Katalog

Arno Arnold GmbH

Arno Arnold GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015

Arno Arnold GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015

02.01.2024 14:01

Arno Arnold sørger for sikkerhed, selv ovenfra

Når der kræves sikkerhed i automatisering, bruges der ofte maskinindkapslinger, dvs. ekstra beskyttelsesanordninger. Med sit tagkoncept præsenterer Arno Arnold en slags "modulært" byggesæt til taginddækninger.

Sikkerhed (lat. securitas) beskriver en tilstand, der er fri for uacceptable risici eller anses for at være farefri. Når det drejer sig om tekniske konstruktioner eller genstande, henviser sikkerhed til en tilstand, der formodes at fungere problemfrit og uden fare. Indirekte sikkerhed henviser til løsninger, hvor ekstra beskyttelsesanordninger afværger en mulig fare. For eksempel forhindrer maskinafskærmninger på drejebænke farer fra bevægelige dele og forhindrer farlige eksterne forstyrrelser.

Uanset om det er i køretøjskonstruktion eller brødfabrikker, er mange produktionsfunktioner nu fuldt automatiserede. Automatiseringen af disse processer forbedrer produktkvaliteten og øger samtidig ydeevnen. Men hvad med den funktionelle sikkerhed i disse systemer for at beskytte mennesker og miljø? Sikkerhed inden for automatisering i dag betyder derfor også at bruge de rigtige beskyttelsessystemer eller fleksible beskyttelsesdæksler, der er tilpasset den respektive anvendelse. Det resulterer i behovet for en komplet indkapsling af maskinen.

Tendensen i dag går i høj grad i retning af valgfri tagdæksler, som kan forbindes positivt til den eksisterende bagvæg, hvis det er nødvendigt. Fordelene ved dette er, at spåner, kølemidler og dampe kan inddæmmes ved kilden, personalet er beskyttet, og støjniveauet er også reduceret.

Men der er også ulemper: Værktøjsmaskinerne er ofte afhængige af adgang udefra, når der f.eks. skal skiftes emne. I tilfælde af store og tunge emner eller sammenkædede og fuldautomatiske produktionslinjer bruges der også forskellige håndteringsanordninger.

Sikker beskyttelsesoverdækning bringer lys ind i handlingen
Arno Arnold præsenterer den selvbærende, transparente tagoverdækning Roover. Som tag til værktøjsmaskiner åbner det op for adgang til arbejdsbordet for barrierefri kranlæsning.

Roover er transparent og lukker masser af lys ind i maskinrummets mørke, så brugeren kan spare omkostninger til drift og vedligeholdelse af belysningen i arbejdsområdet ud over de ergonomiske fordele på lang sigt. De krystalklare transparente elementer er fremstillet af et termoplastisk materiale, der har en høj mekanisk styrke og en meget god kemisk resistens. Sammen med de styrede aluminiumsskinner kan der opnås fritstående bredder på op til 6500 mm. Takket være den letløbende, kuglelejrede føring øges den bevægelige masse ikke yderligere af glidefriktion, hvilket har en positiv effekt på processens nøjagtighed.

Under bevægelsen foldes elementerne sammen som en bælg. Lmin pr. fold forbliver den samme for alle bredder. I kanterne sørger viskerbørster for, at der er tæt mellem tagdækslet og kabinen, og de beskytter også føringen bag bælgen mod tilsmudsning.

Tricket med det hængslede tag
I dag er højtydende værktøjsmaskiner helt lukkede. Det er med til at beskytte betjeningspersonalet. Det tager også højde for, at kølevæske og spåner i arbejdsområdet konstant ændrer retning og intensitet.

Disse indkapslinger har dog en alvorlig ulempe, når maskinen skal ombygges og belastes med mere eller mindre omfangsrige emner og enheder. For mange maskintyper er det bedst at gøre det ovenfra. Det var sådan, Arno Arnold kom på ideen med det hængslede tag. Administrerende direktør Simone Weinmann-Mang forklarer, hvordan det fungerer: "Med vores Moover-beskyttelsesdæksel løser vi den tilsyneladende modsætning mellem optimal tagdækning og kranbelastning uden at kræve ekstra plads."

Under normal drift opfylder taget pålideligt sin funktion som beskyttelsesdæksel. Men hvis der er behov for kranbelastning, kan overdækningen foldes opad ved hjælp af en drejemekanisme. På den måde kan arbejdsområdet gøres tilgængeligt for kranlæsning på et hvilket som helst sted på maskinen. Drevet kan enten integreres i dækslet, eller kunden kan selv gøre det.

Fordelen ved denne løsning er, at kranlæsning også kan realiseres med en tagoverdækning.

Lys i mørket

Panoramataget er en ny funktion hos Arno Arnold. For at optimere den indvendige belysning blev der udviklet et gennemsigtigt materiale til tagdækningen. Det betyder, at eksisterende lyskilder nu kan skinne ind i bearbejdningsområdet udefra. Fordel: Der er ikke behov for indvendig belysning.

Teleskopiske paneler uden bælg
Beskyttelsesafdækninger uden bælg, kaldet Strapano af Arno Arnold, sikrer sikkerhed og beskyttelse. Den minimale længde af afdækningen, når den er trukket ind, er en særlig fordel her.

Takket være det minimerede antal dele og reduktionen til nogle få materialer er de masser, der skal flyttes, meget lave. Strapano opfylder alle krav med hensyn til pålidelighed, holdbarhed, dynamik, præcision og omkostninger. Det modulære design er særligt interessant. Det gør det muligt at udskifte enkelte teleskoppaneler eller udvide overdækningen uden brug af værktøj.

Resumé
Når det drejer sig om tagoverdækninger og kranbelastning, står designeren over for en slags "cirklens kvadratur". Med sit tagkoncept præsenterer Arno Arnold en slags "modulært" byggesæt til tagdækninger. Disse kan bruges alene som tag på forskellige typer maskiner eller med en bagvæg eller til eftermontering.

Flere nyheder

ArnoPure tilbyder en balance mellem beskyttelsesfunktion, høj løbevenlighed og lang...