Katalog

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015

31.01.2023 02:01

Kan maskinteknik være bæredygtig?

Ja, og flere gange!

Vi sparer allerede på energi og affaldsbortskaffelse under produktionen af vores maskiner. Fremadskuende bygningsstyring reducerer også energiforbruget til opvarmning, belysning og elektricitet. Men vi bidrager også til at reducere vores kunders ressourceforbrug gennem lavt forbrug og lange driftstider.

Vi er særligt stolte af vores overfladebehandlingssystemer, som gør de miljøvenlige teknologier af i dag mulige i første omgang.

Det er ikke kun de store ting, men også de mange små ting, der bidrager til bæredygtighed og sikrer en bedre fremtid.

Ressourcebesparelse
Allerede i 1930'erne opdagede man, at et leje, der er behandlet med Superfinish, ikke kun er mere støjsvagt og holder længere, men også kræver mindre strøm. Supfina har fortsat med at udvikle denne Superfinish-proces, og i dag er den uundværlig overalt, hvor tingene bevæger sig.

Bæredygtighed har således været en integreret del af Supfina lige fra starten.

Elektromobilitet uden Superfinish?
Næppe tænkeligt.
I elbiler er der mange ting i bevægelse, og komponentoverflader med lav friktion er forudsætningen for en økonomisk energianvendelse og dermed forudsætningen for længere rækkevidde.

Derfor skal hvert enkelt lejepunkt, hvad enten det er i motoren, på akslerne eller i hjullejerne, ikke kun opnå maksimal kilometertal, men især minimal friktion.

Årtiers forskning og udvikling er grundlaget for at opfylde disse krav i dag med moderne superfinishing-teknologi.

Fordi lejerens kvalitet har en direkte indvirkning på køretøjets kilometertal.

Mindre friktion = højere effektivitet.
Supfina har løsningen.

En vindmølle består af mange forskellige lejer, fra små lejer i generatorerne til store lejer til rotation af pulpituret og rotorakslen. Hvert af disse lejer skal have den lavest mulige friktion, høj bæreevne og ekstremt lang levetid.

Alle tre krav kan ikke opfyldes uden en perfekt overflade. Superfinish fra Supfina sikrer disse optimale overflader på alle lejekomponenter og bidrager dermed til miljøvenlig energiproduktion gennem vindkraft på verdensplan.

Bremser til gavn for miljøet.
Supfina har teknologien.

For at reducere den enorme forurening med fint støv og dens indvirkning på miljøet skal der ikke kun udvikles og anvendes nye drivsystemer, men også nye bremser.

Slidet af bremseklodserne på de støbte skiver frigør store mængder af fint støv. Det er netop her, Supfina og dets partnere er kommet ind i billedet og har udviklet et nyt system:

Et slidbeskyttelseslag påføres bremseskiverne ved hjælp af en laser- eller koldgassprøjtningsproces og bringes derefter præcist til en optimal overflade ved hjælp af en dobbeltsidet slibemaskine fra Supfina, der er specielt udviklet til denne anvendelse. Dette minimerer den deraf følgende slitage og øger levetiden - en dobbelt fordel for vores miljø!

1250 kvm solcelleanlæg.
Vores bidrag.

685 Solcellemoduler, 1250 m² overflade, 250 kWp produktion og en CO2-besparelse på 100 t om året: Det er de imponerende tal for solcelleanlægget på taget af Supfina-fabriksbygningen.

Med et forventet årligt udbytte på 260.000 kWh producerer det lige så meget elektricitet som 65 husstande bruger på et år.

Denne investering er endnu et skridt for klodens fremtid og for virksomhedens fremtid.

Smart bygningsforvaltning
for vores miljø
Supfina valgte allerede på et meget tidligt tidspunkt at vælge et CO2-neutralt varmesystem. Andre miljøprojekter omfatter energibesparende LED-halbelysning med automatisk lysstyring og et solcelleanlæg. Hver især er de et skridt i retning af større klimaneutralitet på Supfina.

Og det næste skridt er allerede i sigte: solcelleanlægget vil snart blive fordoblet i kapacitet.

 

Flere nyheder

Valselejeindustrien halter bagefter, når det gælder autonom produktion

19.01.2024 03:00

Supfina er heltekunde i 2024

Supfina er Hero Customer 2024 i Siemens Solid Edge CAD-system.

Supfina har forsynet Si...

"Som en af de førende leverandører af overfladebehandlingsløsninger vil Supfina-teamet præsentere en innovation - Supfina Fact-superfinishmaskinen - for interesserede parter på dette års Global Industrie i Lyon, hal 4, stand C156."
"Som en af de førende leverandører af løsninger til overfladebehandling vil Supfina-teamet rådgive interesserede parter individuelt om alle spørgsmål vedrørende dobbelt overfladeslibning på dette års Grindtec i Leipzig i Hal 5 Stand E04."
"Løsninger til overfladebehandling med høj præcision" - det er mottoet på Supfinas 132 kvm store stand C10 i hal 10 på GrindingHub fra 17. til 20. maj i Stuttgart.

06.12.2021 02:00

Supfina er fremragende ...
Supfina vandt 3. pladsen i dette års ife Award 2021 "Innovationspreis Losgröße 1+".