Katalog

TELE Haase Steuergeräte GmbH

TELE Haase Steuergeräte GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008
  • DIN EN ISO 14001:2004

TELE Haase Steuergeräte GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008
  • DIN EN ISO 14001:2004

20.10.2022 00:10

eCap - strømsensor hjælper med at spare energi

ECap fra TELE Haase er en kommunikationsaktiveret strømsensor til nøjagtig måling af analoge værdier til digital databehandling. Den overfører de målte data via Modbus til en PLC eller via IoT-modulet til skyen og kan bruges universelt med sin fleksible funktionalitet. Strømføleren, der kan eftermonteres uden store anstrengelser, indsamler alle relevante digitale data til optimering af maskiner og systemer og hjælper kunderne med at spare energi - hvilket er godt for både maskinerne og budgettet.

Mål og optimer energiforbruget
TELE eCap hjælper kunderne med at bruge energi fornuftigt og reducere driftsudgifterne. Den præcise måling af analoge elektriske værdier, som læses ud af maskinen ved hjælp af eCap, giver brugeren en pålidelig database, som kan behandles digitalt, forberedes til analyse og visualiseres. ECap er universelt anvendeligt og giver de rigtige oplysninger til mange forskellige anvendelsesområder. På grund af den hurtige dataoverførsel gør eCap det muligt at reagere øjeblikkeligt på ændrede omstændigheder. På denne måde beskytter de digitale data ikke kun udstyret mod skader eller fejl, men bidrager også til at optimere effektiviteten og ydeevnen.

eCap er ideelt egnet til:
  • Energistyring
  • Forbedring af energieffektiviteten
  • Udligning af belastning
  • Overvågning af processer og anlæg
  • Forudseende vedligeholdelse
  • Data som en afgørende faktor

ECap måler spænding og strøm med meget høj opløsning og beregner mange andre værdier som f.eks. effekt, effektfaktor, energi eller frekvens. Kommunikationen foregår via Modbus RTU. Hvis måledata fra maskiner og systemer digitaliseres, kan systemets tærskelværdier og funktioner indstilles via skyen eller en PLC via software. Desuden kan dataene registreres og bruges til data mining. Dette giver brugeren mulighed for at foretage analyser og træffe fremadrettede beslutninger for at optimere ydelsen af sin applikation.

ECap

kan kombineres med PLC'er, IoT-gateways eller lignende systemer, afhængigt af anvendelsen.

eCap imponerer med høj teknisk ydeevne:
Fremragende samplingopløsning: 24 bit
Meget høj følsomhed: 1/100.000 FMR
Høj samplingfrekvens: 9.800 samples/s
Meget høj nøjagtighed: op til 0,01 %
Digital indgang til lokal integration af yderligere overvågningsfunktioner.
Digital udgang til lokal aktivering af den overvågede enhed, f.eks. et drev eller et beskyttelsesrelæ.


Praktisk installation og personlig tilpasning
eCap har en kompakt installationsbredde på 45 mm/1,8 tommer og kan nemt parametreres på forsiden af enheden ved hjælp af en skruetrækker i afbrudt tilstand. Kundespecifikke funktioner er nemme at implementere og giver et nøjagtigt digitalt billede af analoge værdier og tendenser. Firmwareopdateringer udføres via Modbus RTU.

Med PLC eller IoT-modul
Et eksempel på en anvendelse af TELE eCap er kombinationen med en PLC. Her læses de analoge elektriske værdier fra maskinen, konverteres til digitale værdier og overføres via kabel (Modbus RTU) til en Modbus-master. Denne variant gør det muligt for kunden at få adgang til de digitale data direkte på stedet og at reagere hurtigt på maskinens aktivitet.

Hvis eCap kombineres med et IoT-modul, kan de data, der indsamles fra maskinerne, overføres til skyen via en internetforbindelse. På denne måde kan brugere med forskellige enheder (pc, tablet, mobiltelefon osv.) få adgang til de digitale måledata fra overalt i verden. I praksis kan eCap integreres i både nye og eksisterende systemer (eftermontering).