Katalog

SRT Resistor Technology GmbH

SRT Resistor Technology GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH
  • RoHS

SRT Resistor Technology GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH
  • RoHS

26.07.2023 01:07

Chipmodstande til høje temperaturer op til 300 °C

Baseret på mange års gennemprøvede fremstillingsprocesser for chipmodstande kan SRT Resistor Technology GmbH nu tilbyde chipmodstande, der er velegnede til højtemperaturanvendelser op til 300°C-området. Denne nye mulighed skyldes, at disse chipmodstande ikke indeholder noget organisk materiale og ingen nikkel og tin i kontaktstrukturen. I stedet består den ydre kontakt på disse modstande af en PtAg-legering af høj kvalitet, der ligesom modstandslaget er bagt ved ca. 850 °C og sintret til det keramiske substrat.

Når man bearbejder komponenter til forhøjede driftstemperaturer, opstår problemet, at valget af loddemetaller til temperaturområdet op til 300 grader er meget begrænset. Men bortset fra deres modstandsdygtighed over for høje temperaturer har kontakten på disse chipmodstande den egenskab, at den kan kontaktes pålideligt med ledende klæbemidler. Det betyder, at de ledende epoxy- eller polyimidbaserede klæbemidler, der findes på markedet, er en rationel og pålidelig forbindelsesmetode.

SRT-modstandsserierne CHR, CHS og CHM fås på nuværende tidspunkt som højtemperaturversioner CHR-HT, CHS-HT og CHM-HT.

De generelle data, der gælder for alle disse typer med hensyn til højtemperaturanvendelser, er opsummeret i databladet "High-Temperature-Chip-R.pdf". Dette, såvel som de individuelle datablade for disse typer, kan downloades fra vores hjemmeside under Downloads. Sammenlignet med modstandene til applikationer i det normale temperaturområde, udføres der med produkterne til høj temperatur en tilsvarende foraldring før den endelige måling for at foregribe mulige driftændringer af modstandene.

Ud over muligheden for anvendelse ved forhøjede temperaturer har disse serier af chipmodstande også den egenskab, at de er umagnetiske. Standardchipmodstande indeholder et nikkellag i deres kontaktsystem, som har ferromagnetiske egenskaber. Ved anvendelse i høje magnetfelter, som f.eks. i computertomografer, forårsager denne magnetiske egenskab ikke kun mekaniske kræfter på komponenterne, men også en alvorlig forstyrrelse af det elektroniske brugssignal. Denne egenskab har åbnet op for et nyt anvendelsesområde for sådanne chipmodstande.

Flere nyheder

Ved at optimere layoutet og printteknikken er det lykkedes SRT Resistor Technology GmbH at udvide...