Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

20.09.2023 00:09

På vej mod COVID-19: komponenter fra ACE

i den universelle skruetrækker fra Metallatelier GmbH

Under coronapandemien lykkedes det Metallatelier GmbH at optimere en specialmaskines lille serie til automatisk at skrue låg på forskellige typer desinfektionsmiddelbeholdere på kort tid ved hjælp af standardkomponenter. ACE bidrog til denne videreudvikling med maskinelementer.


For det første lykkedes det David Fuchs, grundlægger af Metallatelier, og hans team i 2006 at forsyne en producent af rengøringsmidler med en specialmaskine til hidtil ukendt fleksibilitet og fejlsikkerhed i den automatiske skruing af flasker. Således blev Universal Screwdriver 1.0 født. det havde spredt sig i branchen, at dette design havde en unik skruelågsmonteringsanordning, der automatiserede den sikre lukning af en lang række flasker med rengøringsmidler, herunder dem med pumpesprayhoveder. Da den nye betacoronavirus SARS-CoV-2 brød ud i 2020, og desinfektionsmidlerne ikke kunne produceres hurtigt nok, spurgte virksomheden Bilgram Chemie metalværkstedet, om de kunne bestille en opfølgningsserie med kort varsel. Mens opfindelsen i 2006 handlede om at gøre håndteringen hurtigere og aflaste driftspersonalet, var fokus i 2020 på den ene side at øge produktionshastigheden. "På den anden side var det nødvendigt at gøre hele maskinen endnu mere variabel og samtidig hurtigere at tilpasse til nye lukninger og båndhøjder, fordi vores nye kunde primært ønskede at fylde små hætteglas med hånddesinfektion på de tre specialmaskiner," beskriver David Fuchs en del af de nye krav.


Mere ydeevne gennem brug af højteknologiske komponenter

For at nå disse mål bruger det nye design det grundlæggende arbejdsprincip fra sin forgænger: Flaskerne er fastgjort på plads af to klemmekæber dækket med ethylen-propylen-dien (monomer) gummi (EPDM) centralt under skruemekanismen. Fire griberuller griber fat i kapslen og skruer den fast, indtil det definerede drejningsmoment er nået. Ved hjælp af små støddæmpere bremses ikke kun den pneumatiske slæde, men gribemekanismens slutposition bestemmes også af dæmperens position, og maskinen justeres således til at skrue hætter i forskellige størrelser. Som regel bevæger slæden sig ikke til slutpositionen, men stoppes på forhånd af to små støddæmpere placeret i bunden. En lille støddæmper i toppen sørger for, at slæden ikke skal køre til sin slutposition hver gang, men stoppes, når griberullerne er åbne nok til, at skruelåget kan transporteres videre på en tidsbesparende måde.

Ud over andre innovationer var det nødvendigt med nye designs til bremsning af slæden i slutpositionerne. Mens der i den tidligere model blev brugt små støddæmpere af typen MC150EUMH fra ACE i de øverste og nederste endepositioner, gentænkte David Fuchs og hans team dæmpningen af 2020-systemet: "Mens vi fortsat arbejder med den selvjusterende type MC150EUMH i den øverste endeposition, bruger vi nu to hydrauliske dæmpere af typen MC150EUM i bunden. Forskellen er, at den øverste dæmper er dimensioneret til større effektive masser på 8,6 kg til 86 kg, mens dem, der bruges nedenunder, er egnede til massekræfter på 0,9 kg til 10 kg. De symmetrisk placerede dæmpere har desuden den fordel, at vognen ikke hopper og sætter sig ukontrolleret fast i tilfælde af fejlbetjening, strømsvigt eller andre funktionsfejl," siger metalværkstedsejeren. Sidstnævnte type spjæld kunne også tænkes i toppen. Af pladshensyn bruges den anden type dog på den ene side, så den anden side er fri til en endepositionssensor. Drivningen af vognen er et andet kerneelement, som David Fuchs forklarer. Han påpeger, hvor præcist den pneumatiske enhed arbejder og dermed rammer den øverste lille støddæmper nøjagtigt vinkelret, så dens stempelstang belastes optimalt, og dette maskinelement kan udnytte sin maksimale levetid på 25 millioner slag fuldt ud. Præcist graduerede hårdhedsområder og 20 Nm/slags energiabsorbering er andre nøgleværdier, der reducerer op til 34.000 Nm/t i kontinuerlig drift, hvilket sammen med dæmpernes integrerede faste stop gør det muligt for Universal Screwdriver 2.0 at arbejde cyklus efter cyklus under fuld belastning.


Flere nyheder

Digitalisering og lean management-tilgangen ses som en kærkommen slankekur i mange virksomheder....

Når producenterne tester kørestole, er de af forståelige grunde p&arin...

Når kørestole skal testes, er producenterne af forståelige grunde p&ar...

22.12.2023 01:05

Sikkerhedsstøddæmpere
Nødstopspecialister fejrer premierer i film og tv
Når det drejer sig om industriel dæmpningsteknologi, er ACE et af de første steder, de fleste ingeniører og designere verden over ringer til. Uanset hvilke forespørgsler eksperterne har i disse dage, besvarer ACE dem altid hurtigt, enten online eller gennem personlig kontakt på stedet.

Der er masser af plads til forbedringer i designet af kørestole. Det viser den enakslede Hoss Mob...