Katalog

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

Tilbage til listen

Forbindelsessystemer til kabler, 52 kV til 550 kV (FrontCon) af PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

Produktforespørgsel  

FrontCon - Hurtigere og bedre forbindelser til enkeltstrengs isolerede kabler.

Højspændingskabler anvender i stigende grad lederdesigns, der reducerer hud- og nærhedseffekter betydeligt. Dette giver mulighed for mere kraftoverførsel med det samme tværsnit. De enkelte tråde i disse ledere er isoleret fra hinanden (emaljeret) og er ofte anbragt i segmenter (Milliken-type). Denne lederstruktur komplicerer kabeltilslutningsprocessen. PFISTERER har udviklet FrontCon, som ved hjælp af et helt nyt forbindelsesprincip forenkler og forkorter installationen betydeligt.

Ny tilslutningsteknologi
Tilslutning af enkeltstrengede isolerede kabelledere er en tidskrævende proces, der kun fungerer i begrænset omfang: De enkelte strenge adskilles, de afisoleres en efter en, hvorefter de så vidt muligt omarrangeres i den oprindelige form - uden at beskadige nogen af strengene. På trods af alle anstrengelser opnås den oprindelige lederstruktur ikke på installationsstedet. Desuden betyder fjernelse af isoleringen, at man mister fordelen ved enkeltstrengs isolerede kabler i enden af lederen. PFISTERER har derfor tænkt forbindelsen af enkeltstrengs isolerede ledere helt nyt.

80 % kortere installationstid
Med FrontCon har PFISTERER udviklet en løsning, der reducerer den nødvendige tid betydeligt og skaber en defineret forbindelse via kablets forside. Installationen tager kun ca. 2 timer - ikke længere end for konventionelle kabler med standardforbindelser. Samtidig forhindres mulige skader ved afisolering af de enkelte tråde. Det reducerer risikoen for installationsfejl betydeligt.

Kompakt design
FrontCon monteres direkte på kabelenden - der er ikke behov for at lave noget arbejde på de enkelte tråde. Specielt udviklede kontaktkugler skaber kontakt med de enkelte tråders forsider. Sammen opfører disse kontaktkugler sig som en væske. De kompenserer for små ujævnheder i lederenden og sikrer, at der påføres de samme kontaktkræfter over hele lederens tværsnit. Strømmen strømmer via lederens forside og kontaktkuglerne. Dette muliggør et meget kort og kompakt kontaktsystem til store ledertværsnit.

Bevist kontaktsystem til HV-kabelforbindelser
FrontCon er tilgængelig som forbindelsesteknologi til CONNEX-kabelforbindelser og IXOSIL-afslutninger samt til kabelforbindelser i MSA-forbindelser og typetestet med specifikke kabler. De første kabelprojekter har nu været i drift i flere år. Kontaktsystemet kan tilpasses til alle fittings, hvilket muliggør pålidelige og omkostningseffektive løsninger i kabelsystemer. Det kan monteres vertikalt eller horisontalt. Sortimentet dækker kobberkabler op til et tværsnit på 2.500 mm². Andre løsninger kan gennemføres på forespørgsel.

Sådan fungerer det
FrontCon monteres direkte på lederenden. Kablet saves lige af, og kabelisoleringen fjernes. Det trykstabile kontaktsystem klemmes centreret på lederen.

Kontaktkugler hældes ind i stikket. Ved tilspænding af trykskruen presses kuglerne mod lederendens forside. Der etableres en pålidelig kontakt.

En indbygget fjedermekanisme kompenserer for sætningstab. Dette sikrer, at kontaktkræfter og lave overføringsmodstande opretholdes ved forskellige temperaturer og i hele levetiden.

Produktforespørgsel  

Flere produkter i området Kabelsæt

Forbindelsessystemer til kabler 52 kV til 550 kV (CONNEX)

CONNEX - Det universelle tilslutningssystem til kabler, transformere og GIS
Det fuldt indkapslede CONNEX-tilslutningssystem med solid isolering gør strømtransformere og GIS me...

Linkboks

Link Box LB.W.X.8.8.1.S3.E1.000

Jordingsbokse fra PFISTERER er den perfekte løsning til alle krydsforbindings- og jordingskoncepter i højspændingskabelsystemer. Det robuste design tåler de...