Katalog

Lutz-Jesco GmbH

Lutz-Jesco GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • WHG

Lutz-Jesco GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • WHG

Tilbage til listen

Doseringspumper til drikkevareindustrien af Lutz-Jesco GmbH

Produktforespørgsel  

Fodring af kiselgur og andre medier inden for drikkevareindustrien / fødevareindustrien

Før en øl kan nydes af kunden, skal den igennem en række præcist kontrollerede naturlige mikrobiologiske og fysiske processer under produktion, bundfældning og rensning. Eksempler er fermenterings- og modningsprocesser, der forårsager suspenderede stoffer og urenheder på grund af f.eks. den gær, der bruges til fermentering. Disse partikler fjernes fra øllet i forskellige behandlingstrin. En strålende klar øl kræver en særlig filtrering: kieselguhr alluvial filtrering. Til denne proces tilsættes en kieselguhr-suspension med en koncentration på 300 g/l til øllet. De vigtigste filterelementer er f.eks. fine silestrukturer i rustfrit stål eller rør i rustfrit stål med meget små spalter. Da hverken slidserne eller stoffet er fine nok, køres der først kun vand, der indeholder kiselgur, gennem filteret før filtreringen af den egentlige øl. Kieselgur aflejres i filteret og danner et fint lag, der fungerer som et mikrofilter. Dette kiselgurlag fanger derefter de urenheder, der forårsager uklarhed i øllet.

Kiselgur er et melagtigt mineral fra tertiærtiden, som stammer fra de kiselholdige exoskeletter af encellede alger og kiselalger. Kieselgur, også kaldet diatoméjord, bruges ikke kun som filtermateriale, men også til slibning og polering. Dets egnethed som slibemedie indikerer, at bevægelige dele, der er i kontakt med kieselgur til doseringsformål, kræver høj slidstyrke. Der er brug for meget præcise doseringspumper til at tilsætte kiselgur, f.eks. specielle stempelpumper med specifikke driftsegenskaber og slidstærke overflader. De pumper, der bruges i bryggerier, skal opfylde følgende krav

  • lang, problemfri drift
  • enkel konstruktion, der kræver lidt vedligeholdelse
  • hensyntagen til hygiejniske og procesmæssige krav (f.eks. sikring af, at der ikke kommer luft i øllet)
Lutz-Jesco stempeldoseringspumper i specielle bryggeriudgaver med materialer som rustfrit stål, aluminiumoxid og keramik, der er kompatible med fødevarer og giver slidstyrke på relevante steder og specielle læbetætninger. Disse specialpumper opfylder disse krav optimalt og er blevet brugt i årtier over hele verden som gennemprøvede doseringsenheder af velrenommerede bryggeriinstallationsspecialister som KHS-Prozesstechnik GmbH. Nyd din øl med Lutz-Jesco doseringspumper!

Produktforespørgsel