Katalog

Gmöhling Transportgeräte GmbH

Gmöhling Transportgeräte GmbH

  • ISO 3834-2:2006-03
  • ISO 9001:2015
  • REACH

Gmöhling Transportgeräte GmbH

  • ISO 3834-2:2006-03
  • ISO 9001:2015
  • REACH

07.10.2021 05:10

Virksomheden Gmöhling GmbH fejrer i år sit 80-års jubilæum

Virksomheden Gmöhling GmbH fejrer i år sit 80-års jubilæum. Walter Gmöhling, der i den stolte alder af 98 år stadig benytter sig af muligheden for at kigge forbi virksomhedens hovedkvarter i Fürth-Stadeln og bidrage med sine idéer. "For at arbejdspladserne også er sikret i fremtiden, har jeg indskudt hele formuen i fonden!"

Virksomheden har gennemgået mange op- og nedture i løbet af sin historie. Selv lige nu, under pandemien, er det ikke let. "Corona ramte os i 2020 og overtog derefter hele verden. Mange af vores kunder og også enkelte leverandører befinder sig i udlandet, det går naturligvis ikke sporløst forbi os", siger Frank Reiser, administrerende direktør hos Gmöhling. "Ikke desto mindre har vi overlevet det sidste år ganske godt - ikke mindst takket være den blomstrende internethandel og vores store kunder i denne branche. Også inden for sundhedssektoren, på hospitalerne, er der lige nu brug for vores produkter. I år kan vi endda igen investere i nyt udstyr og nye maskiner samt i vedligeholdelse af den nu 69 år gamle bygning og kan også igen tage tre nye lærlinge ind."

I 1941 blev virksomheden Gmöhling grundlagt som et aluminiumsstøberi i Alsace. Efter krigen og engelsk fangenskab overtog den unge Walter Gmöhling den 95 % ødelagte virksomhed fra sin afdøde far og genopbyggede produktionen i Nürnberg i 1948. Her producerede han i første omgang skruer, gryder og lysstøberimaskiner (til Israel) af det resterende aluminium og udviklede en let sammenklappelig transportkasse af aluminium til brug i amerikanske DC-3-fly under luftbroen til Berlin. Sidstnævnte var den egentlige fødsel til den virksomhed, som den eksisterer i dag. Efterfølgende gjorde virksomheden sig først og fremmest et navn inden for tekstilindustriens intralogistik og som foretrukken leverandør til det tyske og andre europæiske postvæsen.

I dag dækker standardproduktprogrammet et meget bredt spektrum fra kasser over skab-, transport- og fjederbundsvogne til de mange individuelle specialløsninger i aluminium. De industrier, der leveres, er lige så forskellige som produkterne selv. Eksportandelen ligger på over 50 % - fordi produkterne "Made in Germany" overbeviser utallige kunder i Frankrig, Storbritannien eller Schweiz, men også f.eks. i Kina.

Én ting går som en rød tråd gennem virksomhedens historie: Innovation, videreudvikling og tilpasning til markedet. "Vi har netop anmeldt et patent på en plukkevogn med trinløst justerbar fjederkraft til internethandel!" fortæller Oliver T. Schmitz, salgschef hos Gmöhling. Kun på denne måde kunne virksomheden overleve de 80 til tider vanskelige år. I dag er det hovedsageligt kunder fra internethandlen, der bestiller produkter til deres logistik hos Gmöhling i. Moderne e-handelsforhandlere efterspørger løsninger som f.eks. individuelt udformede hylde- eller fjedergulvvogne til deres ordreplukning. Det vil sige til behandling af onlineordrer i deres lagre eller til behandling af returvarer. "Og det kan Gmöhling med 80 års erfaring inden for udvikling, design og produktion af letmetalprodukter levere til dem."

Desuden har medarbejderne erkendt tidsånden og udviklet en helt ny produktlinje - "Gmöhling Green Line". På www.g-green.de kan alle bestille Gmöhling-produkter, der er fremstillet af op til 75 % genbrugsaluminium, til deres hjem. Uanset om det drejer sig om rullebare blomsterkar, et højbed på hjul eller plantebilleder til væggen. "Jeg er selv en ivrig hobbygartner", siger Oliver T. Schmitz, "så jeg begyndte at eksperimentere lidt rundt omkring !" Når man hører ham tale, kan man se, hvor meget hjerte og sjæl der er lagt i de nye produkter. "produkterne er alle bæredygtige, af høj kvalitet, holdbare og stabile i forhold til plastik eller træ."