Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

29.05.2021 01:05

Hydrauliske dæmpere letter betjeningen af den aktive luftprøvetager

Kravene til miljøovervågning i forbindelse med aseptisk behandling i medicinal- og sundhedsindustrien er blevet mere og mere krævende. For at give laboratorierne en ny guldstandard inden for mikrobiologisk aktiv luftovervågning og prøvetagning har det britiske firma Pinpoint Scientific udviklet et innovativt system. For at opnå en overlegen håndtering er ImpactAir-140 nu udstyret med hydrauliske spjæld leveret af ACE Fabreeka UK.

Pinpoint Scientific Ltd. designer og fremstiller en række mikrobielle miljøovervågningsprodukter af høj kvalitet til farmaceutiske renrum og andre stærkt kontrollerede miljøer. "Vi er en teknologidrevet virksomhed og tror stærkt på, at kunderne skal inddrages i hele vores udviklingsproces for at sikre, at vores produkter opfylder deres nøjagtige krav. Vores luft- og overfladeprøvetagere blev udviklet med deltagelse af to af de største medicinalvirksomheder i verden", udtaler Gethin Jones, administrerende direktør for den globalt opererende virksomhed, der har hovedsæde i Bridgend i Wales, nær Cardiff i Det Forenede Kongerige. Adspurgt om kvaliteterne ved ImpactAir-140, ser han tilbage på udviklingen og siger, at virksomheden syntes, at det var på tide, at udvalget af 140 mm Slit-to-Agar-luftmonitorer blev opdateret. Da Pinpoint Scientific tror på, at man kun udvikler produkter af den bedste kvalitet og ydeevne, har ImpactAir en lang række fordele i forhold til de nærmeste konkurrenter. Konstruktionen i rustfrit stål afgiver ikke partikler, giver ultra lave vibrationer og har en universel strømforsyning med et strømforbrug på mindre end 50 watt, samtidig med at betjeningen er let med et stort, tydeligt touch screen display og en mulighed for fjernbetjeningspanel. Systemet er fuldt valideret i henhold til ISO 14698 for fysisk og biologisk effektivitet, kan udstyres med en række tilbehør og har stadig kun halvt så stort et fodaftryk og 4 kg mindre vægt end sin nærmeste konkurrent. Afgørende er, at den i modsætning til andre prøvetagere af sin art har et indbygget system, der konstant overvåger og justerer afstanden mellem indløbet og agaroverfladen, en faktor, der kan forårsage betydelige variationer i ydeevnen i andre prøvetagere. Konklusionen er, at brugerne af ImpactAir arbejder med en højere prøvetagningseffektivitet sammenlignet med referenceinstrumenterne og den nærmeste konkurrent, hvilket gør den til den nye guldstandard for overvågning og prøvetagning i laboratoriemiljøer i klasse A til D.

For at gøre det daglige arbejde i renrumsmiljøer i laboratorier i den avancerede fødevaresektor eller medicinsk teknologi samt i medicinalindustrien så nemt som muligt, har designerne hos Pinpoint Scientific skabt en unik løsning, der er gennemtænkt ned til mindste detalje. Under deres søgen efter komponenter af høj kvalitet, og mens de arbejdede på at forbedre driften af låget med en kvalitetsløsning til styring af lineær bevægelse, kontaktede ingeniørerne Applied Automation, en af ACE Fabreeka UK's distributører. Efter at have overvejet alle krav og ønsker anbefalede deres feltingeniør hydrauliske dæmpere.

Hydrauliske dæmpere fyldt med specialolie til en speciel løsning

Wyn Gordge, Area Manager for ACE Fabreeka UK, beskriver den oprindelige situation: "Vi har ofte arbejdet succesfuldt sammen med vores distributør Applied Automation, og i denne case study førte samarbejdet hurtigt til det ønskede resultat også for Pinpoint Scientific." Det afgørende punkt for brugen af hydrauliske spjæld var kundens ønske om, at låget på prøvetageren skulle kunne åbnes uden større anstrengelser. Uden dette krav ville industrielle gasfjedre, som kan justeres præcist til den ønskede åbnings- og lukkehastighed ved hjælp af en ventil, der tilbydes af ACE i rustfrit stål, have været egnede bevægelseskontrolkomponenter. Der blev imidlertid valgt hydrauliske spjæld, da de giver en konstant fremføringshastighed kombineret med nem justerbarhed og kun skal tastes let for at udløse åbningsprocessen af låget. Et andet plus er, at hydrauliske dæmpere muliggør en skånsom lukkeproces med ekstra dæmpning.

ACE og Applied Automation kunne demonstrere endnu et stærkt eksempel: kendt som kompetente udviklingspartnere og værdsat for kundespecifikke løsninger, også når de i første omgang leverede små mængder, opnåede teamet et mesterværk inden for hydraulik. Da ImpactAir-140-produkterne til mikrobiel miljøovervågning hovedsagelig anvendes under kritiske laboratorieforhold og i rene rum, var det ifølge specifikationerne fra Pinpoint Scientific udelukket at anvende mineralolie som dæmpningsmedium i bremsens cylindriske krop. På grund af dette krav og på grund af de følsomme anvendelsesområder valgte ACE at fylde dæmperne med en specielt raffineret vegetabilsk olie med en meget lignende viskositet og levetid. I forbindelse med produktdesignet bidrog ingeniørerne hos Pinpoint Scientific med rustfri stålmuffer, som de ydre kroppe af de hydrauliske spjæld, der er fremstillet af belagt stål, er beklædt med. På den ene side giver de rustfrie ståldæksler bedre hygiejne på grund af de strenge krav til renrum, og på den anden side passer materialerne til resten af enheden.

ACE-komponenterne i dette tilfælde er hydrauliske spjæld af typen HB15-50 med en ydre kropsdiameter på 15 mm og en slaglængde på 50 mm, hvilket gør dem ideelle til let at åbne låget og holde det i en åbningsvinkel på 60 grader som ønsket. Med variabel justering af tryk- og udtrækskraften mellem 20 N og 800 N er det en leg at installere disse hydrauliske spjæld med justeringssegmentet på stemplet. På grund af deres høje kvalitet og lange levetid er der praktisk talt ingen grænser for kunder som Pinpoint Scientifics ønsker med hensyn til hyppigheden af åbning og lukning af high-end-løsninger som ImpactAir-140. Når de ikke arbejder i farmaceutiske renrum og andre stærkt kontrollerede miljøer, anvendes disse komponenter af højeste kvalitet til præcis bevægelsesstyring primært i en lang række forskellige bilkonstruktioner eller industrikonstruktioner, men også i elektronik-, møbel- og fritidsindustrien.

Flere nyheder

Når kørestole skal testes, er producenterne af forståelige grunde p&ar...

22.12.2023 01:05

Sikkerhedsstøddæmpere
Nødstopspecialister fejrer premierer i film og tv
Når det drejer sig om industriel dæmpningsteknologi, er ACE et af de første steder, de fleste ingeniører og designere verden over ringer til. Uanset hvilke forespørgsler eksperterne har i disse dage, besvarer ACE dem altid hurtigt, enten online eller gennem personlig kontakt på stedet.

Der er masser af plads til forbedringer i designet af kørestole. Det viser den enakslede Hoss Mob...

Aflastning under håndtering og ombygning: universalskruetrækker med gasfjeder og strukturelle dæmpere fra ACE
i den universelle skruetrækker fra Metallatelier GmbH