Katalog

FLUX-GERÄTE GmbH

FLUX-GERÄTE GmbH

  • ISO 9001:2015

FLUX-GERÄTE GmbH

  • ISO 9001:2015

16.05.2022 01:05

Arbejd mere økonomisk med modulopbyggede pumper

Udvinding af råmaterialer til sæbeproduktion på pålidelig vis

Til fremstilling af sæbe skal der tilvejebringes forskellige grundmaterialer til automatisk videreforarbejdning, afhængigt af opskriften. Paletten spænder fra let fyldige olier eller parfumebaser over halvfaste fedtstoffer og farvesuspensioner til hårde vokser. Efter produktionen skal de undertiden korrosive og slibende rester bortskaffes. Modulære og robuste tromle- og luftdrevne membranpumper er velegnede til alle disse anvendelser, fordi de skånsomt og pålideligt transporterer en lang række forskellige medier.

I dag fremstilles langt de fleste sæbevarianter efter særlige opskrifter af mange enkeltkomponenter. Det begynder med udvælgelsen af råvarer til selve forsæbningsprocessen og fortsætter med tilsætningsstoffer som f.eks. plejestoffer, farvestoffer eller voks og endog parfumeelementer. Alle komponenter har forskellige egenskaber med hensyn til viskositet, kemiske egenskaber eller flammepunkt. Ikke desto mindre skal de tilføres pålideligt og sikkert til den automatiske produktion fra leveringsbeholderne. Kappus-koncernen, som er en traditionsrig virksomhed, der blev grundlagt i 1848, producerer 20.000 tons basissæbe om året. Til dette formål er virksomheden afhængig af de gennemprøvede Flux-pumper til produktion af fast sæbe på fabrikken i Heitersheim, fordi det modulære design af pumpe og drev gør det muligt at konfigurere den rigtige pumpekonfiguration til det pågældende medium til enhver tid.

Fleksible pumper transporterer en lang række forskellige råvarer
Moderne sæbeproduktion er stort set automatisk og blander de enkelte komponenter til det ønskede udgangsstof i henhold til specifikationerne. Til dette formål skal de respektive råmaterialer og tilsætningsstoffer, som leveres i forskellige beholdere, overføres til produktionstankene. På trods af de mange forskellige stoffer anvendes der kun tre forskellige pumpemodeller hos sæbeproducenten i Heitersheim. Ulrich Kneip, teknisk chef hos Kappus, forklarer hvorfor: "To tøndepumper af typen F 430 S og FP 42 4S samt en luftdrevet membranpumpe FDM 25 S/ TT af rustfrit stål giver os den nødvendige båndbredde til alle stoffer, der anvendes i produktionen, og reducerer dermed drastisk indsatsen for reservedelsopbevaring, brugsanvisninger og reservepumper. Takket være det modulære design af selve pumpen og drivmotoren kan vi også hurtigt udskifte dele, hvis det er nødvendigt. F.eks. kan et normalt drev hurtigt udskiftes med en eksplosionssikker model, hvis det er nødvendigt, eller der kan anvendes en kraftigere motor til meget viskose væsker for at opnå den ønskede flowhastighed. Ud over den nemme udskiftning af motoren er den hurtige demontering til rengøring også en fordel, som ikke skal undervurderes, så man kan reagere fleksibelt på skiftende produktkomponenter."

