Katalog

Stäubli Electrical Connectors AG

Stäubli Electrical Connectors AG

  • DIN EN ISO 9001

Stäubli Electrical Connectors AG

  • DIN EN ISO 9001

08.01.2024 01:01

Stäubli og partnere færdiggør Nordamerikas første storstilede mekaniserede opladningsprogram for elbiler i en havn

SSA Terminals, LLC har taget 33 terminaltraktorer i brug, som er designet til nul-emissions elbiler med fuldautomatiske højkapacitets hurtigopladningsstik (QCC).

Stäubli Electrical Connectors, en førende global producent af elektriske forbindelsesløsninger, har indgået kontrakt med SSA Terminals, LLC, et joint venture med Matson Navigation Company, om at levere automatiserede opladningsforbindelser til 33 terminaltraktorer i Long Beach havn i Californien. Dette projekt er et af de største automatiserede opladningsprogrammer for elektriske køretøjer i aktive havne i USA. SSA Terminals og Stäubli er også i gang med at implementere yderligere fem enheder med QCC'er i havnen i Oakland.

Projektet med SSA Terminals er en del af et tilskud på 50 millioner dollars, som havnen i Long Beach modtog fra California Air Resources Board (CARB) under programmet Zero and Near Zero Emission Freight Facility (ZANZEFF). ZANZEFF finansierer transformative emissionsreduktionsstrategier på fragtfaciliteter i hele staten og er en del af California Climate Investments, et statsligt program, der udnytter milliarder af cap-and-trade-dollars til at reducere drivhusgasemissioner, styrke økonomien og forbedre folkesundheden og miljøet - især i ugunstigt stillede samfund.

Til dette projekt blev 33 traktorer, der blev brugt til at transportere containere rundt på terminalområdet, udstyret med en el-drivlinje. SSA Terminals, der driver havneterminalen, valgte det australske firma Tritium til at installere 175 kW DC højspændingsopladere til at drive traktorerne, og Stäubli til at installere sin QCC automatiske hurtigopladningsløsning.

Fordele for Californien og dets havne

Stäublis QCC-system bruger et lukket pin- og socket-design, der er selvrensende og berøringsbeskyttet på begge sider af stikket og nemt kan korrigere fejljusteringer. I havnen i Long Beach forbinder de 33 QCC-systemer automatisk Tritiums lasteudstyr med et stik på hver terminaltraktor, hvilket skaber et sikkert og effektivt lastningssystem. Her er nogle af højdepunkterne i denne teknologiløsning

  • Berøringsfri betjening: Alle traktorer kan oplades samtidigt uden manuel indgriben. Chaufførerne kører simpelthen ind i en ladestation, og QCC'en kører ud for at forbinde traktorerne under pauser eller skift. Det sikrer maksimal opladningstid og udnyttelse af arbejdet.
  • Hærdet af miljøet: Hver QCC er klassificeret til mere end en megawatt strøm og har UL-certificerede komponenter, der modstår forurenende stoffer, der typisk forurener havneudstyr, såsom saltholdig luft, høj luftfugtighed og rust og gummi i luften.
  • Lav/ingen vedligeholdelse: QCC-systemet er designet til op til 100.000 plug-in-cyklusser og kræver lidt eller ingen vedligeholdelse med en forventet levetid på 20 til 30 år.
  • Bedre luftkvalitet: Dette projekt hjælper med at opfylde strategierne for emissionsreduktion i Port of Long Beach og Port of Los Angeles Joint Clean Air Action Plan, som sigter mod at gøre terminaldriften 100 procent emissionsfri inden 2030.
"Stäubli er SSA Marine taknemmelig for muligheden for at forbinde køretøjet med infrastrukturen og demonstrere innovativ nul-emissionsteknologi, der forbedrer driftseffektiviteten uden at forurene luften omkring os."
David Rababy - Sales Director E-Mobility North America.

Dette projekt med Stäubli er endnu et skridt på SSA Terminals' rejse mod at dekarbonisere sine aktiviteter. Det bygger på virksomhedens lange historie med innovation inden for afprøvning og implementering af nye teknologier for at reducere emissioner på sine havterminaler.

om SSA Terminals / SSA Marine

SSA Terminals er et datterselskab af SSA Marine, en af verdens førende uafhængige, privatejede havneterminaloperatører med aktiviteter i mere end 250 terminalfaciliteter og jernbanedrift i USA, Canada, Mexico, Mellemamerika, Sydamerika og Asien. Siden grundlæggelsen i 1949 er SSA Marine fortsat med at vokse med kundernes bedste for øje.

Om Long Beach Havn

Long Beach Havn er en af verdens førende søhavne, en gateway for handel over Stillehavet og førende inden for godstransport og miljøforvaltning. Havnen håndterer årligt handel for mere end 200 milliarder dollars og skaber 2,6 millioner handelsrelaterede jobs i hele landet, herunder 575.000 i det sydlige Californien.

Flere nyheder

Fransk væveri investerer i Stäubli for at opfylde ESG-krav
Den markedsledende MC4-portefølje af Stäubli PV-stik omfatter nu også en tilslutningsløsning med DC-tilslutning til batterioplagringssystemer kaldet MC4-Evo stor.