HS flex, det fleksible håndteringssystem –

Maschinenfabrik Berthold Hermle AG

‚‚HS flex, det fleksible håndteringssystem –‘‘ af Maschinenfabrik Berthold Hermle AG

Hermles egen automationsløsning til flere maskinmodeller

Med håndteringssystemet HS flex fortsætter Hermle AG sit næsten 20-årige engagement i automatiseringen af sine bearbejdningscentre og bringer et effektivt, kompakt automationstool på markedet, som også har en yderst attraktiv pris. Selv om der stadig ikke er reklameret for det, og det ikke er introduceret til markedet, er der allerede solgt flere enheder, hvilket tydeligt understreger det økonomiske i automatiseringen.

Håndteringssystemet HS flex er konciperet, så det både kan tilsluttes til 3-akse- og til 5-akse-bearbejdningscentre i Performance-serien (C 250 og C 400) og også til modeller i High-Performance-serien (fra C 12, C 22, C 32 til C 42).

Håndteringssystemet HS flex er baseret på flere komponenter, som leveres og tilsluttes som en komplet enhed. Kun emnelagermodulerne monteres og justeres på stedet. På den måde er det muligt at foretage den samlede installation - alle Hermles bearbejdningscentre leveres også færdigt monteret – inden for meget kort tid, og den driftsansvarlige kan hurtigt begynde med bearbejdningerne.

Det flade mineralstøbegodsfundament, som håndteringsenhedens tre akser føres på, giver en særdeles god ergonomisk adgang for operatøren. De to fløjdøre, som allerede har bevist deres funktionelle anvendelse i forbindelse med robotsystemerne fra Hermle, har fået en dobbeltfunktion. I forbindelse med et emneskift blokerer de adgangen for operatøren, under bearbejdningen af emnet frigiver de adgangen til arbejdssynsfeltet og arbejdsrummet og blokerer samtidig adgangen til håndteringsenheden.

Håndteringsenhedens dreje-, løfte- og linearakser muliggør en præcis bevægelse af de op til 450 kg tunge emner inkl. palle mellem bearbejdningscentrets omstillingsplads, lagermoduler og arbejdsrum. Der kan håndteres paller op til 500 x 400 mm. For at reducere mulige fejlkilder for operatøren forespørges der allerede på den maksimale emnehøjde på omstillingspladsen, så der ikke kan indsluses emner med for store mål.

Der er også rettet en særlig opmærksomhed mod udviklingen af lagermodulerne. Som standard er der monteret ét modul, som option er det muligt at tilslutte et yderligere modul. Modulerne er opbygget som en reolkonstruktion og muliggør den størst mulige individualitet, hvad angår palle-/emnedimensioneringen. Der kan bestilles op til fire reolhylder med i alt op til 20 pallelagerpladser pr. modul. Dermed står der op til 40 pallepladser til rådighed, hvis der anvendes to lagermoduler. Ved hjælp af en lagergenerator fra den egne udvikling, som både kontrollerer tilladte vægte og mål (da der er mulighed for meget forskellige maskinmodeller), kan lagerbeholdningen nemt og hurtigt bestemmes.

HS flex og også pallevekslerne og robotsystemet RS 05 styres og administreres via Hermles eget, komfortable Hermle-Automation-Control-System, kort HACS. HACS muliggør en intelligent opgaveadministration, og softwaren, der kan betjenes intuitivt via et touchpanel, hjælper operatøren med de daglige opgaver. På grund af den klare visning af opgaverne og de nødvendige operatørhandlinger reduceres de organisatorisk betingede stilstande, og anlæggets produktivitet maksimeres. Kombineret med et Hermle-Information-Monitoring-System, som viser maskinens tilstande i realtid og kan vises på enhver tablet, computer eller smartphone, udgør de to softwaretools et vigtigt modul til den I 4.0-egnede anvendelse af Hermles bearbejdningscentre.

Flere nyheder

Bearbejdningscentret C 650 fra Hermle giver Performance-Line-serien et supplement, der giver den et...
På de fire messedage bød Hermle AG velkommen til 1000 firmaer med mere end 2600 besøgende til sit år...
Ny montagehal til de store bearbejdningscentre og automationsdattervirksomheden Hermle-Leibinger Systemtechnik GmbH (HLS) starter driften
MT sætter standarder for præcision
Det ekstra betjeningspanel – monteret på pallevekslerens omstillingsplads
Adresse
Industriestrasse 8-12
78559
Gosheim
Tyskland
Virksomhedstype
Producent
Eksportregioner
Globalt
Certifikater
DIN EN ISO 9001:2008
Oprettelse
1938
Ledelse
Günther Beck
Franz-Xaver Bernhard
Benedikt Hermle
Medarbejdere
1251
Social Media