Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

15.07.2024 01:07

Transport af COVID-19-vacciner: sikkert over stok og sten med vibrationsdæmpere

Transport af mRNA-vaccinen mod COVID-19 fra Biontech/Pfizer er en reel logistisk udfordring. På den ene side på grund af de kølekæder, der skal opretholdes, og på den anden side fordi rejserne skal være så vibrationsfri som muligt. GPS-Kärnten GmbH har implementeret en interessant designløsning til dette med komponenter fra ACE Stoßdämpfer GmbH.

Mobilt operationelt COVID-vaccinationsteam til små og mellemstore virksomheder

Kärnten er den eneste provins i Østrig, hvis befolkningstal er faldende. Mere end to tredjedele af de emigranter, der bliver i Østrig, er mellem 15 og 34 år. Det viser en undersøgelse [1] fra Carinthia University of Applied Sciences. De fleste af dem flytter til Wien og Steiermark. Det betyder, at Kärnten er særligt påvirket af en aldrende landbefolkning. Dette har også skabt særlige udfordringer, når det gælder immunisering mod SARS-CoV-2-virus. På grund af de kendte byrder ved coronapandemien blev der gennemført et stort antal foranstaltninger for at muliggøre let adgang til COVID-vaccinationer for så mange dele af befolkningen som muligt i overensstemmelse med de gældende love, forordninger, dekreter og andre lovgivningsmæssige krav. Derfor opstod ideen om også at nå ud til befolkningen på arbejdspladsen. Til dette formål blev en mobil vaccinationsbus sat i drift for små og mellemstore virksomheder med færre end 100 ansatte. Denne vaccinationsbus kunne rekvireres af berettigede arbejdsgivere til 1., 2., 3. og 4. vaccination af deres medarbejdere.


Da GPS-teamet begyndte at arbejde på idéen, var et af målene at transportere de korrekt nedkølede Biontech-doser så vibrationsfrit som muligt. Ellers kunne strukturen i de lipidnanopartikler, der findes i vaccinen, blive ødelagt, hvilket kunne føre til, at liposomerne smeltede sammen, og at doseringen blev unøjagtig [2]. Da doseringen af Biontech-produktet kun er 30 µg, kan små fejl få store konsekvenser. For at undgå dette blev der iværksat en internetsøgning. Mens de søgte efter vibrationsdæmpere, stødte teamet på ACE Stoßdämpfer GmbH's hjemmeside. De fleste af den Langenfeld-baserede virksomheds kunder kommer fra håndterings- og automatiseringsindustrien, fødevare- og medicoteknik, bilindustrien og møbelindustrien. I disse og andre brancher er den normale procedure for bestemmelse af designkomponenter at beregne en skræddersyet løsning baseret på en lang række karakteristiske data. Det tilsvarende design udføres enten af specialisterne fra Langenfeld eller ved hjælp af et konfigurations- eller designværktøj, hvoraf ACE tilbyder flere gratis på dette link:
www.ace-ace.de/de/berechnungen.html

Softwaren er så enkel og intuitiv, at de ideelle komponenter foreslås i løbet af kort tid og kan bestilles døgnet rundt takket være en tilsluttet onlinebutik. I Østrig gik alt anderledes i dette tilfælde af flere grunde.

ACE bidrager til kampen mod pandemien


GPS-teamet besluttede ikke at udføre selve designet online. Derfor blev der etableret direkte kontakt med Hans-Jürgen Greindl fra ACE. Den ansvarlige salgsingeniør for Østrig imponerede ikke kun med sin hurtige respons og ekspertrådgivning, men overraskede også GPS-teamet ved at levere de vibrationsdæmpere, han havde bestemt online, gratis inden for kort tid: "Normalt plejer vi som virksomhed og del af STABILUS Group at støtte erhvervsskoler og tekniske universiteter og deres studerende på denne måde, så den næste generation af akademikere kan finde deres lejer inden for vibrationsteknologi eller dæmpningsløsninger på et tidligt tidspunkt. I øvrigt giver denne og vores INNOVACE-studenterkonkurrence regelmæssigt anledning til nye tilgange og produkter", forklarer han og bemærker, at i dette tilfælde var GPS' velgørende formål og målet om at bekæmpe pandemien de afgørende faktorer.


Til gengæld gav GPS ACE-eksperten en overraskelse: "Med en anslået samlet vægt på mindre end 100 kg for den struktur, der skulle beroliges, tænkte jeg på at montere den på fire CM-VSC1-2-M8 kopholdere. Men da GPS-teamet derefter bestilte i alt 8 af disse kraftige vibrationsisolatorer, gik jeg ud fra, at to køleskabe fyldt med vaccinedoser skulle beroliges. Det faktum, at GPS i stedet realiserede et dobbelt opbevaringssystem, overraskede mig først, men viser, hvor alvorligt problemet med lipidnanopartiklerne, som ikke kunne ødelægges under transporten, blev taget." Det resulterede i en sandwichkonstruktion i GPS-værkstederne ud fra devisen: We play it very, very safe!

Vibrationsdæmpere mod vibrationer og stød


De kopholdere, som ACE leverer, beskytter effektivt konstruktioner og komponenter af enhver art mod vibrationer og stød. Normalt er belastningerne dog iboende i systemet, dvs. de er forårsaget af strukturen i en samlet konstruktion, dens dimensioner og dimensionerne på dens drev eller andre vibrationskilder, der forårsager svingningerne. I tilfældet med GPS's mobile vaccinationsstation er vibrationerne og stødene imidlertid forårsaget af kørsel over brosten, kantsten og huller og er derfor uforudsigelige. Derfor har GPS også valgt dobbelte lejer. Med en egenfrekvens på 16 Hz til 35 Hz og et belastningsområde på 3 kg til 16 kg pr. opbevaringssted i køleskabet var der allerede taget højde for en buffer. Ved at fordoble værdierne var det muligt at gøre podningsmobilen til næsten en bærestol. Som følge heraf blev ingen af prøverne ubrugelige under transporten. Den rivefaste beskyttelse af maskinelementerne er vigtig for dette, når det går hårdt for sig i landdistrikterne. Deres lille størrelse var en positiv bivirkning for den sandwichløsning, der blev implementeret. I dette tilfælde spillede de frit valgbare monteringspositioner, som også kan vippes og designes i X-, Y- eller Z-aksen efter behov, dog ikke nogen rolle.


Disse kompakte hjælpere fås som standard med enten neopren eller naturgummi som dæmpningsmateriale og kan også dækkes med silikone for høj dæmpning ved ekstreme temperaturer eller meget kraftige påvirkninger. Vibrationsdæmperne kan bruges til alle typer belastninger i tryk-, skubbe- og trækretningen og fås med centralgevind eller gennemgående hul. Sammen har GPS og ACE således formået at bringe en lavtærskel-vaccinationsservice ud til afsidesliggende hjørner af Kärnten-provinsen.

Flere nyheder

På det schweiziske Science Center Technorama giver 500 forsøgsstationer de bes&oslas...

Sportsforskere bruger også hydrauliske maskinelementer i deres design. Især når de...

Ud over dimensioneringssoftware samt CAD-data og simuleringer tilbyder ACE Stoßdämpfer...

ACE Stoßdämpfer GmbH tilbyder nu designingeniører ikke kun konfigurations- og b...

Hvad stuntmænd er for filmstjerner, er TUBUS strukturdæmpere for dyre filmkamerasystemer: De tage...

Digitalisering og lean management-tilgangen ses som en kærkommen slankekur i mange virksomheder....