Katalog

WayCon Positionsmesstechnik GmbH

WayCon Positionsmesstechnik GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH

WayCon Positionsmesstechnik GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH

09.07.2021 01:07

Laserforskydningssensor LAS2-TM - kraftfulde sensorer i et kompakt design

Laserafstandssensorerne i LAS2-TM-serien imponerer med deres høje præcision og deres miniaturehus.

De optiske sensorer måler præcist i afstande på op til 500 mm og opnår en linearitet på ±0,13 % samt en repeterbarhed på 4 μm. Hvis det fulde måleområde ikke anvendes, kan linearitet og repeterbarhed forbedres ved såkaldt indlæring. Ved denne proces indlæres de nøjagtige grænser for måleområdet, og nøjagtigheden forbedres således.

Med en målefrekvens på 5 kHz er sensorerne også ideelle til dynamiske applikationer som f.eks. chassisovervågning i bilindustrien eller tolerancekontrol i produktionsteknikken. Takket være deres høje immunitet over for omgivende lys og en beskyttelsesklasse på IP67 kan de optiske sensorer i LAS2-TM-serien også anvendes under krævende miljøforhold, hvor andre lasersensorer svigter. Det analoge udgangssignal (4 til 20 mA eller 0 til 10 V) fra lasersensorerne kan aflæses og vises direkte uden yderligere elektronik, f.eks. af WayCons WAY-AX-digitalskærme.

Målinger med LAS2-TM-serien udføres ved hjælp af trianguleringsprincippet. Sensorerne er udstyret med en lasersender og en lasermodtager. Den laserstråle, der sendes af senderen, reflekteres af målobjektet og registreres af modtageren. Afstanden til målobjektet bestemmes af vinklen af den reflekterede laserstråle.

Flere nyheder

Den gennemprøvede LVDT-serie LV fra WayCon udvides med LV-G, som er udstyret med stanglejer. Takket være stanglejerne kan de induktive sensorer fastgøres direkte på det objekt, der skal måles. Her letter de selvorienterende stanglejer optagelsen af tværgående kræfter. Fastgørelse via stanglejerne er ideel til montering for enden af en stempelstang eller bunden af en hydraulisk cylinder. Regelmæssig eftersmøring af stanglejerne af kunden kan også forlænge levetiden og øge processikkerheden.