Katalog

L.B. Bohle Maschinen und Verfahren GmbH

L.B. Bohle Maschinen und Verfahren GmbH

  • DIN ISO 9001:20015
  • DIN ISO 14001:2015
  • DIN ISO 50001:2018
  • EX-Zertifizierung

L.B. Bohle Maschinen und Verfahren GmbH

  • DIN ISO 9001:20015
  • DIN ISO 14001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

28.02.2024 00:02

L.B. Bohle: Tabletcoater sparer ressourcer -Optimeret coatingydelse med høj fleksibilitet

Tabletcoatere bliver stadig vigtigere i den farmaceutiske produktion: Tabletter er den vigtigste orale doseringsform i den farmaceutiske industri og coates ofte. Det indebærer påføring af en tynd film af en eller flere polymerer og andre funktionelle hjælpestoffer (farvestoffer eller fugtighedsbevarende midler) på tabletten, som kan opfylde en række forskellige funktioner.
Tabletter coates for at modificere frigivelsen af den aktive ingrediens, for at beskytte den aktive ingrediens mod lys eller fugt eller for at maskere en bitter smag i tabletformuleringen. Tabletter coates også for at forbedre synkeevnen.
Coating af aktive ingredienser bliver stadig vigtigere. Både kombinationspræparater og kombinationen af to inkompatible aktive ingredienser i en doseringsform er realiseret. Derudover kan man også kombinere forskellige frigivelsesprofiler af den samme aktive ingrediens. Kernen indeholder den langsomt frigivende komponent, og tabletovertrækket indeholder den hurtigt frigivende initialdosis. Formuleringsmetoderne består nogle gange af op til fire forskellige filmtyper. Det fører til lange procestider. For at kunne udvikle og producere sådanne formuleringer er tabletcoatingens ensartethed et ufravigeligt krav.

Blanding, sprøjtning og tørring
Ved tabletcoating er samspillet mellem blanding, sprøjtning og tørring afgørende. Blanding, sprøjtning og tørring skal udføres samtidigt og med de rigtige indstillinger for at opnå en optimal ensartethed i coatingen.

Blanding:
Det er afgørende, at tabletkernerne bevæges ensartet og frem for alt skånsomt under sprøjtekeglerne. Tabletkernerne må ikke udsættes for overdreven mekanisk belastning for at undgå skader.

L.B. Bohle (Ennigerloh) har i mere end 20 år med succes anvendt en forlænget coatingtromle (længde diameter (L/D) > 1) med indsvejsede blandespiraler. Blandespiralerne sikrer en kontinuerlig og skånsom blanding af tabletten. Homogen blanding opnås efter blot et par minutter og opretholdes i hele procestiden. Det flade tabletleje reducerer smeltetrykket i tabletlejet. Den kontinuerlige styring af blandespiralerne betyder, at tabletterne ikke accelereres for meget. Tabletbrud og tvillinger forekommer ikke.

Tabletcoater: tromlegeometri, sprayarmdesign og reduceret coatingtid
Tromlegeometrien på BFC-tabletcoateren fra L.B. Bohle skaber en stor sprayoverflade i det bevægelige tabletbed. Det betyder, at der kan bruges flere sprøjtedyser end med kortere tromler, hvilket resulterer i et større sprøjteområde og højere sprøjtegennemstrømning. Ud over coatingsuspensionen er dysetypen, antallet af dyser og dyseafstanden af særlig betydning.

