Katalog

Franke GmbH

Franke GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

Franke GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

29.06.2021 01:06

Franke løser udfordrende lejeopgave for spiralformede kronefræsere

En udfordring bliver til en succeshistorie: Efter tidligere at have arbejdet på en løsning med flere leverandører fandt Kronen GmbH endelig partneren i Franke, som klarede en vanskelig opbevaringsopgave med en sofistikeret drejekrans. Kronen

udvikler og producerer maskiner og komplette linjer til forarbejdning af fødevarer - herunder funktioner til skæring, vask, skrælning og emballering. "Vores virksomheds kvalitet og rådgivningskompetence er værdsat over hele verden. Derfor er barren sat højt. Vores kunder finder de rigtige maskiner hos os til de produkter, de forarbejder", forklarer Sebastian Serrer, konstruktionsingeniør hos Kronen.

Krævende betingelser for rullelejer

En af disse maskiner er SP150-spiralskæreren, som skærer frugt og grøntsager i lange spaghettiformede strimler. "Ved høj hastighed forvandler den f.eks. en butternut squash med en diameter på 15 cm til en 16 meter lang spiral", siger Sebastian Serrer. En anden mulig anvendelse er grøntsagsnudler med lavt kulhydratindhold, som i øjeblikket er på mode.

Det er ikke let at bygge en maskine, der kan udføre denne form for kunstnerisk skæring. Dette gælder også for integrationen af leverede komponenter. Der blev f.eks. stillet specifikke krav til det rulleleje, der styrer skæreværktøjet. Her var temperaturudviklingen særlig kritisk. En kraftig opvarmning af rullelejet ville have forringet kvaliteten af de forarbejdede fødevarer og måtte derfor undgås for enhver pris.

Desuden skulle der overvindes andre udfordringer: "Under de første tests med konventionelle lejer blev der hele tiden smuds ind i lejerne," husker konstruktør Sebastian Serrer. "Der var også det problem, at for meget rengøring, f.eks. med dampstråler og jetvand, beskadigede lejerne." Men især hygiejnestandarderne var af enorm betydning i fødevareindustrien. Større rengøringsintervaller var derfor ikke en praktisk anvendelig løsning.

Profil af Franke-løsningen

Skræddersyet Franke drejekrans
Anvendelse i fødevareindustrien
Særlige udfordringer: undgå varmeudvikling; hyppig, intensiv rengøring
Krav til lejerne: Hastighed, hygiejne, tæthed, jævn drift og lang levetid

Flere nyheder

I lejeteknologiernes verden er en innovativ løsning i søgelyset: trådlejet.

Franke GmbH har siden 1954 haft sit hovedsæde i Obere Bahnstraße i Aalen. Med udgangspunkt...

Nem betjening og godt design: Den unge virksomhed Sachs Products lægger særlig vægt på disse egen...

Den spanske producent af pakkemaskiner Mespack er specialist i fleksibel emballage. Sammenlignet...