Katalog

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

23.04.2023 01:04

Løsninger til arbejdspladser og intralogistiksystemer

SensorBoard - Alternativet til optiske positioneringsmetoder

Med SensorBoard til registrering af position og orientering af komponenter integrerer RK Rose+Krieger en teknologi, der almindeligvis anvendes i tv-studier, i sit modulsystem til skræddersyede systemløsninger. SensorBoard er fleksibelt skalerbart og erstatter i mange tilfælde den omkostningstunge kamera- og sensorteknologi. Systemet viser sine fordele især i kombination med (samarbejdende) robotter, akse-systemer og den automatiske videreforarbejdning af produkter.


SensorBoard-teknologien, der oprindeligt blev udviklet til at gøre det muligt at flytte tv-kameraer ubemandet fra kontrolpulten i studiet, har også en lang række anvendelsesmuligheder i industrien. Uanset om det drejer sig om automatiseringssystemer, overførselsteknologi, forarbejdningsmaskiner eller arbejdsstationer og automatiserede guidede køretøjer (AGV'er) - overalt hvor der kræves præcis positionering eller håndtering af frit placerede komponenter, viser SensorBoard sine fordele. I modsætning til konventionel sensor- og kamerateknologi påvirkes SensorBoard's ydeevne nemlig ikke negativt af utilstrækkelige, ekstreme eller skiftende lysforhold eller af snavs, støv eller olie.


SensorBoard består af mindst to sensorflader og er fleksibelt skalerbart fra 100 kvadratmillimeter. Hvis det kombineres med en cobot, positionerer eller registrerer sidstnævnte komponenter, der ligger på en sensorflade eller i rummet, med en nøjagtighed på 0,01 millimeter og griber dem lige så præcist, som hvis systemet var mekanisk koblet. Anvendt i manuelle cobot-vogne (eller endda fuldautomatiske AGV-systemer), der bevæger sig mellem flere arbejdsstationer eller samlebånd, muliggør SensorBoard-teknologien en meget præcis positionering af det pågældende køretøj på dets bestemmelsessted og forbereder det således til yderligere fuldautomatisk håndtering af produkter fra en lang række industrier.


RK Rose+Kriegers datterselskab RK-AHT integrerer SensorBoard-teknologien i kundespecifikke løsninger. Virksomheden tilbyder løsninger til manuelle, halvautomatiske eller fuldautomatiske opgaver i en lang række industrielle miljøer.


Interesserede kan nu opleve de nye SensorBoard-løsninger i aktion i RK-AHT's showroom i Bienenbüttel.

Flere nyheder

Omfattende produktportefølje til det interne flow af varer
Nye glideskinner med skræddersyet positionering
Smart sammenføjningsteknologi som alternativ til svejsede samlinger

01.06.2023 01:05

Ændring i ledelsen
Björn Riechers overtager ledelsen af RK Rose+Krieger GmbH fra Dr. Gregor Langer

19.10.2022 01:00