Katalog

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

27.11.2021 03:11

Eppendorf fejrer 60-års fødselsdagen for en meget speciel pipette

Året 2021 markerer en vigtig milepæl for alle, der arbejder i laboratoriet. For 60 år siden lancerede Eppendorf verdens første industrielt fremstillede stempelpipette og ændrede dermed håndteringen af væsker i laboratoriet for altid. Eppendorfs "Marburg-pipette", der blev introduceret i 1961, havde de samme grundlæggende elementer, som stadig findes i laboratorier i dag: et fjederbelastet stempel, der stopper præcist ved en indstillet mængde, og en aftagelig pipettespids af plast.

En genial hjerne tackler et problem
Indtil 1950'erne pipetterede forskere med munden; en teknik, hvor brugeren sugede væsker op i tynde glasrør med munden. Ikke alene blev disse mundpipetter rutinemæssigt rengjort med farlige kemikalier som svovlsyre, men anekdotiske rapporter forbandt mundpipettering med indtagelse af farlige stoffer - herunder en tyfuskultur og endda plutonium. Den tyske læge Heinrich Schnitger, der var frustreret over utilstrækkelighederne ved mundpipettering, konstruerede en "anordning til hurtig og præcis pipettering af små mængder væske" og indgav en patentansøgning i 1958.

Eppendorf anerkender potentialet
Eppendorf var den første til at erkende betydningen af Schnitgers opfindelse og videreudviklede den. Dette arbejde kulminerede i "Marburg-pipetten" - verdens første kommercielle stempelpipette, som Eppendorf lancerede i 1961. Sammen med det første Eppendorf Tube® til håndtering af mikrolitervolumener ("Eppi®"), en mikrolitercentrifuge og en termomixer dannede "Marburg Pipette" Eppendorfs mikrolitersystem; et revolutionerende sæt instrumenter inden for mange videnskabelige discipliner, som i dag definerer standarden i forskningslaboratorier over hele verden.

En lovende fremtid
Utrolige 60 år er gået, siden Eppendorf lancerede den første kommercielle pipette med stempeludslag; et redskab, der revolutionerede videnskaben fundamentalt. Dette nøgleøjeblik betyder, at Eppendorfs DNA findes i hver eneste stempelpipette, der er fremstillet siden da. Men historien slutter ikke her. Eppendorfs forpligtelse til at levere de bedste væskehåndteringsløsninger fortsætter med at resultere i innovative designs, der gør laboratoriearbejdet stadig mere effektivt, sikkert og generelt bedre. I dag kan Eppendorfs kunder vælge mellem et bredt udvalg af instrumenter, forbrugsvarer og tjenester for at opfylde deres behov for væskehåndtering og yderligere fremskynde deres forskning


Flere nyheder

Med Mastercycler® X40 bliver dine daglige laboratorierutiner ikke bare pålidelige og effektiv...

Takara Bio Inc (Takara Bio) og Eppendorf SE, to førende virksomheder inden for life science-industrien, er glade for at kunne annoncere deres samarbejde under en strategisk co-marketing-aftale.
kampagner 01. september 2023 - 31. december 2023
Hos Eppendorf anerkender vi den nøglerolle, som forbrugsvarer af plast spiller i laboratoriet. Samtidig er vi klar over, at balancen mellem kravene til moderne videnskab og hensynet til miljøet er en central udfordring for ledelsen af et life science-laboratorium. Derfor følger vi princippet "Reduce, Reuse, Recycle", når og hvor det er muligt, og vi er i stigende grad afhængige af brugen af biobaserede råmaterialer.

I år uddeler den Hamborg-baserede life science-virksomhed Eppendorf SE sin prestigefyldte forskni...

Eppendorf Xplorer® og Xplorer plus enkeltkanalspipetter er blevet certificeret med ACT®-m...