Katalog

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

01.06.2021 02:06

E+E Elektronik skal levere national standard for måling af CO2-gaskoncentration

Kalibreringslaboratoriet hos sensorspecialisten E+E Elektronik er af det østrigske forbundskontor for metrologi og landmåling (BEV) blevet bedt om at levere den nationale målestandard (etalon) for CO2-gaskoncentration. Dermed er kalibreringseksperterne fra Engerwitzdorf den højeste metrologiske myndighed i landet for en anden fysisk størrelse efter luftfugtighed, dugpunkt og lufthastighed. Som BEV's udpegede institut er E+E Elektronik bemyndiget til at udføre særlige kalibreringer på niveau med et nationalt metrologisk institut for disse fysiske størrelser.

De nationale metrologiske institutter (NMI) - i Østrig er det BEV - eller de institutter, der er udpeget af disse, står øverst i et lands metrologihierarki. Ved at levere de bindende nationale målestandarder (etaloner) sikrer de forbindelsen mellem den lovbestemte metrologi og det internationalt anerkendte SI-enhedssystem og sikrer dermed globalt sammenlignelige standarder.

E+E's kalibreringslaboratorium har siden 2004 haft denne vigtige opgave for luftfugtighed og dugpunkt og siden 2011 for lufthastighed. I april 2021 blev udpegelsen for CO2-gaskoncentration også tildelt.

Udpeget institut BEV / E+E Elektronik

Som udpeget institut er E+E Elektronik forpligtet til at vedligeholde og videreudvikle de nationale etaloner i overensstemmelse med den aktuelle tilstand og de aktuelle krav inden for metrologien. Forudsætningen herfor er, ud over den nødvendige metrologiske ekspertise og det nødvendige metrologiske udstyr, et stringent kvalitetsstyringssystem i overensstemmelse med EN ISO/IEC 17025. Desuden er E+E Elektronik underlagt regelmæssige kontrolrevisioner af BEV og internationale kalibreringseksperter.

For at sikre ækvivalens og international anerkendelse af nationale etaloner deltager E+E Elektronik i vigtige sammenligninger foretaget af CIPM/BIPM (Comité International des Poids et Mesures / Bureau International des Poids et Mesures) eller EURAMET (European Association of National Metrology Institutes). Desuden er E+E Elektronik repræsenteret i internationale udvalg inden for metrologi for de relevante fysiske størrelser.

Det udpegede instituts kalibrerings- og målekapacitet (CMC-data) er opført i BIPM's Key Comparison Database (KCDB) under navnet BEV/E+E Elektronik. I henhold til CIPM's aftale om gensidig anerkendelse (MRA) er E+E Elektronik berettiget til at vise CIPM-MRA-logoet på sine BEV/E+E-kalibreringscertifikater. Kalibreringscertifikater fra institutter, der har dette logo, nyder den højeste grad af accept og er af særlig interesse for akkrediterede kalibreringsorganer på grund af deres sporbarhed til et nationalt metrologisk institut.

"Det glæder os, at vi nu også er et udpeget institut for BEV for CO2-gaskoncentration, efter luftfugtighed, dugpunkt og lufthastighed. Det viser yderligere den store ekspertise i vores kalibreringslaboratorium, som vores kunder har haft gavn af i årevis", siger Dietmar Pachinger, leder af E+E's kalibreringslaboratorium.

Akkrediteret kalibreringslaboratorium

Ud over specialkalibreringer som udpeget institut tilbyder E+E Elektronik også akkrediterede måleapparatkalibreringer for de fysiske størrelser fugtighed, dugpunkt, CO2, lufthastighed, luftstrøm, temperatur og tryk. Til dette formål er E+E Elektronik akkrediteret som kalibreringslaboratorium i henhold til EN ISO/IEC 17025 med identifikationsnummer 0608 af det østrigske nationale akkrediteringsorgan/det østrigske ministerium for digitale og økonomiske anliggender. Det afgørende kendetegn ved akkrediterede kalibreringer - i modsætning til såkaldte ISO- eller in-house-kalibreringer - er, at måleresultaterne kan spores til en national standard og dermed kan sammenlignes internationalt.

For detaljerede oplysninger om de tjenester, som E+E's kalibreringslaboratorium tilbyder, se www.eplusecal.com

Flere nyheder

Med en trio bestående af CDS201, HTS201 og TES201 lancerer den østrigske sensorspeci...

Med den nye HTS801 lancerer E+E Elektronik sin hidtil mest kraftfulde fugtigheds- og temperaturse...

Digitalt sensormodul til omkostningseffektiv fugt- og temperaturmåling

Sensormodulet H...

fra 26.04.2023 - 28.04.2023

Chennal Trade Center

Hal 3, Stand F31 - F32

Den østrigske sensorproducent E+E Elektronik udvider sin portefølje af digitale sen...

Den nye fugtighedsberegner fra E+E Elektronik beregner alle relevante fugtighedsrelaterede parametre samt trykdugpunktet.