Katalog

HME - Technologies GmbH

HME - Technologies GmbH

HME - Technologies GmbH

Tilbage til listen

Neodym-jern-bor-magneter (NdFeB) af HME - Technologies GmbH

Produktforespørgsel  

Den bedste magnetiske ydeevne og energi. NdFeB-magneten er i øjeblikket den stærkeste, der findes på markedet.

Generelle oplysninger:
Neodymium-jern-bor-magneter (NdFeB) af typen sjældne jordarter har været kommercielt tilgængelige siden midten af 1980'erne. Deres popularitet er vokset hurtigt på grund af deres høje maksimale energiprodukt og deres brede vifte af tilgængelige former, størrelser og kvaliteter.

I dag er det muligt at opnå en remanence på over 1,4 Tesla. Der findes i øjeblikket energiprodukter på op til 50 MGOe. De fleste NdFeB-magneter er anisotrope og kan kun magnetiseres i orienteringsretningen. Generelt kræves der magnetiseringsfelter på ca. 30KOe for at mætte NdFeB-magneter.

En vigtig ulempe ved NdFeB-magneter er deres korrosionsfølsomhed. For at forhindre uønsket oxidation er de færdigbehandlede magneter derfor belagt med et zink-, nikkel-, tin-, al-, au- eller epoxylag for at forhindre uønsket oxidation. NdFeB-magneterne fremstilles i store blokke, som presses i en form og derefter sintres. En mindre blok, en skive, en ring, en ring, en stang eller en rotor skæres ud af den store blok ved hjælp af computerstyret elektrodråde eller en diamantskive, bores med specielle bor og slibes til sidst.

Jo længere jo mere, NdFeB-magneter vil, hvor det er muligt, erstatte SmCo-magneterne på grund af deres lavere pris.
Temperatureffekter:
NdFeB's magnetiske egenskaber forringes betydeligt, når de udsættes for temperaturer på over 130 °C, afhængigt af materialets kvalitet og permeanskoefficienten. Som regel kan NdFeB-magneter med en højere permeancekoefficient tåle højere temperaturer uden tab af magnetiske egenskaber. Driftstemperaturer på op til 200 °C er mulige.

Anvendelsesområder:
Motorer, generatorer, styring af ladede partikelstråler, hovedtelefoner, holdesystemer, instrumentering, højttalere, magnetiske lejer, magnetiske koblinger, magnetisk resonans, magnetiske separationer, mikrofoner, partikelacceleratorer, relæer, afbrydere samt mange andre anvendelser.

Produktforespørgsel