Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

05.05.2023 01:05

ACE-komponenter støtter griberne under transport i pladebearbejdningsprocessen

Transport af pladeblade: ACE industrielle gasfjedre med gasdrift aflaster de blanke gribere

Ved hjælp af lasthåndteringsanordninger kan man sikre og skånsomme løft og transport af pladeblokke til automatiserede processer gøres bæredygtige. Hver procent mindre pladespild kan resultere i besparelser på op til 1 million euro under formning og skæring. For at øge sikkerheden ved den nye konstruktion af en råpladegriber til bilindustrien har to kendte mellemstore leverandører slået sig sammen.


I metalindustrien er det lykkedes systemleverandører at tilbyde værktøjsfri skæring i pladebearbejdningen. Til dette formål skærer lasere direkte fra kontinuerligt kørende stål- eller aluminiumsruller. Dette øger rentabiliteten i presseværkstedet. Takket være CNC-programmering kan der f.eks. opnås en høj grad af fleksibilitet med samtidige materialebesparelser på op til 10 %. Desuden bortfalder den samlede indsats for transport, opbevaring og vedligeholdelse af skæreværktøjerne, som kan veje op til 40 tons. Leverandørerne leverer nu let installerbare systemer, som gør det muligt at producere emner til blankoformning selv i mindre haller og presseværksteder. Sammenlignet med konventionelle, værktøjsbaserede fremstillingsprocesser giver dette store besparelser.


Specialmaskiner til pladebearbejdning

For ikke at ophæve disse fordele under produktionsprocessen samarbejder metalforarbejdende virksomheder med specialiserede partnere, som hurtigt og pålideligt kan levere specialløsninger i høj kvalitet. En af disse virksomheder er Nordgreif GmbH, hvor alt drejer sig om løft og transport af tunge byrder. Som denne applikation viser, ville den 30-årige succeshistorie være utænkelig uden erfarne ingeniører og skræddersyede konstruktioner på hovedkontoret i Schenefeld nær Hamborg. Løsningsområdet omfatter tang, griber, traverser samt drejeanordninger med mekanisk, elektrisk eller hydraulisk drev.

Den stigende automatisering i bilindustrien kræver også nye løsninger inden for lasthåndtering. Dette fører til øget effektivitet og hastighed i de igangværende produktionsprocesser, hvor metalpladerne først stanses ud af en spole og derefter stables på specielle paller. Disse paller transporteres derefter til presserne med en blindgriber, hvor de igen adskilles og under tryk formes til den ønskede form. Ved transport af olieholdige emner er den glatte overflade et særligt krav til gribeløsningen. Derfor er Nordgreif-løsninger udstyret med en særlig nedholdelsesanordning: Dette holder stakken af emner meget tæt sammen, og en sikker transport er altid garanteret.


Industrielle gasfjedre søges til 10-tons specialmaskine

For at muliggøre en problemfri produktion for slutkunden samarbejder Nordgreif med den internationalt anerkendte specialist i dæmpningsløsninger af enhver art, ACE Stoßdämpfer GmbH. Det mangeårige samarbejde er en succes, fordi begge virksomheder griber projekterne an på samme måde: Med udgangspunkt i et stort produktsortiment af høj kvalitet er de i stand til at videreudvikle tilpassede løsninger og om nødvendigt også at udvikle nye produkter takket være deres ekspertise. Den aktuelle generation af blindgreb er et sådant tilfælde. Opgaven bestod i at yde kraftstøtte til et højdejusterbart bord, når det løftes op i den øverste endeposition. Bordet er udstyret med en sakseløft og en trinmekanisme og er ansvarlig for fastgørelsen af de blanke stakke. Det forhindrer, at emnerne glider ud og i værste fald falder ned. Dette ville ikke blot afbryde arbejdsprocesserne, men også forårsage dyre skader på de følsomme plader. Bordet på 2.000 kg kan belastes med en blankelast på op til 8.000 kg. For at fastgøre lasten sikkert var en af Nordgreifs løsninger at løfte bordet, efter at griberen var placeret på det, ved hjælp af fire kraftige, horisontalt placerede gastrækfjedre, der frigør emnerne. Ved løft af råpladegriberen skal det være muligt at bevæge opsætningsbordet hurtigt og kontrolleret nedad, så råpladerne sikres. For at støtte disse operationer på den bedst mulige måde måtte specialisterne hos ACE overvinde flere udfordringer. Med en maksimal vægt på otte tons skal de gasfjedre, der skal vælges, på den ene side være kraftigere end de kommercielt tilgængelige modeller, der findes på motorhjelme, luger og låger, hvor de muliggør kontrolleret fastholdelse, løft eller sænkning med henblik på at støtte den menneskelige muskelkraft. På den anden side skal de være nøjagtigt justerbare, så de tillader præcis den ønskede bevægelse og hastighed af bordet. Endnu et krav: ACE tilbyder for de fleste løsninger også et beregningsprogram online, hvormed den rigtige gasfjeder konstrueres og leveres i fem enkle trin, men en sådan hurtig og præcis bestemmelse af de egnede modeller var ikke mulig i denne anvendelse på grund af de faktorer, der skulle tages hensyn til, f.eks. remskiver og vægten ved sænkning.

