Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

28.10.2021 03:10

Dæmpning af vibrationer, støtte til maskiner: Gummi-metal-isolatorer til præcise målinger i den akademiske verden og industrien

ACE Stoßdämpfer GmbH har i årevis støttet unge akademikere. Dette var også tilfældet i forbindelse med en kandidatafhandling, hvor kandidater fra Aalen University of Applied Sciences besluttede at anvende gummi-metal-isolatorer fra ACE til at fjerne forstyrrende vibrationer i et testlaboratorium. Nu har fakultetet for maskinteknik og materialeteknologi i Aalen stillet testbænken til rådighed for en kendt billeverandør til testserier af arbejdende studerende.

Tre år efter idriftsættelsen kører testanlægget stadig perfekt. Den bruges i øjeblikket til at teste forskellige materialer til tandhjul som led i en doktordisputats: "Prøvebænken har givet os mange værdifulde indsigter i forbindelse med evalueringen af materialer og processer til sintrede tandhjul i højtydende motorer i de seneste år, også på grund af den perfekte vibrationsisolering. Det har imidlertid vist sig, at motorerne i testbænken simpelthen er for støjende til en parallel undervisning. Da teststandens mobilitet er en vigtig faktor i konceptet, har vi besluttet at udlicitere den til yderligere forskningsarbejde", forklarer professor Dr. Tillmann Körner fra fakultetetet for mekanik og materialeteknik ved Aalen University. Det mobile anlæg har således fundet et nyt hjem hos en førende europæisk producent inden for serieproduktion af højstyrkekomponenter af sintret aluminium med høj styrke. Dette samarbejde er perfekt, fordi de studerende direkte kan indarbejde deres krævende akademiske arbejde i praktiske projekter, hvilket gør det muligt for bilspecialisten at fremme sine bestræbelser på at reducere CO2-emissionerne med de nyeste videnskabelige resultater gennem yderligere vægtreduktioner.

Ved udviklingen af den mobile teststation for sintrede tandhjul blev universitetet støttet af ACE Stoßdämpfer GmbH fra Langenfeld. I begyndelsen af projektet havde professor Körners studerende været afhængige af stålfjedre til at stabilisere den 2,5 t tunge konstruktion. Det viste sig imidlertid hurtigt, at de vibrationer, der blev udløst af motorerne, var så kraftige, at den følsomme måleelektronik ikke kunne levere brugbare data.

Prøvebænk på universitetet i Aalen er med succes afkoblet fra vibrationer

Prøvebænken er bygget på en slidset plade og på adapterplader til motorer og gearkasser med slidsede huller til fastgørelse. Dermed er afstandene og placeringen af komponenterne variable. Det er kun lejedækslerne i de to gearkasser, der skal tilpasses for at kunne afprøve forskellige gear med forskellige centerafstande. Prøvebænken med dimensionerne 1500 x 3000 x 1700 mm består af to motorer og de to gearkasser. Den ene motor bestemmer hastigheden, den anden fungerer som belastning eller generator.

Gearkasse II indeholder de sintrede tandhjul, der skal afprøves, og gearkasse I indeholder det bagudrettede tandhjul. Den spalteformede plade er forbundet med bordets bund i fem punkter. Kontrolkabinettet er fastgjort til bordets bund ved hjælp af aluminiumprofiler. På grund af den samlede konstruktions vægt anbefalede ACE's teknikere gummi-metalisolatorer af typen SFM-52012-75 for at beskytte den følsomme elektronik mod vibrationer. Disse maskinfødder er designet i tre forskellige størrelser og er egnede til belastningsområder fra 20 til 1 000 kg. For at opnå en løsning med ekstra sikkerhedstolerance anvendte de studerende i alt fem af disse moderne maskinelementer til at afkoble vibrationerne. De alsidige, robuste og vedligeholdelsesfrie gummi-til-metal-isolatorer kan installeres med det samme og er kendetegnet ved deres høje brudstyrke. De er fremstillet af galvaniseret metal med neopren anvendt som dæmpningsmateriale indvendigt. Ved deres konstruktion er der sørget for, at deres langsgående stivhed er to en halv gang højere end deres lodrette stivhed, og at deres tværgående stivhed er 75 % af deres lodrette stivhed. Disse egenskaber understreger ACE's isolatorers robusthed og variabilitet. Komponenterne af SFM-typen har også en egenfrekvens på kun 8 Hz under maksimal belastning. I praksis har det vist sig, at de ikke blot kan modstå belastningerne, men også isolerer mere end 80 % af vibrationerne ved det nominelle antal motorer.

Flere nyheder

En effektiv måde til hurtigt og pålideligt at aflede destruktive energier i automatiserede processer er at bruge små og industrielle støddæmpere. Lineære karakteristiske kurver gør de hydrauliske komponenter overlegne i forhold til andre dæmpningsløsninger, når det drejer sig om at bremse bevægelige masser hurtigt, sikkert og præcist. Nøglen til succesen for særligt højtydende dæmpningselementer i industriel anvendelse er støddæmperingeniørernes knowhow, simuleringsteknikker og årtiers videreudvikling inden for tætnings- og væsketeknologi.
Enhver afbrydelse af produktionen koster tid og penge. Men indkøbere og designere har mange sikkerhedsprodukter til rådighed til at beskytte udstyret. Dette især for at minimere nedetid og øge produktiviteten i håndtering og automatiserede processer. Ud over hydraulisk betjente små og industrielle støddæmpere tilbyder ACE en række billige alternativer. Disse anvendes, når der ikke er behov for præcis standsning. Tre anvendelser illustrerer de små hjælperes brede vifte af anvendelsesmuligheder.
Med sine nye crashabsorbere udvider ACE Stoßdämpfer GmbH fra Langenfeld sin portefølje inden for sikkerhedsprodukter med robuste engangsmateriale-løsninger. De er fremstillet af specielle aluminiums- eller stålrør, der folder sig efter hensigten ved et sammenstød og omdanner den kinetiske energi fra kollisionen til varme. Maskinelementerne beskytter konstruktioner i tilfælde af en ulykke gennem en høj, ensartet energiafledning på 98 procent. Crashdæmperne fra ACE Stoßdämpfer GmbH tilbyder stor langtidsstabilitet i daglig drift samt fremragende beskyttelse i tilfælde af en nødstop. De er også nemme at installere og udskifte efter et styrt.
Christian Kirchbaumer har overtaget stillingen som chef for Global Marketing i Stabilus-koncernens forretningsenhed Industrial. Ud over Stabilus som paraplymærke omfatter denne forretningsenhed også mærkerne ACE, Fabreeka, General Aerospace, Hahn Gasfedern og Tech Products. Disse er primært kendt for produkter og tjenesteydelser inden for automatiseringsstyring, vibrations- og bevægelsesstyring samt sikkerhedsprodukter. Stabilus og dets datterselskaber tilbyder industrikunder et unikt udvalg af løsninger inden for komponenter og tjenesteydelser under ét tag. Med utallige løsninger, hvoraf mange er skræddersyede, absorberes stød og vibrationer, slid reduceres og processer optimeres.
Kravene til miljøovervågning i forbindelse med aseptisk behandling i medicinal- og sundhedsindustrien er blevet mere og mere krævende. For at give laboratorierne en ny guldstandard inden for mikrobiologisk aktiv luftovervågning og prøvetagning har det britiske firma Pinpoint Scientific udviklet et innovativt system. For at opnå en overlegen håndtering er ImpactAir-140 nu udstyret med hydrauliske spjæld leveret af ACE Fabreeka UK.