Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

21.06.2023 00:06

Stille og rolig, kompressor: ACE-vibrationsdæmpere gør luksusautocamperen til en stilleperformer

Opgradering af en stor luksuscampingvogn med billige, små komponenter: Hvad der lyder som et paradoks, har en hollandsk designer realiseret ved at udstyre luftkompressorer i sin autocamper med vibrationsdæmpere fra ACE Stoßdämpfer GmbH som ekstraudstyr og sikre stilhed indenfor

Autocampere er på mode, og der er mange forskellige mobile muligheder for individuelle rejser. En af de mest luksuriøse er de såkaldte Recreational Vehicles (RV) fra forskellige udbydere i USA. Med deres elegante interiør, eksklusive eksteriør og kraftige motorer har RV'er i dette segment udviklet sig til femstjernede hoteller. Hverken højlydt brummende klimaanlæg eller andre tekniske systemer, der drives af kompressorer, såsom luftaffjedring, døråbning og -lukning eller sanitære systemer, passer ind i billedet. Under kørslen er den ekstra støj fra disse forbrugere endnu ikke forstyrrende, fordi kompressoren, der er forbundet med motoren, leverer den komprimerede luft. Men når bussen holder stille, vil de rejsende gerne have fred og ro i ordets bogstaveligste forstand. I dette tilfælde overtager to ekstra kompressorer opgaven med at sørge for en behagelig atmosfære, når køretøjet er parkeret. Problemet med luftforsyningssystemet til affjedringen, dørene og toiletterne var fastgørelsen af de respektive kompressorer. De var monteret i et af teknik- og forsyningsområderne under autocamperen og overførte vibrationerne til karrosseriet. Dette førte til tydeligt mærkbare og hørbare vibrationer, som ejeren ikke ønskede at tolerere, især da de to mindre kompressorer kører skiftevis i intervaller på 15 til 30 minutter, afhængigt af luftforbruget, hvilket viste sig at være utåleligt, især om natten.

Erhvervserfaring en fordel
Peter van Dijk, efterfølger til den stiftende generation og senior manager i det hollandske firma Dijko Ovens B.V. fra Tilburg, følte sig tvunget til at handle. Som maskiningeniør og ekspert i automatisering og elektronisk styring af ovnsystemer med integreret vakuum og dybfrysning til store bagerier er hverken klimateknologi eller pneumatiske systemer og kompressorer bøger med syv segl for ham. Så han gik på internettet for at lede efter industrielt afprøvede komponenter til isolering af vibrationer. Efter et par klik faldt han over siderne hos ACE Stoßdämpfer GmbH, www.ace-ace.de, som hører til Stabilus Group. Han bemærkede, at virksomheden fra Rhinlandet også har et stort antal løsninger til vibrationsteknologi ud over produkter inden for dæmpningsteknologi, hastighedsregulering og sikkerhedsprodukter.

Dette markedssegment er af stigende betydning for ACE, da vibrationsisolerende paneler, vibrationsdæmpere og luftfjedre også kan bruges til at opfylde strenge krav til arbejdstagerbeskyttelse, herunder støjemissioner. Hos ACE består vibrationsdæmpersektoren alene af elleve forskellige produktfamilier. Disse komponenter, der samlet kaldes gummimetal-isolatorer, kan bruges i en lang række applikationer. De isolerer forstyrrende stød og vibrationer fra maskiner og motorer i en sådan grad, at arbejdsforholdene for mennesker og miljø forbedres betydeligt. Inden for måleteknik er det f.eks. ofte kun ved hjælp af dem, at man kan opnå brugbare resultater. Uanset om det drejer sig om nivellerende eller robuste maskinfødder, skålelementer, vibrationsisolerende forbindelseselementer eller hurtigfastgørelseselementer, kan alle ACE-vibrationsdæmpere bruges universelt og repræsenterer ideelle løsninger til de fleste vibrationsproblemer, der kendes i industrielle applikationer. At ACE's internationalt anerkendte service også hjælper med individuelle projekter som Peter van Dijks, viser designet til dæmpning af kompressorerne i autocamperen ved hjælp af det gratis beregningsværktøj, som kan findes på denne internetadresse:

www.ace-ace.de/de/berechnungen/schwingungsdaempfung.html




Flere nyheder

På det schweiziske Science Center Technorama giver 500 forsøgsstationer de bes&oslas...

Sportsforskere bruger også hydrauliske maskinelementer i deres design. Især når de...

Transport af mRNA-vaccinen mod COVID-19 fra Biontech/Pfizer er en reel logistisk udfordring. P&ar...

Ud over dimensioneringssoftware samt CAD-data og simuleringer tilbyder ACE Stoßdämpfer...

ACE Stoßdämpfer GmbH tilbyder nu designingeniører ikke kun konfigurations- og b...

Hvad stuntmænd er for filmstjerner, er TUBUS strukturdæmpere for dyre filmkamerasystemer: De tage...