Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

15.05.2024 01:05

Action, TUBUS! Strukturelle dæmpere fra ACE på filmset

Hvad stuntmænd er for filmstjerner, er TUBUS strukturdæmpere for dyre filmkamerasystemer: De tager alt i stiv arm under actionscener og yder også forebyggende ulykkesbeskyttelse. I modsætning til stuntmænd kan disse solid state-dæmpere fra ACE uskadt modstå mere end en million hårde slag og vibrationer. Grund nok for filmteknikerne hos IDEA VISION GmbH til at give disse dæmpere en vigtig rolle.

"Intet er så godt, at det ikke kan forbedres", siger Mark Fellinger fra IDEA VISION GmbH. Virksomheden fra Kolbermoor i Bayern udvikler, designer og sælger mekaniske og elektroniske systemer til bl.a. filmindustrien. IDEA VISION har også specialiseret sig i stabiliserede kameraplatforme. "Vi fokuserer på en blanding af tyske kvalitetsstandarder, maksimal fleksibilitet i anvendelsen, enkel håndtering og hurtig fastgørelse til en lang række bærere", siger Fellinger og beskriver virksomheden. Disse egenskaber gælder også for ACE Stoßdämpfer GmbH fra Langenfeld, så samarbejdet mellem de to virksomheder i forbindelse med Hybris Shock Absorber fra IDEA VISION kommer ikke som nogen overraskelse.


Problem: Gør kamerabevægelser mere jævne og mindre rykvise
Hybris Shock Absorbers er designet til under- eller overhængende brug af professionelle filmkameraer, motoriserede gimbals eller stabiliserede kamerahoveder. Med dette 14 kg tunge stabiliseringssystem kan professionelle kamerateams kompensere for vibrationer og stød, der opstår, når man filmer under kørsel i bil, på motorcykel eller i båd. En justerbar lineær induktionsbremse og et fjedersystem danner en stabil platform for filmoptagelser med Hybris Shock Absorbers. Takket være betjening, der kan konfigureres og styres via en app, kan systemet betjenes uden kontakt, kan arbejde med høj præcision og er også slidfri og vejruafhængig. Bremse- og dæmpningsydelsen er ekstremt præcis takket være det magnetiske hvirvelstrømsprincip og undgår direkte mekaniske belastninger på alle dele af systemet og de tilhørende komponenter som f.eks. kardaner eller kameraer. Disse kan veje mellem 1 kg og 40 kg og dæmpes af Hybris Shock Absorber over en fjedervandring på 46 cm. Da systemet ofte bruges i barske miljøer, f.eks. i ujævnt terræn, til søs og på racerbaner, var designerne på udkig efter ekstra dæmpning. Det skulle sikre et blødt stop for enden af fjedervandringen og dermed også opretholde kameraets stabile billede. Det ønskede dæmpningselement skulle også bruges til at begrænse den maksimale fjedervandring, når kameraholdene ønskede at filme i ujævnt terræn lige over jorden. I dette tilfælde var målet at undgå uønsket påvirkning af hele systemet.


Løsning: Rådgivning og test fører til passende strukturelle d æmpere

ACE samarbejder normalt med kunderne om at finde den rigtige dæmpningsløsning baseret på designdata. Mange standardløsninger kan også designes ved hjælp af beregnings- og konfigurationsværktøjerne på ACE's hjemmeside: www.ace-ace.de/de/berechnungen.html. Men fordi filmoptagelser involverer udstyr med forskellig vægt, og ikke to kamerabevægelser er ens, blev det i dette særlige tilfælde hurtigt klart, at der ikke kun var brug for en dæmpningsløsning af høj kvalitet, men også for en fleksibel leverandør. Det stod hurtigt klart, at ACE kunne levere begge dele. Mark Fellinger i Kolbermoor havde ikke nogen teknisk ekspert fra den Langenfeld-baserede virksomheds tyske salgsnetværk at kontakte. I stedet kom Hans-Jürgen Greindl, ACE's salgsingeniør med ansvar for Østrig, til ham, fordi hans rejse fra ACE's afdeling i Linz var den korteste. Da en test med små støddæmpere ikke var helt tilfredsstillende, fik Hans-Jürgen Greindl den rigtige idé: "Da jeg så Hybris-støddæmpernes lette aluminium-titan-rammer, stod det klart, at vores TUBUS-strukturdæmpere også kunne skrues fast på dem hurtigt og nemt i hvert eneste sving, praktisk talt efter mål." Strukturdæmperne, der kaldes TUBUS på grund af deres rørlignende form, er et ideelt alternativ til hydrauliske små og industrielle støddæmpere, når decelerationen ikke behøver at være helt lineær og præcis. TUBUS fås som støddæmpere i over 140 forskellige versioner fra ACE og bruges til at decelerere masser, især under ekstreme driftsforhold. "Med en levetid på over en million belastningscyklusser er de også velegnede til det store antal stød, der kan forventes, da især enkelte optagelser og sekvenser på filmset ofte skal gentages", understreger Hans-Jürgen Greindl.

Blandt de mange forskellige dæmpere af co-polyesterelastomer valgte partnerne de radiale versioner. Disse har den fordel, at de decelererer særligt blødt og dermed sikrer de ønskede jævne billeder. De fås med slaglængder fra 17 mm til 60 mm og kan også nemt integreres i eksisterende konstruktioner takket være deres kompakte design. De små komponenter kan absorbere energier fra 1,2 Nm/slag til 146 Nm/slag. For at opnå ikke bare et godt resultat, men det ideelle resultat, arbejdede teamet tæt sammen for at finde den TR83-50, der i sidste ende blev brugt. Som alle repræsentanter for denne familie er de vedligeholdelsesfrie og klar til at blive installeret, de bliver næsten ikke varme og sikrer derfor en ensartet dæmpningsydelse. Med en slaglængde på 50 mm leverer de nu dæmpere til alle kamerabevægelser, der kan modstå individuelle belastninger med en energiabsorbering på op til 45 Nm/slaglængde. Den tilfredse Mark Fellinger ser mottoet for IDEA VISION GmbH bekræftet: "Intet er så godt, at det ikke kan forbedres." Og vi kan se frem til actionscener fra film, der er optaget ved hjælp af Hybris Shock Absorbers.

Flere nyheder

På det schweiziske Science Center Technorama giver 500 forsøgsstationer de bes&oslas...

Sportsforskere bruger også hydrauliske maskinelementer i deres design. Især når de...

Transport af mRNA-vaccinen mod COVID-19 fra Biontech/Pfizer er en reel logistisk udfordring. P&ar...

Ud over dimensioneringssoftware samt CAD-data og simuleringer tilbyder ACE Stoßdämpfer...

ACE Stoßdämpfer GmbH tilbyder nu designingeniører ikke kun konfigurations- og b...

Digitalisering og lean management-tilgangen ses som en kærkommen slankekur i mange virksomheder....