Katalog

HME - Technologies GmbH

HME - Technologies GmbH

HME - Technologies GmbH

Tilbage til listen

Zirkoniumhydrid-pulver (7704-99-6) af HME - Technologies GmbH

Produktforespørgsel  

CAS-nummer: 13940-37-9

Egenskaber:

Zirconiumhydridpulver, Titaniumhydridpulver, Vanadiumhydridpulver, Hafniumhydridpulver, Zirconiumnitridpulver, Titaniumnitridpulver, Vanadiumnitridpulver, Nitrogenholdigt krompulver, Nitrogenholdigt manganpulver.

Zirconium findes i jordskorpen kun i form af en malm, normalt et zirconiumsilikat, som f.eks. zircon. Zirconium udvindes fra zirconiummalm ved at fjerne ilt og silica. Denne proces, kendt som Kroll-processen, blev først anvendt på titan. Kroll-processen resulterer i en legering, der indeholder hafnium. Hafnium og andre urenheder fjernes i et efterfølgende trin. Zirconiumhydrid fremstilles ved at kombinere raffineret zirconium med brint. Ligesom titan opløser fast zirconium ret let hydrogen.

Tætheden af zirconiumhydrid varierer på grundlag af brint og ligger mellem 5,56 og 6,52 g cm-3.

Egenskaber:

  • Molekylær formel: Zirconium: ZrH
  • Molekylvægt: 92.232
  • Massefylde: 5,9 g/cm3

Anvendelser: ZrH

Som rent pulver anvendes zirconiumhydrider som hydrogeneringskatalysatorer, i pulvermetallurgi og som getters i vakuumrørsindustrien. I vakuumsystemer hjælper zirconiumhydriderne med at etablere en forsegling mellem et metal og keramik. Ved denne metode blandes et hydridpulver (især ZrH4) med det forseglende metal; opvarmning af blandingen resulterer i nedbrydning af hydridet. Den udviklede brint renser det omgivende område, og det fremstillede metal flyder og danner en forsegling selv ved temperaturer på helt ned til 300 °C.

ZrH2 anvendes i pulvermetallurgi, som hydrogeneringskatalysator og som reduktionsmiddel, vakuumrørsopløser og skumdannelsesmiddel ved fremstilling af metalskum. Det anvendes også som neutronmoderator i atomreaktorer med termisk spektrum som f.eks. TRIGA-forskningsreaktoren, der er udviklet af General Atomics, eller de sovjetiske TOPAZ-atomreaktorer. Andre anvendelser omfatter anvendelse som brændstof i pyrotekniske sammensætninger, nemlig pyrotekniske initiatorer.

Produktforespørgsel