Katalog

KULLEN-KOTI GmbH

KULLEN-KOTI GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001

KULLEN-KOTI GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001

09.09.2021 01:09

Med præcision og effektivitet til den runde kant

KULLEN-KOTI præsenterer børsteløsninger til automatiseret afgratning

I forbindelse med omfattende hygiejne- og sikkerhedskoncepter planlægger arrangørerne af DeburringExpo (Karlsruhe), BlechExpo (Stuttgart) og MSV (Brno/Tjekkiet) at afholde deres messer i oktober og november. Børsteproducenten KULLEN-KOTI har bekræftet sin deltagelse i alle tre messer og vil fokusere udstillingen på sine værktøjsbørster til fuldautomatisk afgratning af metalkomponenter og halvfabrikata. Virksomhedens slibeskivebørster, som spiller en central rolle i den procesintegrerede afrunding af laserblanks eller stansede emner, er et teknologisk højdepunkt.

I dag findes der i mange værktøjsmagasiner i moderne bearbejdningscentre højtydende slibebørster til procesintegreret afgratning og afrunding. Her spiller skivebørster og indvendige børster fra KULLEN-KOTIs portefølje en førende rolle. De kan designes efter specifikke kunder og applikationer og er som slibeværktøjer ofte placeret direkte ved siden af fræsehovederne og højhastighedsboremaskinerne i hurtigskiftemagasinerne i produktions- og robotcellerne. På den kommende DeburringExpo (12.-14.10.21) og Blechexpo (26.-29.10.21) samt på MSV (8.-12.11.21) vil disse tekniske børster udgøre det tematiske centrum for KULLEN-KOTI's planlagte messeoptrædener. Især for eksperter inden for værktøjsmaskinkonstruktion, produktionsautomatisering og robotassisteret metalbearbejdning er det yderst interessant at få mere at vide om disse værktøjsbørster.

Oscillerende kantkørsel

Ud over de meget anvendte valsebørster fra KULLEN-KOTI får virksomhedens støbte skivebørster og drejede indvendige børster stadig større betydning ved gennemførelsen af procesintegrerede og fuldautomatiserede afgratningsløsninger. Til den meget fleksible allround-bearbejdning af store støbte og smedede dele anvendes skivebørsterne f.eks. som afgratningsværktøj til industrirobotter. Hvis der derimod kræves en specifik afrunding af kanterne på præfabrikerede laser-, stanse- og flammeskårne emner, er planethovederne i fuldautomatiske produktionslinjer, der er udstyret med flere oscillerende og roterende skivebørster, den optimale løsning. Det er her især værd at nævne, at KULLEN-KOTI-skivebørster er kendetegnet ved meget tætte trimninger, der er støbt dybt ind i børstekroppene, og som udviser ekstrem dimensionsstabilitet. Dette giver ikke kun mulighed for en høj aftagningshastighed, men også for en meget præcis, homogen og defineret kantfinish.

Drejet præcision til indvendigbearbejdning

Mens de støbte skivebørster fra KULLEN-KOTI primært anvendes til udvendig bearbejdning, har virksomhedens drejede indvendige børster vist deres værd ved afgratning og finishing af boringer, indvendige gevind og hule kroppe. Desuden er afrunding af kanter på O-ringudsparinger, tværgående boringer og andre krydsninger samt udrensning af indvendige gevind et af de vigtigste anvendelsesområder for disse slibebørster. Mange steder er de indvendige børster, som fås med cylindrisk, konisk eller trinformet tværsnit, standardværktøjer til udstyr af flerakse-leddelte robotter i de højt automatiserede produktionslinjer i bilindustrien.

Den ideelle børsteløsning til afgratning

I princippet er alle slibebørster fra KULLEN-KOTI designet til at sikre et ensartet kvalitetsniveau over en lang driftstid under procesintegreret afgratning og afrunding. En vigtig forudsætning for dette er, at både skivebørsterne og de indvendige børster er optimalt tilpasset til den specifikke anvendelse. Der skal bl.a. tages hensyn til geometrien og materialet af de komponenter, der skal bearbejdes, og fyldmaterialet samt størrelsen og typen af slibekorn skal tilpasses i overensstemmelse hermed. Kombinationen af polyamidfilamenter og indlejrede slibekorn af f.eks. siliciumcarbid, aluminiumoxid eller diamant har mange gange vist sig at være velegnet inden for afgratningsteknologien. Desuden har de tilstræbte cyklustider og de særlige forhold ved bearbejdning af flader eller omkreds en stor indflydelse på valget af slibebørsten. Afhængigt af anvendelsen kan en trådbørste med perkussionsslibning også vise et bedre afgratningsresultat end en slibende slibebørste. Hvis maskin- eller anlægsbyggeren inddrager børsteproducenten i udviklingsfasen, kan de tekniske præstationsparametre for bearbejdningscentret eller produktionscellen indarbejdes direkte i den specifikke udformning af de nødvendige værktøjsbørster.

Brugen af de rigtige afgratningsbørster åbner for brugeren store muligheder for at optimere sine processer i forbindelse med integreret, fuldautomatiseret metalbearbejdning. Alene det faktum, at en komponent bearbejdes direkte i bearbejdningscentret eller i robotcellen tæt på den endelige kontur - dvs. at der ikke er behov for yderligere mekanisk bearbejdning - kan betyde et enormt effektiviseringsspring. Ikke at forglemme er også fordelen med hensyn til arbejdssikkerhed, fordi risikoen for skæreskader, som er typisk for manuel afgratning, er fuldstændig elimineret med procesintegreret børsteafgratning.

Flere nyheder

Målrettede løsninger til ultrafin slibning og kantafrunding


Det er...

Tekniske børster har i mange år været en del af basisudstyret på mange træbearbejdningsmaskiner og -systemer. Her anvendes de i mange forskellige udformninger og størrelser.

Vores ovntransportruller er udstyret med specielle trådbesætninger, der er temperatur...

Børsteafgratning anses for at være en af de mest fleksible og til tider mest økonomiske metoder i...

KULLEN-KOTI præsenterer sine ovntransportruller på Aluminium 2022 KULLEN-KOTI's ovntransportruller er udstyret med specielle trådbesætninger, der er temperaturbestandige op til 1.200 °C. De anvendes over hele verden i horisontale linjer i varmebehandlingsanlæg. De anvendes over hele verden i de horisontale linjer i varmebehandlingsanlæg, hvor de muliggør præcis og overfladebeskyttet transport af aluminiumsplader og -plader. På dette års ALUMINIUM i Düsseldorf vil KULLEN-KOTI præsentere denne usædvanlige børstetype og give oplysninger om de mange muligheder for individuel finjustering af den. Virksomheden kan findes i hal 7A på stand D30.
KULLEN-KOTI leverer børstesystemer til en lang række fag i byggebranchen