Sofistikeret pumpeteknologi
Modulsystemet tilbyder pumpedrev lige fra simple kommutatormotorer over børsteløse motorer til praktisk talt slidfri kontinuerlig drift til trefasede gearmotorer eller et trykluftdrev. På anmodning kan motorerne også leveres med hastighedsregulering, f.eks. for at kunne regulere flowet trinløst til enhver tid. Alle drev placeres oven på akslen på drivakslen i de to pumpestationer og spændes med kun én møtrik. Det gør dem
nemme og hurtige at udskifte. Afhængigt af pumpemodel, medium og drev kan der leveres op til 220 l/min ved et tryk på op til ca. 26 mWS (ca. 2,6 bar) med de elektriske drev. Luftmotoren opnår en leveringshastighed på ca. 240 l/min ved 30 mWS (ca. 3 bar). Sugegeometrien i FP 425-modellen er designet til lave restmængder og gør det muligt at tømme f.eks. tromler med mere end 99 %, dvs. næsten fuldstændigt. Til sæbeproduktion har især to pumpemodeller bevist deres værd: model F 430 S med mekanisk tætning mod drivakslen og den tætningsløse version FP 424 S med en specialdesignet akselføring. Alle pumper, der anvendes i Kappus' sæbeproduktion, er fremstillet af rustfrit stål med en speciallængde på 1.500 mm (standardlængden er 1.200 mm for IBC'er), så de kan anvendes universelt. Om nødvendigt anvendes også materialer som polypropylen og polyvinylidenfluorid, f.eks. til særlige ætsende eller ætsende medier.

Lang levetid
I begge pumper omslutter det yderste pumperør det indre styrerør til drivakslen. Et godt, letløbende leje af drivakslen er vigtigt for pumpens funktion. Her anvender pumpespecialisterne to forskellige fremgangsmåder, afhængigt af mediet: I modellen med mekanisk pakning tætner denne styrerøret med akslen i bunden, direkte på pumpen, mod indtrængende medium. Selve akslen er understøttet og styret af flere glidelejer, der er indsat i det indre rør. Dette gør det også muligt at pumpe f.eks. voks, der er blevet opvarmet til 85 °C for at reducere dens viskositet. I modsætning hertil arbejder den tætningsløse model med et spiralformet styreleje i det indre rør, der er placeret omtrent midt på akslen. Under drift transporterer den det gennemtrængende medium tilbage i det åbne rum, svarende til en arkimedisk skrue. Dette gør denne konstruktion særlig velegnet til lavviskose, selv aggressive og hurtigtflydende væsker, der hverken hærder eller krystalliserer. Designet forhindrer uønskede aflejringer indeni og forlænger dermed pumpens levetid enormt. Begge pumpemodeller kan let skilles ad i deres individuelle komponenter for at gøre det nemt at rengøre dem.

Membranpumpen overtager bortskaffelsen
Til gengæld kræves der andre pumpeegenskaber til ludbehandling. Derfor er der her anvendt en robust luftdrevet membranpumpe i rustfrit stål med op til 178 l/min ved 8 bar tryk. Den pumper kaustikaaffaldet fra opsamlingsbeholderen til en mellemliggende tank til behandling. Da pumpen kan håndtere selv slibende partikler uden problemer, er den ideel til bortskaffelse af affald. Den tørløbende sikre pumpe er tør selvansugende, og selv oversvømmelse generer den ikke.
Den oliefrie drift gør det muligt at anvende den ikke kun i sæbeproduktion, men også i medicinal- og fødevareindustrien samt i applikationer med spildevand, slam, klorblegemiddel, rengøringsmidler osv. Afhængigt af anvendelsen er pumpen fremstillet af aluminium, rustfrit stål, PP eller polyvinylidenfluorid. På trods af de mange forskellige stoffer, der skal pumpes i sæbeproduktionen, er kun tre universelt anvendelige pumper og nogle få motortyper tilstrækkelige til produktionspumpning. Det modulære design gør det muligt at opstille
-systemerne altid på en sådan måde, at den færdige pumpe er egnet til det materiale, der skal pumpes. Vedligeholdelsesomkostninger, reservedelslagre og sidst men ikke mindst administrative omkostninger, f.eks. til de nødvendige brugsanvisninger, er reduceret til et minimum.

Flere nyheder

Hvad er KLIMAfit?
Med KLIMAfit - et projekt i overensstemmelse med delstate...

22.11.2023 09:00

Flux-pumper på Brau Beviale
fra 28.11.2023.-.30.11.2023

SUR/FIN NASF



Cleveland, Ohio/USA Udstiller: FLUX Pumps Corporation USA

<...
FLUX-GERÄTE GMBH blev tildelt stemplet "Fremtidens arbejdsgiver"