Katalog

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

13.09.2021 01:09

Låsbolt med excentrisk håndtag fra KIPP

Praktisk og ergonomisk

HEINRICH KIPP WERK præsenterer endnu en ny udvikling fra produktgruppen låseskruer: Der kommer nu modeller på markedet, hvor udkoblingen af låsebolten sker ved hjælp af et excentrisk håndtag. Når brugeren bevæger det excentriske håndtag ud over excentrets dødpunkt, frigøres bolten. Fordelene er det ergonomiske design, den flade konstruktion, den høje temperaturbestandighed samt den hurtige justering.

Låsestifter er blandt de standardiserede designkomponenter, der muliggør hurtig justering af bevægelige maskinkomponenter. I de fleste tilfælde trækkes en stiften ud af modstykket ved at trække i trækknappen eller ringen for at bringe maskindele i den tilsvarende position og derefter fastgøre dem der igen. Med de nye låsestifter foregår denne proces via det excentriske håndtag. En stor fordel er, at låsestiften forbliver løsrevet, når håndtaget bevæges ud over excentrets dødpunkt. Dette løser problemerne, når flere låsebolte er fastgjort til et hus, som ikke kan nås manuelt af en person på samme tid. Operatøren kan let frigøre en bolt ad gangen uden at skulle holde alle håndtag i udstrakt position. Denne funktion findes ellers kun på låsebolte med en fastholdelsesrille, men hvor håndtaget skal drejes i den trukne position - processen tager derfor længere tid. Produkter med excentriske håndtag er derimod velegnede til bekvem hurtig justering.

Et andet pluspunkt er det excentriske håndtags ergonomiske form, som gør det muligt at håndtere det nemt og med lille kraftanstrengelse. Håndtagshåndtagene fås både i sort og i trafikrød og er fremstillet af glasfiberforstærket plast. Denne plast er modstandsdygtig over for høje temperaturer og tillader kontinuerlige brugstemperaturer på ca. 160 °C og kortvarige brugstemperaturer på maks. 250 °C. Med hensyn til gevindbøsninger og låsestifter kan brugeren vælge mellem stål- og rustfri stålversioner.

Alle gevindbøsninger fås med fint gevind og i 4 størrelser (M10x1 / M12x1,5 / M16x1,5 / M20x1,5).

De excentriske håndtag kan drejes 360° og er betydeligt fladere end champignon- eller T-håndtag, når de ikke er i brug. Dette muliggør også en forsænket montering af produkterne, så man undgår forstyrrende konturer.

Flere nyheder

Samlet vurdering: Meget god!
Sikkerhed møder design
Så kun det, der skal være indeni, er indeni
Styr store vægte nemt og sikkert
Grundlæggende viden og indsigt i #kippresso-format
Når hygiejnen er i centrum