted den 22. juni 2023 på Advanced Training Center of the European Molecular Biology Laboratory (EMBL) i Heidelberg, Tyskland.



Yderligere oplysninger om ansøgningsmodaliteter, udvælgelseskriterier og tidligere vindere af Eppendorf Award for Young European Investigators kan findes på www.eppendorf.com/award.


Med Eppendorf Award for Young European Investigators, som blev etableret i 1995, hædrer Eppendorf SE fremragende arbejde inden for biomedicinsk forskning og støtter unge forskere i Europa op til 35 år. Eppendorf-prisen uddeles i samarbejde med det videnskabelige tidsskrift Nature. Prisvinderen udvælges af en uafhængig komité bestående af professor Reinhard Jahn (Max Planck Institute for Multidisciplinary Sciences, Göttingen, Tyskland), Sadaf Farooqi (Wellcome-MRC Institute of Metabolic Science, Cambridge, UK), Madeline Lancaster (MRC Laboratory of Molecular Biology, Cambridge, UK), Ben Lehner (Wellcome Sanger Institute, Cambridge, UK; Center for Genomic Regulation PRBB, Barcelona, Spanien) og Laura Machesky (University of Cambridge, UK).



























Flere nyheder

Med Mastercycler® X40 bliver dine daglige laboratorierutiner ikke bare pålidelige og effektiv...

Takara Bio Inc (Takara Bio) og Eppendorf SE, to førende virksomheder inden for life science-industrien, er glade for at kunne annoncere deres samarbejde under en strategisk co-marketing-aftale.
kampagner 01. september 2023 - 31. december 2023
Hos Eppendorf anerkender vi den nøglerolle, som forbrugsvarer af plast spiller i laboratoriet. Samtidig er vi klar over, at balancen mellem kravene til moderne videnskab og hensynet til miljøet er en central udfordring for ledelsen af et life science-laboratorium. Derfor følger vi princippet "Reduce, Reuse, Recycle", når og hvor det er muligt, og vi er i stigende grad afhængige af brugen af biobaserede råmaterialer.

Eppendorf Xplorer® og Xplorer plus enkeltkanalspipetter er blevet certificeret med ACT®-m...

Da forskning og udvikling er en tidskrævende branche, er der et konstant behov for tidsbesparende...