Katalog

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

23.09.2022 00:09

Glas som bærermateriale til elektroniske komponenter

Hvorfor har du brug for printplader, når du også kan printe elektronik på glas? Irlbacher Group har i over 80 år forarbejdet specialglas til forskellige industrier. Med sin patenterede Impatouch-teknologi demonstrerer virksomheden fra Schönsee i en række forskellige applikationer, at glassets bagside kan bruges som kredsløbsbærer, og at elektronikken kan monteres direkte på glasset

Den familiedrevne Irlbacher-koncern, der blev grundlagt i 1935 i Schönsee
i Oberpfalz, er i dag en global specialist inden for glasteknologi.

På ti hektar bearbejder mere end 600 medarbejdere mere end 50 typer glas med den højeste præcision - til hygiejniske HMI'er, ædel ind- og udvendig belysning, stilfulde pejseovnestilfulde ovne, æstetisk byggeteknik, funktionelle sanitetsgenstande eller med mikrometrisk præcision til procesindustrien. Virksomheden, der har en eksportkvote på over 40 procent, leverer til over 50 lande verden over. Irlbacher har for længst udviklet sig til en leverandør af løsninger til komplekse, glasbaserede samlinger. Grundlaget for dette er virksomhedens eget modulære løsningssæt, der består af et dusin sofistikerede teknologiplatforme.

Fra glasleverandør til elektronik på glas

Virksomhedens egen elektronikudvikling startede i oktober 2007. Et internt team på otte personer inden for hardware- og softwareudvikling samt kredsløbslayout med Andreas Bodensteiner i spidsen skaber fremtidens "glaselektronik", fordi substratet er komplekst.
Virksomheden har for længst udviklet sig fra at være leverandør af glasdele til at være leverandør af systemløsninger.
Günther Irlbacher, direktør i fjerde generation, sprudler af idéer: "Frontpaneler af glas ser ganske enkelt stilfulde ud, er mere ridsefast end plexiglas og står for høj værdi.

Men bag frontpanelet blev tingene kompliceret: sensorer skulle fastgøres og kables, et ekstra printkort til signalbehandling krævede en monteringsløsning, og EMC-beskyttelse var ikke helt uproblematisk."Irlbacher beviser med sin Impatouch-produktserie, at det er meget enklere, billigere og også mere miljøvenligt: sensorer og ledere er trykt direkte på glasset - der er ikke behov for en printplade, og EMC-problemer ved kabler til berøringssensorer opstår ikke engang på grund af princippet.

Glasset bliver til en printplade

Processen er faktisk ret enkel.
Glas som designelement tjener også som bæremateriale for alle elektroniske komponenter. Kapacitive sensorelementer og ledningsbaner er screenprintet direkte på bagsiden af Impatouch-glasfrontpanelet; selve glasset bliver således et printkort. Da de ledende spor ligger bag designlaget, er de ikke synlige udefra
. De trykte ledere og designlaget brændes derefter ind og forvandler samtidig glasset til hærdet sikkerhedsglas.

Flere nyheder

  • Intuitive HMI'er til det internationale marked
  • Haptisk touch-HMI fungerer også u...

Takket være de indskårne guider i touchskærmen ved dine fingre altid, hvor de er. At skrive og sk...