ifm electronic GmbH
ifm electronic GmbH
14.02.2024 11:02
Vision med IO-Link? Det kan lade sig gøre!
IO-Link er fremtiden for transmission af sensordata. Teknologien er allerede standard i tryk-, temperatur-, niveausensorer og lignende. Inden for billedbehandling er situationen dog en anden: Mange brugere har forbehold for, at IO-Link er ved at nå sine grænser på grund af de store datamængder og lave datahastigheder. O2I multicode-læseren fra ifm viser, at IO-Link har en fremtid inden for billedbehandling.
Det er ikke uden grund, at kommunikationssystemet IO-Link er blevet en triumf i industrien. Teknologien kombinerer enkelhed med pålidelighed. Strukturen er også forholdsvis let at forklare. Systemet indeholder forskellige sensorer og aktuatorer, der er forbundet som såkaldte IO-Link-enheder til en master via teknologien, som igen repræsenterer grænsefladen til controlleren på et højere niveau. Det gør det uafhængigt af controller og feltbus. Det standardiserede IO-Link forenkler både installation og vedligeholdelse. Hvis f.eks. en temperatursensor i fødevareindustrien går i stykker, kan den hurtigt udskiftes, og parametrene overføres til den nye sensor; plug & play er derfor ikke længere en fremtidsvision. IO-Link leverer de nøjagtige måleværdier til controlleren uden forstyrrelser og giver transparent fjernadgang til sensorparametrene. Ud over procesværdien kan sekundær information også hentes fra sensoren og behandles. Resultatet er en Y-sti, der overfører procesværdien til controlleren og samtidig sender sensorspecifikke diagnosedata og hukommelsesværdier til en IoT-controller via masteren. Tilstandsovervågning og prædiktiv vedligeholdelse lettes også via kommunikationssystemet. IO-Link har dog stadig et problem, der gør det vanskeligt at bruge i nogle anvendelsesområder. Protokollen tilbyder tre forskellige hastigheder: 4,8, 38,4 og 230,4 kBaud. Det er helt tilstrækkeligt til transmission af konventionelle sensordata, men ikke til transmission af procesdata, som kan genereres ved billedbehandling. Ikke desto mindre stopper trenden mod IO-Link ikke ved vision-systemer. Med O2I-multikodelæseren viser ifm, hvordan IO-Link allerede kan bruges i billedbehandling.
Multikodelæsertil kode og tekst
Multikodelæseren gør det muligt at analysere forskellige 1D/2D-koder og tekster i et enkelt billede. Det er relevant i forskellige faser af produktionsprocessen, og især logistikken drager fordel af teknologien. O2I kontrollerer kvaliteten af koder og tekstinformation eller sikrer produktsporing gennem hele produktionsprocessen. Læseren er også udstyret til brug i produktionsmiljøer, der ofte er mørke eller skyggefulde. Den integrerede RGBW-belysning kan justeres, så læseren pålideligt registrerer selv vanskelige farvekombinationer mellem kode, tekst og baggrund.
O21 drager fordel af IO-Link på flere måder. Den bruger COM3-standarden til dataoverførsel med en hastighed på 230,4 kbaud. For at forbedre overførslen bliver data, der er større end 32 bytes, automatisk opdelt i flere blokke og dermed hurtigt overført til controlleren. Datablokkene adskilles automatisk, og holdetiden kan indstilles individuelt. Det har den fordel, at der ikke kræves særlige funktionsblokke i styresystemet. Ud over overførslen gør IO-Link også håndteringen af multicode-læseren nemmere. Brugerne kan installere sensoren direkte i den eksisterende systeminfrastruktur. Læseren indstilles via en teach-knap og er klar til brug i løbet af få sekunder. Den justeres i forhold til koden og udfører derefter automatisk fokusering, genkendelse af kodetype og justering af eksponering. Hvis du stadig har brug for at behandle mere komplekse opgaver, kan du også til enhver tid bruge Ethernet-interfacet. Den grundlæggende konfiguration er mulig via en særlig smartphone-app, som også kan bruges til at indstille triggere eller IP-adressen. Smartphonen genererer derefter en datamatrixkode, som holdes i O2I's synsfelt. Sensoren overtager automatisk den konfiguration, der er gemt i koden.
Konfiguration via wizard
Konfiguration via smartphone-appen er ikke den eneste måde at konfigurere multicode-læseren på. Med softwaren ifm Vision Assistant tilbyder virksomheden et værktøj til professionelle brugere i industrien, hvormed sensoren kan konfigureres endnu mere omfattende. ved hjælp af forskellige logiske funktioner programmerer de sekvensstyringen i sensoren, så der ikke er behov for en ekstern evalueringsenhed. O2I genkender også selvstændigt flere forskellige koder i et billede. koderne kan nemt tildeles via Vision Assistant. Et livebillede og visualisering af indstillingerne gør det muligt for brugerne at bevare overblikket til enhver tid.
Konklusion
O2I multicode reader fra ifm er beviset på, at billedbehandling og fordelene ved IO-Link på ingen måde udelukker hinanden, når det gælder plukning og overførsel af resultater. Ifm er overbevist om, at selv med den begrænsede datahastighed sammenlignet med Ethernet og fieldbus, kan applikationer realiseres enkelt, hurtigt og pålideligt - selv i applikationer med visionsensorer.
07.12.2022 00:00
Ceremoniel åbning af den nye ifm-lokalitet i Istanbul24.11.2022 03:00
Mål flowet uden hindringer: SU Puresonic ultralydssensor27.10.2022 03:00
ifm electronic GmbH: 2D vision-sensor Dualis14.12.2021 04:00
Tre ifm-produkter vinder en eftertragtet designpris09.12.2021 01:00
ifm vil bygge nyt hovedkvarter i Essenifm vil bygge nyt hovedsæde i Essen
Den fortsatte vækst i de seneste år og forventningerne o...