Ventilteknologi fra ACE viser sig at være løsningen

Summen af disse krav gav ACE mulighed for at demonstrere ikke blot kvaliteten af sine produkter, men også af sit serviceteam. Først og fremmest leverede ACE fire industrielle gastrækfjedre af typen GZ-28-600-DD-1200N med en maksimal trækkraft på 1 200 N. Selv om dette var ønsket af konstruktionsgruppen hos Nordgreif, viste det sig i praksis, at dette hverken kunne udløse den nødvendige sænkning af bordet som planlagt, eller at den ønskede aflastning kunne opnås under løft. Gasfjedrene var overdimensioneret med hensyn til trækkræfterne. Derfor tog Kai Boelingen, den ekspert, der er ansvarlig for det tekniske salg i regionen hos ACE, til Schenefeld for at gå ind i en testfase sammen med teamet hos Nordgreif, som han beskriver som "at føle på tingene". Undervejs fik teknikerne gavn af en særlig egenskab ved disse strømassistanceløsninger, som fungerer uden ekstern energiforsyning. Deres trækkraft kan efterfølgende via en ventil løbende reduceres til den ønskede værdi. Efter omhyggelig aftapning af kvælstof viste det sig, at med 800 N hver er kræfterne fra de komponenter, der er placeret ved siden af hinanden på begge sider af konstruktionen, valgt så hensigtsmæssigt, at bordet kan bevæge sig hurtigt, men kontrolleret nedad. Samtidig reduceres griberens egenvægt under løfteprocessen betydeligt takket være de samlede kræfter på 3 200 N, så bevægelsen til den øvre endeposition finder sted som ønsket.

For at endnu flere konstruktører kan drage fordel af fordelene ved disse kraftfulde maskinelementer kan ACE på forespørgsel levere specialudgaver samt et bredt udvalg af tilbehør og forbindelsesdele. Til applikationer med strenge hygiejniske retningslinjer, f.eks. inden for medicinal- og fødevareteknik, fås desuden varianter, der er fyldt med specielle olier og kan leveres i rustfrit ståldesign samt med slutpositionsdæmpning. Hvis omgivelsesforholdene kræver det, kan ACE udvide det tilladte temperaturområde fra -20 °C til 80 °C yderligere. Denne type tilpasning var dog ikke et kriterium for succesen for den nye generation af blindgreb hos Nordgreif. Også takket være de præcist indstillede kræfter fra de industrielle gastrækfjedre fra ACE, som fungerer pålideligt i alle transportprocesser, er de automatiserede arbejdsprocesser hos slutkunderne glidende på trods af de til tider olieholdige overflader, så dyre kassationer af emner er en sjælden vare.

Flere nyheder

På det schweiziske Science Center Technorama giver 500 forsøgsstationer de bes&oslas...

Sportsforskere bruger også hydrauliske maskinelementer i deres design. Især når de...

Transport af mRNA-vaccinen mod COVID-19 fra Biontech/Pfizer er en reel logistisk udfordring. P&ar...

Ud over dimensioneringssoftware samt CAD-data og simuleringer tilbyder ACE Stoßdämpfer...

ACE Stoßdämpfer GmbH tilbyder nu designingeniører ikke kun konfigurations- og b...

Hvad stuntmænd er for filmstjerner, er TUBUS strukturdæmpere for dyre filmkamerasystemer: De tage...