Katalog

Franke GmbH

Franke GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

Franke GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

26.03.2024 02:03

Ingen plads er ikke et argument

I lejeteknologiernes verden er en innovativ løsning i søgelyset: trådlejet.

Den afgørende forskel mellem et konventionelt kugleleje og et trådlejer ligger i løberingene. I et wire race-leje ruller rulleelementerne ikke på solide husringe, men på hærdede wirer. Fleksibiliteten i dette princip gør det muligt at designe mere frit og nemt for at udvikle bedre produkter.

Derfor tilbyder wire race lejer en række fordele, som ikke kan overses.

Sammenligning af principper

Traditionelle rullelejer kan ofte være store og tunge, og de optager unødvendig meget plads i designet. Trådlejer er derimod kompakte og giver pladsbesparelser både udvendigt og indvendigt til dine komponenter. Dette er især nyttigt til applikationer som robotter, hvor hver centimeter tæller, eller til integration af interne kabelgennemføringer.

Dette kan demonstreres på imponerende vis ved hjælp af eksemplet med lejeelementet af typen LER.

Billede nr. 2
Designeksempel 1: Franke wireleje type LER med direkte drev.
Den kompakte indbygningsplads muliggør ekstremt tyndvæggede konstruktioner. Belastningen kompenseres fuldt ud af LER-lejeelementet.


Billede nr. 3:
Designeksempel 2: Trådleje type LER i huset på et letvægtsleje til antennerotation.
Lavt pladsbehov på grund af direkte integration i huset. Høj stivhed og ufølsomhed over for vibrationer og temperaturændringer er yderligere fordele.


Ledningslejer tilpasser sig dine krav

En unik egenskab ved ledningslejer er deres evne til at lade indsatte ledninger overtage alle belastninger. Det giver mulighed for frit valg af materiale og design af den omgivende konstruktion. Fra stål og rustfrit stål til aluminium, plast og endda 3D-printede materialer tilpasser trådlejerne sig problemfrit til forskellige krav. De tilbyder ikke kun bæreevne og stivhed, men muliggør også tyndvæggede geometrier med tilstrækkelig styrke, hvilket øger frihedsgraden i designet.

Tænk på fremtiden

Med trådlejer er det ofte tilstrækkeligt kun at udskifte visse komponenter såsom løbebaner, rulleelementer og bure for at gøre lejet fuldt funktionsdygtigt igen.

Især i tilfælde af komplekse husdele med indviklet geometri eller lavet af materialer af høj kvalitet som rustfrit stål, viser sådanne eftersyn hurtigt deres fordele.

Selv med konventionelle drejekranse kan udskiftning af trådlejet spare op til 60% i omkostninger sammenlignet med at købe et nyt komplet leje.

Flere nyheder

Franke GmbH har siden 1954 haft sit hovedsæde i Obere Bahnstraße i Aalen. Med udgangspunkt...

Nem betjening og godt design: Den unge virksomhed Sachs Products lægger særlig vægt på disse egen...

Den spanske producent af pakkemaskiner Mespack er specialist i fleksibel emballage. Sammenlignet...

En udfordring bliver til en succeshistorie: Efter tidligere at have arbejdet på en løsning med fl...