Katalog

Erlemann & Huckenbeck GmbH & Co KG

Erlemann & Huckenbeck GmbH & Co KG

  • ISO 9001:2015

Erlemann & Huckenbeck GmbH & Co KG

  • ISO 9001:2015

18.04.2023 13:04

Plastdele af høj kvalitet fra Erlemann & Huckenbeck

Din ekspert i forarbejdning af termohærdede og termoplastiske formningsmaterialer

En hjørnesten i Erlemann & Huckenbecks serviceudbud er plastdele af hærdet og termoplastisk plast, som fremstilles efter tegninger ved hjælp af sprøjtestøbning eller formstøbning. Til begge segmenter trækker virksomheden på en omfattende knowhow, som for kunderne afspejles i en højkvalitets og yderst funktionel komponent af høj kvalitet. Blandt de vigtigste produkter er håndtag, knopper, skruer med knop, håndhjul og tætningsclips.

På grund af deres styrke, høje varmebestandighed (selvslukkende) og fremragende krybestrømningsværdier anvendes komponenter af termohærdet materiale inden for f.eks. bilindustrien, materialehåndtering eller maskinindustrien. På grund af deres høje kemiske modstandsdygtighed over for syrer, baser og opløsningsmidler og deres slid- og dimensionsstabilitet er de også populære inden for den medicinske sektor. Desuden er deres overflade ofte højglans og let at rengøre. Der kan skelnes mellem tre typer termoplastmaterialer: fritflydende materialer, bulk moulding compounds (BMC) og sheet moulding compounds (SMC), hvor fritflydende termoplastmaterialer udgør det største anvendelsesområde.

Termoplastmaterialer er lettere at forme og forme på grund af deres lavere smeltepunkt og giver dermed en vis grad af fleksibilitet. over en længere anvendelsesperiode med tilsvarende belastning deformeres de ikke desto mindre ikke takket være deres lave krybningshastighed og høje holdbarhed. Termoplast er også holdbar og kemisk resistent, men i modsætning til hærdeplast kan den smeltes og genbruges flere gange, hvilket gør den til et mere bæredygtigt valg. Nogle termoplasttyper, f.eks. polycarbonat og akryl, er også gennemsigtige, hvilket gør dem ideelle til anvendelser som vinduer, linser og skærme.

Fremstillingsproces og anvendelsesområder

Erlemann & Huckenbeck fremstiller termohærdede dele ved hjælp af formstøbningsprocessen, som indebærer anvendelse af egne formstøbningsforme - en særlig kompetence og et unikt salgsargument for virksomheden. Ved denne proces fyldes den pågældende termoset (free-flowing, BMC, SMC) koldt eller let forvarmet i den lodret åbne form med en arbejdstemperatur på mellem 130 og 150 °C. Så snart termosettet er blevet presset på formen, åbnes formværktøjet. Så snart termosetten rammer formen, begynder den termiske reaktion: Råmaterialet bliver flydende og begynder at homogenisere sig. Sideløbende med denne proces lukkes pressen, så materialet kan fordeles jævnt i hulrummet og hærde. Herefter slibes og poleres emnet, f.eks. huse eller låger til intercomstationer fra jernbanetrafikken, efter behov.

I den sprøjtestøbningsproces, der anvendes til termoplast, åbnes E&H-værktøjerne horisontalt. Tør termoplast blandes i en tragt med tilsætningsstoffer som f.eks. farve, UV- eller brandstabilisator og homogeniseres i sprøjteenheden. Derefter sprøjtes det ind i den meget køligere form og fylder formens hulrum. Efter den efterfølgende hærdningstid kan de færdige komponenter som f.eks. tætningsklemmer eller valser fjernes.






Flere nyheder

Form B med gevindbolt
  • Plasthåndtag Duroplast, PF 31
  • Gevi...

Form E med gevindbøsning
Plastgreb termohærdet, PF 31
Gevindbøsning rustfrit stål A2

Stjernegreb fra Erlemann+Huckenbeck fås i to materialevarianter.

Thermoset-greb er...