Katalog

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

14.11.2023 00:11

Haptic touch HMI fungerer også uden et display

  • Intuitive HMI'er til det internationale marked
  • Haptisk touch-HMI fungerer også uden display
Glasbaserede, haptiske, indlejrede touch-HMI'er fra Irlbacher, den globale specialist i bearbejdning og funktionalisering af planglas, muliggør intuitive brugergrænseflader, der kan klare sig uden et display og dermed uden tale. PCAP-baserede betjeningselementer, der er integreret i glasset, og som endda kan mærkes med handsker på, erstatter kontrolelementer og knapper, så man undgår åbninger i frontpanelet. Alle produktionstrin til de kundetilpassede løsninger udføres i Tyskland.

De haptiske betjeningselementer kan enten være forsænkede eller hævede. Elementer i form af fingerspidser erstatter knapper og muliggør intuitiv betjening, da det straks kan ses på fronten, hvor en handling skal udføres. Input-enheder i form af skydere eller encodere kan også modelleres ved hjælp af denne teknologi. Passende anbragte lysdioder eller små alfanumeriske displays viser de aktuelle indstillingsværdier. Ved at designe baggrundsbelysningen og dens individuelle scener i overensstemmelse hermed, er betjeningsprocedurer intuitivt forståelige og klare, selv uden et display.

Mikrocontrollerne, der bruges til at analysere PCAP-sensorsignalerne, tilbyder tilstrækkelig computerkraft til at integrere nogle eller alle kundens applikationer. I dette tilfælde sikrer specialværktøjer, at kundens IP forbliver beskyttet. Det gør det muligt at parallelisere udviklingsopgaver, forkorte tiden til markedet og reducere produktionsomkostningerne.

Irlbachers indlejrede HMI'er er baseret på PCAP-teknologi. Det betyder, at de er helt lukkede, uden samlinger, ikke kræver nogen åbninger og derfor har en beskyttelsesgrad på op til IP69K. Rengøring - eller, for eksempel i MedTech-sektoren, hygiejnisk oparbejdning - kan udføres når som helst uden problemer. Afhængigt af designkravene er HMI'et integreret i flugt eller limet ind - eller udgør selve fronten på enheden.

En smart kombination af sensorer og baggrundsbelysning betyder, at selv kompleks enhedsadfærd kan kortlægges ved hjælp af de mest enkle betjeningsprocedurer. For eksempel aktiveres apparatet ved den første berøring af glasfronten, og baggrundsbelysningen hæves jævnt. Det eliminerer f.eks. behovet for en ON-knap. Det integrerede styresystem er så kraftfuldt, at der også kan realiseres scenisk baggrundsbelysning. Belysningen af HMI'et tilpasser sig således til den pågældende enhedsstatus og den forventede driftsproces.

Tidløst elegante HMI'er bruger generelt sort som basisfarve. Virksomhedslogoer, enhedsnavne, symboler osv. kan også påføres frontglasset ved hjælp af UV-bestandigt, miljøvenligt keramisk tryk. I et sidste forarbejdningstrin emaljeres alle farvelag uadskilleligt med glasset, som samtidig raffineres til hærdet sikkerhedsglas.

Irlbacher Group, som har eksisteret i næsten 90 år, anses for at være den glasforarbejder med det bredeste udvalg af produktionsmuligheder på verdensplan. Virksomheden har printet elektroniske kredsløb på glas i over 15 år og støtter sine kunder i udviklingen af sofistikerede montageløsninger til skræddersyede embedded touch HMI'er, både med og uden displays.

Flere nyheder

Takket være de indskårne guider i touchskærmen ved dine fingre altid, hvor de er. At skrive og sk...

Hvorfor har du brug for printplader, når du også kan printe elektronik på glas? Irlbacher Group har i over 80 år forarbejdet specialglas til forskellige industrier. Med sin patenterede Impatouch-teknologi demonstrerer virksomheden fra Schönsee i en række forskellige applikationer, at glassets bagside kan bruges som kredsløbsbærer, og at elektronikken kan monteres direkte på glasset