L.B. Bohle tilbyder forskellige løsninger til justering af dyseafstanden, dysernes sprøjtevinkel og trykparametrene til forstøvning.
Andelen af suspensionsmasse i filmovertrukne tabletter er generelt 5-15% af kernemassen. Der skal lægges særlig vægt på filmtykkelsen, som ikke kun er vigtig for belægninger med aktive ingredienser, men også skal være ensartet for tynde farvebelægninger (beskyttende). En ujævn filmapplikation inden for en batch fører f.eks. til farveforskelle, der reducerer produktkvaliteten.
Sammenlignet med konventionelle tabletcoatere med L/D-forhold <1 muliggør systemer med forlængede tromler op til 40 % kortere procestider på grund af højere sprayhastigheder. Tørring
Det er afgørende, at der sikres optimal energi- og masseoverførsel. Det betyder, at energien skal føres direkte ind i tabletbedet. Luften strømmer direkte og roligt ind i tabletbedet og sikrer effektivt en hurtig tørring af den sprayede suspension. Coaterens periferi eller huset opvarmes ikke.
Den optimerede luftstrøm skaber et roligt spraymønster, der reducerer spraytørringseffekten. Sprøjtedyserne udsættes ikke for den tilførte luftstrøm og forbliver kølige under sprøjteprocessen. Dette reducerer spraytørringseffekter til et minimum og opnår en ensartethed af coatingen på > 97% og bedre.
Verdenspremiere på Interpack 2023 - Coater optimeret med hensyn til proces, teknologi og maskinudstyr
Tabletcoaterne fra L.B. Bohle tabletcoaters har været igennem en lang række forbedringer. Bohle har været fast etableret på markedet i mere end to årtier og er anerkendt som teknologisk avancerede.
Takket være en intensiv udveksling med kunderne og kontinuerlig forskning og procesoptimering på tværs af afdelingerne har L.B. Bohle været i stand til at forbedre BFC-serien yderligere. Det har ført til forbedringer inden for teknologi/maskinudstyr, rengøring, brugervenlighed og sikkerhed, hygiejnisk design og bæredygtighed. Målet er at optimere den daglige produktionsproces ved ikke kun at gøre produktionen mere fleksibel og hurtigere, men også mere ressourceeffektiv med optimal ensartethed.
Inden for maskinudstyr er der fokus på et nyt maskinstyringssystem. Applikationen iFix gør det muligt at overvåge og styre processer. Som HMI (Human Machine Interface) leverer iFix de elementer, der er nødvendige for driften. Derudover registreres vigtige data som langtidslagring af måleværdier, alarmer og meddelelser samt datagrænseflader til eksterne systemer og receptstyring.
BFC-tabletcoateren giver maksimal fleksibilitet, så der kan realiseres batchstørrelser med en fyldningsgrad på mellem 10 og 100 %. Med en BFC 400 svarer det til batchstørrelser på 65-650 liter.
L.B. Bohle har redesignet dyseblokken i BFC'en. Dysejustering i vinkel og afstand er motoriseret og automatisk. Desuden er dyseblokken nu slankere og mere afrundet. Det giver bedre procesovervågning og gør rengøringen lettere.

Nemmere betjening og større sikkerhed
L.B. Bohle har især implementeret brugerforslag i det nye system. Åbning og lukning af sidedøren understøttes nu af pneumatiske cylindre, så der kræves mindre kraft. Lufttilførselsskoene er separate, hvilket betyder en betydelig vægtreduktion og lettere håndtering.
Der er også taget højde for sikkerhedsaspekter. Oppustelige tætninger bruges nu som standard. Fuldautomatisk prøveudtagning og tabletpåfyldning med lukket dør øger operatørens sikkerhed.
Kontrolpanelet er blevet redesignet i et hygiejnisk design, og en statuslampe integreret i maskinens front understøtter procesovervågning.

Hurtig tømning og effektiv rengøring
Når coatingprocessen er færdig, tømmes coateren hurtigt, skånsomt og fuldstændigt ved at vende rotationsretningen og justere hældningen. Herefter følger en fuldautomatisk rengøring. En ekstra rengøringslanse i bunden af systemet er nu integreret som standard. Yderligere forbedringer forkorter rengøringstiden og sikrer, at rengøringsmediet løber hurtigt og restfrit ud.

Fokus på bæredygtighed
For første gang tilbyder L.B. Bohle varmegenvinding i ventilationssystemet som ekstraudstyr, hvilket minimerer energiforbruget betydeligt.
Et nyt energiovervågningssystem til coaterens energiforsyning giver produktionsvirksomheder et komplet overblik over deres egen proces og forbrug.

Flere nyheder

Rotationssigte - BRS
Bohles rotationssigte BRS er en mobil og pladsbesparende...

Den førende messe ACHEMA begynder den 10. juni i Frankfurt am Main. L.B. Bohle Maschinen u...

Lavt pladsbehov, fleksibel anvendelse og smidige produktionsprocesser er afgørende kriterier, når...

18.-21. marts 2024

APV 14. PBP verdensmøde

Wien, Østrig

Vi ser frem til d...

L.B. Bohle hædret flere gange
Banebrydende teknologi "pakket" på en moderne måde