Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

22.02.2023 01:02

Hydrauliske bremsecylindre: nemmere håndtering, selv i kritiske miljøer

Særlige prøvetagere anvendes til aktiv indsamling af luftbårne mikrober i meget følsomme renrumsområder for at sikre den højeste beskyttelse af mennesker og materialer. Til en enkel og stort set berøringsfri håndtering af konstruktionen anvender det britiske firma Pinpoint Scientific, der er specialiseret i laboratorieudstyr, hydrauliske bremsecylindre fra ACE Stoßdämpfer GmbH.

Mikrobiologisk miljøovervågning er reguleret via ISO-retningslinje 18593. En førende virksomhed inden for specialiseret laboratorieudstyr er Pinpoint Scientific fra Bridgend i Wales, Storbritannien. Produktsortimentet omfatter løsninger til luftovervågning, kontinuerlig overvågning af levedygtige partikler og overvågningsløsninger til isolatorer. Prøvetagning af høj kvalitet til laboratoriepersonalet omfatter også et højt niveau af brugerkomfort og effektiv beskyttelse mod forurening. ImpactAir-serien af mikrobielle luftprøvetagere fra Pinpoint Scientific kan også ses som et godt eksempel på en løsning, der er gennemtænkt ned til mindste detalje. De er designet til kontinuerlig overvågning i forsknings- og industrielle laboratoriemiljøer, hvor det er vigtigt at udtage prøver af levedygtige partikler i processen. Arbejdet udføres ved at suge luft med høj hastighed gennem en meget smal indsugningsspalte, hvorefter partikler, herunder mikrober i luften, rammer og klæber til en påført kulturoverflade i en petriskål. Petriskålen roteres langsomt under indsugningen for at sikre, at luften altid rammer et nyt område af kulturen. Dette reducerer drastisk sandsynligheden for dobbelt påvirkning. Dette er et mikrobiologisk og fysisk fænomen, hvor to mikrober ender på samme sted og fremstår som en enkelt koloni under inkubationen. For at gøre brugernes arbejde så nemt som muligt, især i renrumsmiljøer i laboratorier i fødevare- eller medicinalindustrien samt i medicinalindustrien ved prøvetagning, henvendte Pinpoint Scientifics designere sig til en britisk forhandler af ACE Stoßdämpfer GmbH under deres søgen efter komponenter af høj kvalitet til hastighedsregulering. Efter at have overvejet alle krav og ønsker anbefalede han hydrauliske bremsecylindre fremstillet i Tyskland til betjening af motorhjelmen.

Hydrauliske bremsecylindre til en specialløsning



Wyn Gordge, en af ACE's salgsingeniører i Storbritannien, beskriver udgangssituationen: "Vi har ofte haft et godt samarbejde med vores distributør, firmaet Applied Automation, så også i dette tilfælde førte leveringen hurtigt til det ønskede resultat fra kundens side." Han beskriver det afgørende punkt for at anvende hydrauliske bremsecylindre som kundens ønske om en åbningsproces af prøvetagerens motorhjelm uden større anstrengelser. Uden dette krav ville ACE's industrigasfjedre i rustfrit stål, som ved hjælp af en ventil kan indstilles præcist til den ønskede åbnings- og lukkehastighed, i princippet også have været egnede som maskinelementer. Men da de hydrauliske bremsecylindre af typen HB15-50 i modsætning til de visuelt meget lignende industrigasfjedre kun skal tappes for at udløse åbningsprocessen af motorhjelmen, faldt valget på disse komponenter, som ACE råder over inden for hastighedsregulering. Et andet plus i denne anvendelse er, at disse bremsecylindre muliggør en skånsom lukningsproces med ekstra dæmpning.

ACE som et ekspertmærke i Stabilus-gruppen og Applied Automation som en erfaren distributør af komponenter til laboratorieteknik kunne spille på en anden styrke. ACE, der er kendt som udviklingspartner og værdsat for skræddersyede løsninger, selv for små mængder, har opnået en hydraulisk bedrift: Da ImpactAir-prøvetagere for det meste anvendes i kritiske laboratoriemiljøer og renrum, var det ifølge Pinpoint Scientifics specifikationer udelukket at anvende maskinolie som dæmpningsmedium i bremsecylinderens krop. På grund af dette krav og på grund af de følsomme anvendelsesområder valgte ACE en særlig vegetabilsk olie med en meget lignende viskositet og levetid. I forbindelse med produktdesignet tilføjede Pinpoint Scientifics konstruktører derefter rustfrie stålbøsninger til at omslutte de hydrauliske bremsecylindre, hvis ydre kroppe som standard er fremstillet af belagt stål. Denne foranstaltning tjener dels til at opfylde de høje hygiejnekrav til drift i renrum, dels passer det rustfrie stålmateriale i mufferne perfekt til det overordnede design af ImpactAir-140.

De anvendte maskinelementer fra ACE er ideelle til at åbne motorhjelmen og holde den i en åbningsvinkel på 60 grader efter behov takket være deres trinløse indstillingsmuligheder af skub- eller trækstyrken mellem 20 N og 800 N. Maskinelementerne kan indstilles til enhver position. Justering af de dobbeltvirkende eller enkeltvirkende hydrauliske bremsecylindre kan let foretages via justeringssegmentet på stemplet. På grund af deres høje kvalitet og lange levetid er der næsten ingen grænser for slutkundernes ønsker inden for laboratorieområdet med hensyn til hyppigheden af åbnings- og lukningsoperationer, som Pinpoint Scientific forklarer. Ellers anvendes disse maskinelementer til præcis regulering af hastigheder primært i en lang række forskellige bilkonstruktioner eller industrikonstruktioner, men også i elektronik-, møbel- og fritidsindustrien.

Flere nyheder

På det schweiziske Science Center Technorama giver 500 forsøgsstationer de bes&oslas...

Sportsforskere bruger også hydrauliske maskinelementer i deres design. Især når de...

Transport af mRNA-vaccinen mod COVID-19 fra Biontech/Pfizer er en reel logistisk udfordring. P&ar...

Ud over dimensioneringssoftware samt CAD-data og simuleringer tilbyder ACE Stoßdämpfer...

ACE Stoßdämpfer GmbH tilbyder nu designingeniører ikke kun konfigurations- og b...

Hvad stuntmænd er for filmstjerner, er TUBUS strukturdæmpere for dyre filmkamerasystemer: De tage...