Katalog

Systea GmbH

05.12.2023 01:12

Kunsten at fastgøre 3D-elementer præcist og hurtigt

I en tid præget af mangel på arbejdskraft og stadig kortere beslutningsfrister under projektudviklingen er værktøjer som 3D-planlægning og -design nu tilgængelige. Tæt koordinering og samarbejde mellem byggeelementproducenten, arkitekten og facadebyggeren betyder, at præfabrikerede elementer kan implementeres med kortere montagetider.

For at montere disse hurtigt og præcist kræves der specialudviklede underkonstruktionssystemer, præmonteringsmuligheder og -teknologier samt nytænkning inden for planlægning og montage. Bygningselementerne er tungere og mindre små, hvilket opfylder nutidens arkitektoniske krav.

Bygningselementer i storformat som arkitektoniske blikfang
I SPURWERK, det imponerende byggeprojekt fra Bremen-investoren og projektudvikleren "Peper & Söhne", omsættes kravene til moderne arkitektur til praksis. På stedet for den tidligere Neustadtsgüterbahnhof (Neustadts godsbanegård) skabes en moderne, alsidig kommerciel blanding af kontorer, kunsthåndværk, showrooms og gastronomi på omkring 90.000 kvm.

Westphal Architekten BDA er ansvarlige for det urbane udseende af det nye rummelige arbejdsmiljø. Det nyudviklede kvarter består af bygninger i flere etager, der er beklædt med gråligt iriserende mursten og understøttet af antracitfarvede, etagehøje betonsokler.

Sikker understøtning af tredimensionelle betonsøjler i stort format i elementbyggeri
En specialkonstruktion af det gennemprøvede SYSTEA-profilsystem UBE NG forbinder pladerne og beslagene, som RIEDER fremstiller af glasfiberbeton. For at fremskynde monteringen af de opadstræbende, pilelignende 3D-glasfiberbetonelementer blev der valgt todimensionelle elementer fra serien formparts. Elementerne blev præfabrikeret til at passe præcist sammen med systemhjørnebeslag og sendt til byggepladsen efter formontering.

I tæt samarbejde med Kohlmeyer Fassadenbau var det således ikke kun muligt at forkorte monteringsprocessen mange gange, men også at kombinere den høje kvalitet af formontering perfekt med arbejdet på byggepladsen. Når man monterer store elementer på byggepladsen, er det vigtigt, at de er nøjagtigt i vater og monteres præcist med en kran.

SYSTEA UBE-profilsystemet er kendetegnet ved skjult fastgørelse af store facadepaneler. I byggeprojektet i Bremen blev beklædningselementerne skruet sammen skjult ved hjælp af Rieder-systembeslag. For at opfylde kravene til varmeisolering blev SYSTEA-systemet optimeret termisk. Agraffe-fastgørelsen kan udføres på stedet eller i formontagen. For at lette forarbejdningen er vægbeslagene udstyret med en monteringshjælp, der gør det muligt at fastgøre og holde støtteprofilen på plads.

SYSTEA står til rådighed for individuelle diskussioner og spørgsmål.

Flere nyheder

Når man tænker på Bauhaus i Berlin, forbinder man det automatisk med Gropius. Med den nye Bauhaus...

Med øjeblikkelig virkning er SYSTEA tilgængelig med BIM-indhold af alle underbygning...

06.10.2021 00:00

Krydstogtsterminal Ostseekai
Vellykket kombination af gammelt og nyt