Katalog

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

28.12.2023 01:12

Dunkermotoren GmbH - Mere uafhængighed af globale forsyningskæder

I usikre tider er det særligt vigtigt for virksomheder at undersøge deres forsyningskæder for risici. I 2023 investerede Dunkermotoren, et AMETEK-brand, kraftigt i foranstaltninger til at reducere geografiske afhængigheder i motorproduktionen.

På den måde yder virksomheden et væsentligt bidrag til forsyningssikkerheden for sine kunder.

Tilbage til lokalt - Tilpasset forsyningskæde til magneter af sjældne jordarter
Sjældne jordarter som neodym og dysprosium bruges generelt til produktion af særligt kraftige magneter i dag. Udvindingen af disse råmaterialer, såvel som produktionen af selve magneterne, finder næsten udelukkende sted i Fjernøsten. Som følge heraf er de fleste motorproducenter afhængige af individuelle, fjerne leverandører til deres materialeforsyninger. Hos Dunkermotoren bruges de sjældne magnetiske materialer især i synkronmotorerne i BG-serien og de lineære motorer i SL-familien. For at undgå alvorlige forsyningsafbrydelser lancerede producenten af drevteknologi et program for at reducere denne afhængighed tilbage i 2020. For eksempel var det muligt at skifte den første serie til magneter fra sjældne jordarter, som har et genbrugsindhold på over 75% i produktionsprocessen, så tidligt som i 2023. Og det bedste er, at ydeevnen og andre vigtige motoregenskaber ikke påvirkes af dette skift.

Er det muligt at undvære?
Ud over at sikre en forsyning af kritiske materialer udvikler Dunkermotoren i øjeblikket børsteløse DC-motorer, der ikke kræver nogen sjældne jordarter overhovedet. Disse motorer opnår endnu ikke samme effekttæthed som sammenlignelige motorer med sjældne jordartsmagneter og vil derfor ikke blive inkluderet i standardporteføljen på nuværende tidspunkt. I tilfælde af flaskehalse i forsyningen vil dette alternativ være tilgængeligt hurtigt og i store mængder. Dunkermotorens portefølje af børstede DC-motorer med ferritmagneter fra Europa og de helt magnetfrie universalmotorer er også et alternativ til en bred vifte af applikationer. Og for at kunne tilbyde dig endnu flere, endnu mere bæredygtige muligheder i fremtiden, arbejder Dunkermotoren tæt sammen med partnere, der er dedikeret til at udvikle alternative motorkoncepter og magnetiske materialer.

Fleksibel takket være modularitet
En nøglekomponent i de smarte servomotorer fra Dunkermotoren er de integrerede controllere, der er baseret på virksomhedens egen "Motor Control Platform" (MCP). MCP er et modulært koncept, der bruges i alle smarte BG-motorer og noget ekstern elektronik fra Dunkermotoren og muliggør programmering af forskellige parametre og sikkerhedsfunktioner.

Mange af de elektroniske komponenter, der bruges, kan udskiftes relativt let i tilfælde af flaskehalse i tilgængeligheden. Men mikrocontrollere, driver-IC'er og koblingsregulatorer er for eksempel svære at udskifte. I 2023 har Dunkermotoren sat sig som mål at reducere tilgængelighedsrisikoen for især mikrocontrollere.

De er kernen i styringselektronikken. For at opnå dette har Dunkermotoren valgt en multichip-strategi, som muliggør større uafhængighed af individuelle producenter. MCP's modulære struktur gør det muligt for producenten at bruge alternative mikrocontrollere på tværs af alle serier med en overskuelig indsats.

Tilbage til rødderne - shopping lige uden for døren
Magneter og elektronik er helt sikkert de mest kritiske komponenter med hensyn til global afhængighed. Men et tæt forhold til europæiske leverandører er også vigtigt for Dunkermotoren, når det gælder andre komponenter. Den tyske producent fortsætter dette regionale fokus i produktionen af sine motorer - og producerer der, hvor der er brug for produktet. Siden 2023 er alle motorer, der sælges i Europa, for eksempel også udelukkende blevet produceret på de europæiske fabrikker. Motorer fra det kinesiske anlæg sælges udelukkende i Asien. De materialer, der bruges der, bliver også i stigende grad indkøbt lokalt. På denne måde reducerer Dunkermotoren den globale afhængighed af individuelle leverandører og minimerer transportruter og -tider for at kunne tilbyde sine kunder den bedst mulige forsyningssikkerhed og samtidig reducere sit økologiske fodaftryk.

Flere nyheder

Ny 4Q-controller fra Dunkermotoren giver høj ydeevne til en overkommelig pris
Dunkermotoren baner vejen for fuldautomatiseret og digitaliseret intern logistik

22.08.2024 01:00

Sikkerhed altid i fokus

SISTEMA sikkerhedsbibliotek til Dunkermotorens smarte dPro-motorer med STO

Dunkermotoren, et AMETEK-mærke, er stolt af at drive Milhagem-teamets racerbil fra universitetet i Minas Gerais med sin børsteløse DC-motor
Dunkermotoren udgiver nyt nummer af sit Motion Journal "mo

Fra den 14. til den 17. maj 2024 åbner Interclean-messe...