Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

30.08.2023 01:08

Sikkerhed og produktivitet i takt: Universelle møtrikspændere med små støddæmpere fra ACE

Efterspørgslen på desinfektionsmidler var stor under coronapandemien. Metallatelier GmbH producerede hurtigt en lille serie af en universalskruetrækker til en kemikalieproducent til at skrue låg på forskellige typer beholdere. Del 1 af denne brugerrapport afslører, hvordan samspillet mellem smarte komponenter fra drevet til momentbegrænsere og sensorer til små støddæmpere i produktionen fører til mere hastighed ved skruning, øget fleksibilitet i flaskestørrelser og mere sikkerhed.

Metallatelier GmbH spiller en særlig rolle inden for specialmaskinkonstruktion. Det skyldes den alsidighed, som værkstedet fra Deggenhausen ved Bodensøen, dets grundlægger og ejer David Fuchs og medarbejderne udviser i forskellige projekter. virksomheden blev grundlagt i 1985 for at yde teknisk support til kunstnervenner, hvis kreative og arkitektoniske ideer David Fuchs hjalp med at realisere i metalsektoren, og den fortsætter med at realisere visioner fra kunst, arkitektur og design på et dokumenteret højt teknisk niveau. Derudover lykkedes det David Fuchs og hans team i 2006 at forsyne en producent af rengøringsmidler med en brugsmodelbeskyttet specialmaskine til hidtil ukendt fleksibilitet og fejlsikkerhed i den automatiserede skruning af flasker. Dermed var den første universalskruetrækker fra Metallatelier GmbH født.


Unik anordning til skruelågsmontage

Denne første generation af specialmaskinen er grundlaget for et vellykket bidrag i kampen mod SARS-CoV-2. Hovedpersonen er Bilgram Chemie GmbH, som bl.a. handler med kemikalier, men også producerer vaske- og rengøringsråvarer samt rengøringsmidler. De ansvarlige i virksomheden fra Ostrach i Oberschwaben kendte Universal Screwdriver 1.0, især dens enestående skruelågsmonteringsanordning, som automatiserer den sikre lukning af en lang række flasker med rengøringsmidler, herunder dem med pumpesprayhoveder. Så de bad Metallatelier om at producere en opfølgningsserie. Mens den første generation handlede om at gøre håndteringen hurtigere, var fokus nu på at øge produktionshastigheden for at kunne imødekomme efterspørgslen på desinfektionsmidler. "På den anden side var det nødvendigt at tilpasse vores design endnu mere variabelt og hurtigt til nye lukninger og båndhøjder, fordi vores kunde primært ønskede at fylde små hætteglas med manuel desinfektion på tre specialmaskiner," beskriver David Fuchs en del af de nye krav.

For at nå disse mål er det grundlæggende arbejdsprincip forblevet det samme som i forgængerens design: Flaskerne fastgøres centralt under skruemekanismen af to klemmekæber, der er dækket af ethylen-propylen-dien (monomer) gummi (EPDM). Fire griberuller griber derefter fat i skruelåget og skruer det fast, indtil det forudindstillede drejningsmoment er nået. Ved hjælp af de nederste små støddæmpere bremses ikke kun den pneumatiske slæde, men gribemekanismens slutposition bestemmes også af dæmpernes position, og dermed justeres maskinen til de forskellige skruelågstørrelser. Slæden stoppes normalt også af en lille støddæmper, før den når sin slutposition. Den øverste tjener også til at sikre, at slæden ikke behøver at køre til sin slutposition hver gang, men stoppes allerede, når griberullerne er åbne langt nok til, at den skruede enhed kan transporteres videre. Et andet tidsbesparende formål med systemet: Flasker med håndtag eller pumpesprayhoveder kan også drejes for bedre videretransport eller med henblik på pakning i containere eller til lastning i allerede lukket tilstand og dermed bringes i ensartede positioner.






Flere nyheder

På det schweiziske Science Center Technorama giver 500 forsøgsstationer de bes&oslas...

Sportsforskere bruger også hydrauliske maskinelementer i deres design. Især når de...

Transport af mRNA-vaccinen mod COVID-19 fra Biontech/Pfizer er en reel logistisk udfordring. P&ar...

Ud over dimensioneringssoftware samt CAD-data og simuleringer tilbyder ACE Stoßdämpfer...

ACE Stoßdämpfer GmbH tilbyder nu designingeniører ikke kun konfigurations- og b...

Hvad stuntmænd er for filmstjerner, er TUBUS strukturdæmpere for dyre filmkamerasystemer: De tage...