Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

27.07.2023 01:07

Industrielle støddæmpere I brug til universet i laboratoriet

GSI Helmholtz Centre for Heavy Ion Research i Darmstadt driver et stort, globalt unikt acceleratoranlæg for ioner. Forskere fra hele verden bruger anlægget til eksperimenter for at få ny indsigt i stoffets struktur og universets udvikling. De udvikler også nye anvendelser inden for medicin og teknologi. Det nye internationale acceleratorcenter FAIR, et af verdens største forskningsprojekter, er i øjeblikket ved at blive bygget i Darmstadt. Med FAIR skal der skabes og forskes i stof i laboratoriet på en måde, som ellers kun forekommer i universet.


Midtpunktet i det kommende acceleratorcenter FAIR er ringacceleratoren SIS100, som er udstyret med superledende magneter. Den vil have en omkreds på 1,1 kilometer, mens det eksisterende GSI-anlæg med tungionsynkrotronen SIS18 vil fungere som foraccelerator for det nye acceleratorkompleks. Industrielle støddæmpere fra ACE's Magnum-familie vil blive brugt i en af de planlagte acceleratorringe i FAIR-anlægget, kollektorringen, som vil blive brugt til at opbevare og køle ionerne. De bruges til at sikre endepositionerne på drivenheder, der er udstyret med kraftige lineære motorer. Industrielle støddæmpere med typebetegnelserne MA3325EUM-14xxx med speciel stopbøsning og MA3325EUM-PP med PU-hoved er monteret på det mekaniske endestop på den bevægelige lineære enhed. Deres hovedopgave er effektivt at absorbere inertikræfterne i tilfælde af eventuelle fejlstyringer af lineærmotordrevet og dermed beskytte konstruktionen. Som regel sørger lineærmotorernes drivenheder for, at drivskinnerne bevæges i to retninger i løbet af en bestemt afstand. Dette sker normalt uden kontakt med anslagene ved afslutningen af den pågældende strækning. Af hensyn til den mekaniske beskyttelse af drevene valgte ingeniørerne i Darmstadt de justerbare ACE-industristøddæmpere med gevindstørrelse M33. Disse blev designet på en sådan måde, at de sikkert kan opfange den bevægelige vogn, hvis den skulle bevæge sig uden for det specificerede område på grund af en funktionsfejl i motorens relæenheder.

Godt rustet til alle eventualiteter

De hydrauliske maskinelementer fra ACE, som kan justeres præcist både fortil og bagtil, er i stand til at absorbere 170 Newtonmeter energi pr. cyklus med en slaglængde på 23,2 millimeter og kan sikkert absorbere effektive massekræfter på mellem 9 kg og 1.700 kg.700 kg sikkert, uden tilbageslag og uden at forårsage skader. Hvis komponenterne udelukkende bruges i en nødsituation, fordi decelerationen ellers også overtages af det lineære drev, er yderligere energioverstyringer tilladt.

ACE's Magnum-familie, der betragtes som referenceklassen for industrielle støddæmpere i mellemstore størrelser, er udstyret med tætningsteknologi af høj kvalitet, der er blevet afprøvet i mange tusinde applikationer. Takket være hærdede styrelejer og integrerede faste stop viser de sig desuden at være ekstremt robuste og holdbare under mange driftsforhold i kontinuerlig drift. De anvendes inden for alle områder af maskinteknik. Typiske anvendelsesområder er automatisering og håndtering, f.eks. i værktøjsmaskiner og bearbejdningscentre, som i det beskrevne tilfælde som et mekanisk sikkerhedselement integreret i lineære slæder eller ved enden af bevægelsen af drejeenheder for at øge cyklustiderne. Designere bruger også dæmperne, som er trinløst justerbare takket være de let tilgængelige justeringssegmenter, i slutpositionerne til at beskytte portaler eller i tung industri til at dæmpe masser på slagplader.

I Darmstadt besluttede teknikerne på den ene side at udstyre dæmperne med specielle stopmuffer og på den anden side med hoveder lavet af polyurethan. Mens førstnævnte forstærker den allerede standardiserede solide konstruktion af ACE's industrielle støddæmpere over gennemsnittet, gør brugen af de specielle slaghoveder en støjreduktion på 3 til 7 dB mulig. Ud fra et rent stødabsorberende synspunkt har den valgte kombination gjort alt for at sikre, at FAIR-systemet er støjsvagt selv i det værst tænkelige scenarie.

Flere nyheder

På det schweiziske Science Center Technorama giver 500 forsøgsstationer de bes&oslas...

Sportsforskere bruger også hydrauliske maskinelementer i deres design. Især når de...

Transport af mRNA-vaccinen mod COVID-19 fra Biontech/Pfizer er en reel logistisk udfordring. P&ar...

Ud over dimensioneringssoftware samt CAD-data og simuleringer tilbyder ACE Stoßdämpfer...

ACE Stoßdämpfer GmbH tilbyder nu designingeniører ikke kun konfigurations- og b...

Hvad stuntmænd er for filmstjerner, er TUBUS strukturdæmpere for dyre filmkamerasystemer: De tage...