Katalog

Franke GmbH

Franke GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

Franke GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

21.03.2023 01:03

Første spadestik til anlæg 6

Franke GmbH har siden 1954 haft sit hovedsæde i Obere Bahnstraße i Aalen. Med udgangspunkt i virksomhedens grundlægger Erich Frankes opfindelse af trådlejerne har vi udviklet os til en specialist inden for roterende og lineære bevægelser i mange forskellige brancher. Nye anvendelsesområder, som f.eks. e-mobilitet, kommer hele tiden til. Produktionsområderne vokser med opgaverne.

Vi ser os selv som en udviklingspartner for innovative løsninger. Tilpasset til kundernes krav skaber Franke tekniske mesterværker til det specielle. Superlette præcisionslejer til computertomografer samt ultralette rullelejer fra 3D-printeren. Franke wire-race-lejer findes i medicinsk teknologi, strikkemaskiner eller værktøjsvekslere. De samler printplader med højeste hastighed eller drejer enorme solpaneler i tusindvis, så de følger solens kurs. Franke beskæftiger i dag ca. 360 medarbejdere på sit hovedsæde i Aalen. Franke er i øjeblikket ved at bygge igen: Den nye fabrik 6 vil blive opført medio 2024 og vil give Obere Bahnstraße et nyt udseende.

Franke er klimaneutral i 2025

Bæredygtighed er også et stort emne for Franke. Virksomheden ønsker at være klimaneutral inden 2025. Allerede i 2019 blev CO2-fodaftrykket for et af kerneprodukterne for første gang fastlagt: hovedlageret til computertomografer. Dette afslørede, at 80 % af produktets emissioner finder sted i processer opstrøms eller nedstrøms. Som følge heraf blev der sammen med leverandørerne søgt efter måder at skifte til klimavenlige processer og etablere dem.

Konklusion

Kravene til moderne industrivirksomheder i den globale konkurrence bliver stadig større og større. At være åben over for nye tendenser og samtidig bevare traditioner er nøglen til succes. Hos Franke lykkes denne balancegang hver dag på ny.

Flere nyheder

I lejeteknologiernes verden er en innovativ løsning i søgelyset: trådlejet.

Nem betjening og godt design: Den unge virksomhed Sachs Products lægger særlig vægt på disse egen...

Den spanske producent af pakkemaskiner Mespack er specialist i fleksibel emballage. Sammenlignet...

En udfordring bliver til en succeshistorie: Efter tidligere at have arbejdet på en løsning med fl...