22.06.2023 00:00
Solsikkefrøprotein udtrykkes også som solsikkefrøprotein og er også kendt som solsikkeprotein. Et sådant proteinprodukt fremstilles af affedtet solsikkefrøkage som råmateriale efter fjernelse af skallen og phenolforbindelser, såsom chlorogensyre og koffeinsyre. Hovedkomponenten er globulin (ca. 70-79%), efterfulgt af albumin og en lille mængde gluten og prolamin. I aminosyresammensætningen er indholdet af lysin lavt, mens indholdet af andre essentielle aminosyrer er højt. I aminosyresammensætningen af solsikkefrøprotein er indholdet af lysin højere end i kornprotein, men det er lidt lavere end i sojabønneprotein og animalsk protein. Det viser en god balance med hensyn til andre aminosyrer. Når aminosyresammensætningen sammenlignes med FAO-værdien, er indholdet af andre essentielle aminosyrer højere end eller svarer til FAO-værdien, bortset fra lysinindholdet. Derfor er lysin den første begrænsende aminosyre i solsikkefrø. Selvom lysinindholdet er lavt, er det effektive lysinindhold op til 90%. Solsikkefrøprotein er rigt på svovlholdige aminosyrer, såsom methionin. Sammenlignet med de fleste planteproteiner har solsikkefrøprotein en god fordøjelighed (90 %) og en højere biologisk værdi (60 %).
Kategori
Tilbud
Staten
Kina
Område
Shanxi